Tenis

Ljubo i Dodig, Petra i Mirjana

Ivor Krapac • utorak, 30.08.2011.
Ljubo i Dodig, Petra i Mirjana
Foto: Kristijan Komarica

Drugog dana US Opena na terene će preostali hrvatski aduti u prvom kolu. Nakon što su u ponedjeljak slavili Marin Čilić i Ivo Karlović, pokušat će im se pridružiti Ivan Ljubičić, Ivan Dodig, Petra Martić i Mirjana Lučić...

Dan bogat hrvatskim nastupima otvorit će Mirjana Lučić, koja traži svoju prvu pobjedu na nekom WTA ili Grand Slam turniru još od prve polovice lipnja, kada je u osmini finala na travi Birminghama prošla Andreju Hlavačkovu. Iza toga, Lučić je šest puta u nizu gubila u prvom kolu u glavnom ždrijebu, a tu lošu seriju pokušat će prekinuti s početkom u 17 sati po našem vremenu na terenu broj 9 protiv Marine Erakovic, novozelandske kvalifikantice rodom iz Splita.

Lučić je na ljetnoj sjevernoameričkoj turneji zasad bez pobjede - u Stanfordu, Carlsbadu i prošlog tjedna u Dallasu gubila je u prvom kolu glavnog ždrijeba, a u Torontu i Cincinnatiju na startu kvalifikacija. Od sredine lipnja, po dobrome može pamtiti jedino nastup na ITF turniru na zemlji talijanskog Cunea potkraj tog mjeseca i početkom srpnja, kada je došla do polufinala.

Ivan Dodig, koji će, kao 32. nositelj, prvi put u karijeri biti postavljen na nekom Grand Slam turniru, u drugom meču iza 17 po našem vremenu na terenu broj 4 ide na Nikolaja Davidenka. Prije tog meča, zaigrat će Njemica Angelique Kerber i Amerikanka Lauren Davis u prvom kolu ženskog turnira.

Ivan Ljubičić i Petra Martić dočekat će svoj red na kraju dana. Ljubo će svoj prvi meč nakon umaškog Studena Croatia Opena odigrati kao četvrti iza 17 po našem vremenu na terenu broj 7, gdje ga čeka Slovenac Blaž Kavčič, dok će Petra i Čehinja Barbora Zahlavova Strycova biti pete iza 17 na terenu broj 9, na kojem utorak otvaraju Lučić i Erakovic.

Na dva najveća stadiona igrat će, među ostalima, Novak Đoković, Rafael Nadal, Caroline Wozniacki i Serena Williams. Nadal i Kazahstanac Andrej Golubev će u jedan iza ponoći po našem vremenu otvoriti večernji dio programa na stadionu Arthura Ashea, dok su nakon njih na redu Williams i Srpkinja Bojana Jovanovski.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.08.2011. u 11:43
    na ruskim forumima se širi priča da će davidenko prodat meč... tovarite na dodiža!! =)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.08.2011. u 10:52
    LJubo bi trebao proći Kavčiča a Dodig je u boljoj formi od Davidenka nadam se Ivanovim prolazom. Sretno dečki i cure !!
    Obrisan korisnik