Nogomet

Šibenčani žale za propuštenom pobjedom

Ivana Jurica • subota, 17.09.2011.
Šibenčani žale za propuštenom pobjedom
Foto: Martina Japundžić

Peto gostovanje ove sezone, prvo s novim trenerom, Šibenčanima je donijelo prekid negativne serije neosvajanja bodova. Drugi put za redom Kranjčevićevu su napustili s bodom i premda su nakon utakmice uglavnom isticali kako su zadovoljni tim jednim bodom, dan kasnije sve je više prevladavao osjećaj da su mogli uzeti i preostala dva. No, ono što je evidentno je da je igra sve bolja i bolja i to je zalog za optimizam uoči sljedećih utakmica.

“Došli smo ne izgubiti, u tome smo i uspjeli. Ja mislim da smo mogli puno više, mislim da je falio zadnji pas. Prvo poluvrijeme smo stvarno odigrali dobro, imali smo dosta prostora u sredini, ali falio je taj zadnji pas. Drugo poluvrijeme smo pali, fali nam malo i svježine, trener je tek došao, novi je sistem treninga, tako da ćemo, ja mislim, kroz tjedan – dva dana, stvarno biti fit i da će to izgledati puno bolje“, kazao nam je vezni igrač Narančastih Stipe Bačelić-Grgić.

“Goran teži tome da se igra nogomet. I imamo takve tipove igrače da stvarno možemo igrati protiv svakoga. Mi se ne prilagođavamo protivnicima nego igramo svoju igru, a neka se oni prilagođavaju nama. Odmah se vidi taj pomak u igri i ja se nadam da ćemo protiv Splita pokazati još puno bolju igru i nadam se ostvariti pobjedu“, optimist je veznjak Šibenika uoči nastavka prvenstva.

Slično razmišlja i jedini šibenski strijelac na gostovanju u Zagrebu Željko Malčić: “Žao mi je što nismo uzeli sva tri boda, ali mislim da smo ipak svi zadovoljni s tim jednim bodom. Pokazalo se da smo se jako digli u igri, izgleda da nam godi i promjena trenera. Nadam se da ćemo sada kući uzeti tri boda i nastaviti ovaj dobar niz.“

U srijedu u Sesvetama

Prije iznimno važnog domaćeg susreta protiv Splita pred Šibenčanima je i obaveza u Kupu. U srijedu će gostovati u Sesvetama, kod Radnika, u šesnaestini finala hrvatskog nogometnog Kupa (15:30 sati). U konkurenciju za sastav vraća se Daniel Georgievski koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona.

Osim pogotka (za kojeg mu je asistirao Jelić) skrivio je Malčić i jedanaesterac o kojem kaže: “Bila su dva igrača na meni. Krenuo sam na jednog, mislio sam da će biti dupli pas, on je dodao dugu loptu. Trčao sam unazad, vidim da je nogom neću stići dohvatiti tako da sam skočio, lopta me preskočila. Kad sam doskočio stao sam suparničkom igraču na nogu. Kažem, leđima sam bio okrenut, dogodilo se, prvi penal u životu.“

“Napokon se vidi naša igra i da imamo probijanja. Danas smo imali barem pet šansi koje nismo iskoristili. Zadnja lopta nam je najveći problem, to nam još fali da bi napadači dolazili u izglednu priliku za gol“, istaknuo je Malčić, treći šibenski strijelac u ovoj sezoni (Vuk, Jelić, autogol).

A dan nakon utakmice trener Goran Tomić još je vrtio film iz Kranjčevićeve: “Nakon prospavane noći mogu reći da ostaje velike žal za pobjedom. Zagreb nam se ponudio kao na pladnju i to smo trebali iskoristiti. Izvanredno smo taktički pripremili utakmicu, točno smo znali gdje su njihove najjače strane. Tu smo ih neutralizirali. Bilo je toliko situacija, 15 – 20, gdje smo išli s viškom igrača u završnicu (tri na jedva, četiri na tri, dva na jedan), ali falio je taj zadnji pas da ih dokrajčimo. Bod na strani je uvijek dobar, naravno da moramo biti sretni jer nakon četiri poraza uzeli smo bod, međutim, Šibenik je jučer zaslužio tri boda.“

“Bili smo kompaktni, čvrsti, agresivni, točno ono što ja tražim. Svi su poštivali svoje zadatke. Prema naprijed smo bili jako opasni, ali taj zadnji pas nam je nedostajao da ih razbijemo“, nastavio je strateg šibenskog prvoligaša.

Nije Tomić bježao niti od analize učinka svakog pojedinca. Pohvalio je cijelu momčad, ali dva su se imena posebno istaknula: “Dva najveća dobitka na jučerašnjoj utakmici su Husmani i Malčić. Uz standardnu obranu i Blaževića. Ne bih se složio da je on bio najbolji igrač utakmice. U malo situacija koje je imao bio je siguran, ne bih se složio da je on nas spašavao u milijun situacija u toj utakmici. To je normalno za njega jer je on, uz Kelavu, po meni, najbolji vratar lige. Po meni to nije nikakvo iznenađenje. Obrana je bila čvrsta, kompaktna, od prvog do zadnjeg. Vezni red je bio motoričan, Husmanija smo vratili u život, postao je opet ono što on najbolje zna – motoričan, agresivan. Bačelić-Grgić je isto zadovoljio, a moramo znati da on nije tri dana trenirao ovaj tjedan. I on se diže, on će biti naš glavni igrač u sljedećim utakmicama. Jelić je bio odličan, Jakoliš isto. Momčad je odigrala fenomenalno. Naravno da ću tu apostrofirati Malčića koji je sada pokazao da je on ipak kvaliteta više za ovu momčad.“

“Rekao sam vam i ranije da ja vjerujem u ovu momčad. Očigledan je napredak. Ja im se stvarno zahvaljujem jer pristup je opet bio na nivou, počelo se igrati tečno što ja tražim i iz te tečne igre i mirnoće dolaze sve te šanse. I ja sam siguran da će u sljedećim utakmicama, kako ide vrijeme, napadači to početi zabijati“, za kraj će Tomić.

Dileme nema kako je i ova utakmica pokazala napredak u igri, kako ova momčad može puno više nego što je pružala na početku sezone, a prostora za napredak još uvijek ima. Još kad bi odličnu atmosferu i sve bolje igre popratio i pomak na financijskom planu i glavni cilj, ostanak u ligi, bio bi bliži.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA19.09.2011. u 21:42
    Svaka cast Tomicu i momcima, igra je sve bolja, a doc ce i rezultati, ali ''vrijeme ce pokazati'' kako je to nas bivsi trener Lokica govorija...
    AAAAAAA