Nogomet

Interu vrijedna tri boda

Vedran Babić • utorak, 18.10.2011.
Interu vrijedna tri boda
Foto: EPA

Milanski Inter preuzeo je vodeće mjesto u skupini B pobjedom na gostovanju kod Lillea. Ranije danas, CSKA je kod kuće s 3:0 razbio Trabzonspor...

Lille - Inter 0:1
(Pazzini 21')

Praktički ništa nije upućivalo na to da će u 21. minuti Inter povesti. Igra nije bila pretjerano atraktivna, a shodno tome nije bilo ni šansi. I onda, Zarate je u sredini pronašao Pazzinija, a ovaj iz voleja doveo goste u vodstvo. Kroz cijelu utakmicu Lille nije znao kako probiti čvrstu obranu gostiju, a ruku na srce, ni Inter nije pokazao puno više od tog pogotka.

Vezane vijesti

Prvu priliku domaćini su stvorili tek u 66. minuti kada je Cesar obranio neugodan udarac Payeta. Francuzi su u završnici dodatno stisnuli goste, ali nedostajalo im je završni pas ili eventualno potez inspiriranog pojedinca. Tako je, dakle, ostalo 1:0 i Inter se probio na vrh skupine.


CSKA Moskva - Trabzonspor 3:0
(Doumbia 29', 86', Cauna 76')

Eventualnom pobjedom u ruskoj prijestolnici nogometaši Trabzonspora mogli su doći na korak čak i od drugog kruga Lige prvaka. No, Milan, u kojem su u prvom kolu šokirali Inter, nije se ponovio. CSKA je bio bolji s čak 3:0 i tako stigao do prve pobjede, a Turcima, koji u ovoj utakmici praktički nisu ozbiljnije ugrozili domaćeg vratara Gabulova, je ovo prvi poraz.

Nakon dvije solidne prilike gostiju u početku, CSKA je poveo. Igrala se 29. minuta kada je Seydou Doumbia zatresao mrežu Trabzona nakon fantastičnog proigravanja petom Vagnera Lovea. Početkom drugog dijela Tošić je propustio veliku priliku za podebljanje domaćeg vodstva, a nedugo zatim zaprijetio je i Aldonin.

Tada su Turci počeli pritiskati i stvarati neke poluprilike, no Moskovljani, vođeni neumoljivim veznjakom Džagojevom, su ipak u 76. minuti povisili na 2:0 preko Latvijca Caune, koji je u igru ušao 14 minuta ranije umjesto Tošića. Do kraja utakmice u strijelce se ponovno upisao sjajni Doumbia, koji je tako preuzeo vodeće mjesto na ljestvici strijelaca ovosezonske Lige prvaka s četiri pogotka.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

CSKA Moskva3:0Trabzonspor
Lille0:1Inter
1Inter 68:7+110
2CSKA Moskva 69:8+18
3Trabzonspor 63:5-27
4Lille 66:606

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 02:32
    nisam očekivao tako visoku pobjedu intera!
    Obrisan korisnik