Tenis

Dodig razočaran u Bangkoku

Ivor Krapac • ponedjeljak, 26.09.2011.
Dodig razočaran u Bangkoku
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig, jedini ovotjedni hrvatski predstavnik na ATP i WTA turnirima, nije prošao prvo kolo na tvrdoj podlozi Bangkoka. Na startu turnira zaskočio ga je 20-godišnji Bugarin Grigor Dimitrov...

Početak jeseni tenisačima donosi turneju po Dalekom istoku, zaključno s Masters 1000 turnirom u Šangaju, a na prvom koraku u tom dijelu sezone, Ivan Dodig nije bio uspješan. Treći hrvatski reket oprostio se na početnoj prepreci turnira u Bangkoku, na kojem je peti nositelj, s pravim otporom samo u drugom setu protiv Grigora Dimitrova, koji ga je pobijedio sa 6:2 i 7:5.

Prvi dio meča prošao je u dominaciji 20-godišnjeg bugarskog tenisača, 76. na svijetu. Dimitrov je napravio pola posla na putu do pobjede s dva breaka u prvom setu, za 1:0 i 4:1, dok mu je u nastavku išlo teže.

Ivan je u drugom setu krenuo puno bolje nego u početnoj dionici, vodio je s 2:0, ali ostatak nije bio jednako kvalitetan. Nakon ranog gubitka servisa, mladi Bugarin je ekspresno uzvratio i poslije problema u još dva servis-gema u kojima je spašavao break-lopte u nastavku seta, dočekao je novu priliku kod 5:5, došavši do breaka koji se pokazao ključnim. Na servisu za meč nije zadrhtao.

Dimitrov je, tako, ubilježio svoju drugu pobjedu nad Dodigom, a zanimljivo, i prva se dogodila u Bangkoku, ali ne na ATP turniru, već na tamošnjem Challengeru. U prošlogodišnjem prvom kolu tog turnira Ivan mu je predao kod zaostatka od 4:6, 6:2 i 1:0.

ATP Bangkok, 26.9.2011., prvo kolo: Dimitrov (Bugarska) - Dodig (Hrvatska, 5) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2011. u 21:56
    ...mislim da u Bankoku večeras neće bit razočaran...blink...
    Obrisan korisnik