Košarka

Begić: "Jednostavno su bili bolji"

Branimir Markota • četvrtak, 08.09.2011.
Begić: "Jednostavno su bili bolji"
Foto: Kristijan Komarica

Grčka je nadjačala Sloveniju u prvoj utakmici drugog kruga te uknjižila važnu pobjedu kojom se praktično plasirala u četvrtzavršnicu. Slovenci nisu imali odgovora za raspoloženog Zisisa i čini se da su se previše umorili loveći grčku prednost iz prvog dijela...

Grčka je veći dio utakmice vodila, no Slovenci su ih sustigli nakon što su odigrali sjajnu treću četvrtinu. Međutim, poklekli su u samoj završnici iscrpivši se zonskom obranom. Jedan od raspoloženijih Slovenaca na ovom prvenstvu, koji je večeras postigao osam koševa, 12 skokova i tri blokade, Mirza Begić, nakon utakmice je izjavio: "Na početku nismo dobro odigrali obranu pod košem. Kasnije smo se uspjeli vratiti, no kvalitetna Grčka je ponovno ušla u svoj ritam i pokazala snagu zahvaljujući našim greškama."

Iako je raspored na ovom prvenstvu jako zgusnut, Begić ističe kako umor nije bio razlog poraza: "Imali smo dva dana odmora tako da umor nije razlog poraza. Oni su kvalitetan protivnik i ukoliko želite pobijediti protiv njih si ne smijete priuštiti takve pogreške kakve smo mi činili."

Slovenija je teško igrala protiv grčke zone. Kako je najbolji lijek protiv zone trica, a Slovenci su večeras imali samo 24 posto ubačaja za tri poena, ishod utakmice nije ni mogao biti drugačiji.

Begić je za kraj dodao: "Jednostavno su bili bolji i pobijedili su. Mi moramo pobijediti Makedonce i Fince, što je naše pitanje života i smrti. Propuste si više ne možemo dopustiti."

Slovenci sljedeću utakmicu igraju protiv rasterećene i opasne Makedonije u subotu i sve osim pobjede kompromitiralo bi njihov plasman u četvrtfinale.

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!