Košarka

Gečevski: "Ovo je sjajan uspjeh"

Branimir Markota • četvrtak, 08.09.2011.
Gečevski: "Ovo je sjajan uspjeh"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Makedonija i dalje ide na isto pogonsko gorivo. Vjerojatno najbolji play ovog prvenstva Bo McCalebb postigao je 27 koševa, skoro polovicu makedonskih, i praktično sam pobijedio Gruziju te trasirao Makedoniju u četvrtfinale. Ovo je vjerojatno najbolji poklon Makedoncima za 20 godina neovisnosti koje danas slave.

Makedonija je u četvrtfinalu Eurobasketa i to im više nitko ne može ukrasti. Sjajni Makedonci predvođeni McCalebbom spojili su iznenađujućih pet pobjeda u nizu te su zadivili europsku košarkašku elitu. Danas su se mučili protiv oslabljene Gruzije, no povijesnoj pobjedi nitko neće i ne smije gledati u zube.

Bivši stanovnik "najkošarkaškijeg" hrvatskog grada, Todor Gečevski, nakon povijesne pobjede Makedonije je izjavio: "Bila je ovo teška utakmica za nas. Osjećao se veliki pritisak. Ovo je bila naša utakmica za četvrtfinale. Sada mislim da smo u četvrtfinalu i ovo je sjajan uspjeh. Osjećamo se sjajno, imamo dobru ekipu i puni smo samopouzdanja. Sada se okrećemo sljedećoj utakmici koja će biti najvažnija za nas."

Makedonski reprezentativac i centar Lietuvos Rytasa, Predrag Samardžiski opijen pobjedom je izjavio: "Osjećamo se nevjerojatno. Ovo je povijesni dan za Makedoniju zbog pobjede i zbog Dana neovisnosti kojeg naša država slavi. Ovo je najbolje što se dogodilo u 20 godina makedonske države. Svi našim navijačima ovdje i u Makedoniji poklanjamo ovu pobjedu."

Makedonci sljedeću utakmicu igraju u subotu protiv Slovenije gdje će tražiti šestu pobjedu u nizu i boriti se za što bolju poziciju uoči četvrt završnice.

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2011. u 14:28
    E vidiš upravo to bi ja želio da se opčenito na stadionima i dvoranama dešava. Da navijači zajedno jedu, piju pivo, navijaju i zajebavaju se, a ne da moraš kad ideš negdje na gostovanje strepit da ćeš dobit kamen u kombi ili da će te neko prebit samo zato jer navijaš za drugu repku/klub! znam da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2011. u 02:50
    Pozdrav Jahmirry, hvala sto si to primjetio, mada to te ne treba previse iznenaditi. Zajedicko druzenje je zapocelo u Varazdinu tijekom Svjetskog u rukometu, te preselilo u Zadar, pa nastavilo u Poljskoj tijekom proslog Eurobasketa. Nas dvoboj smo prosljedili zajedno na istoj tribini, druzili smo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2011. u 01:09
    kako makedonci igraju, naši bi se po trudui zalaganju trebali ugledati na njih!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2011. u 01:05
     neznam dali je tko primjetio da je na utakmici protiv grčke nekolicina makedonskih navijača zdušno bodrilo hrvatsku! ej ja kad sam to skužio, naježio sam se! svaka Vam čast, navijam za Vas do kraja! Tamo gdje vjecno sunce sja Tamo je Makedonija Narod I zemlja koju volim ja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2011. u 22:26
    makedonija spašava čast bivše jugoslavije
    Obrisan korisnik