Nogomet

Gomez promašio pobjedu u Napulju

Vedran Babić • utorak, 18.10.2011.
Gomez promašio pobjedu u Napulju
Foto: EPA

Dvije utakmice skupine A imale su gotovo identična prva poluvremena. Gosti su poveli već u samom otvaranju, da bi prednost prosuli krajem prvog dijela i to - autogolom. Na koncu, u Napulju je ostalo 1:1, a u Manchesteru je Aguero domaćinu u sudačkoj nadoknadi donio puni plijen...

Skupina A

Manchester City - Villarreal 2:1
(Marchena (ag) 43', Aguero 90'/ Cani 4')

Vezane vijesti

Manchester Cityju napokon je krenulo u Ligi prvaka. U dvoboju protiv Villarreala ostvarili su svoju prvu pobjedu u premijernom pojavljivanju u najjačem svjetskom klupskom natjecanju.

No, već u četvrtoj minuti Cani je u domaću mrežu pospremio jedan odbijanac i utihnuo Etihad. Kako je kiša pojačavala, tako se i City počeo buditi. Mancinijevi igrači dominirali su u posjedu lopte i počeli stvarati sve više šansi, a baš kada se činilo kako su se gosti uspjeli othrvati tom pritisku, primili su pogodak. Dvije minute prije kraja prvog dijela nesretni Marchena je matirao vlastitog vratara.

U samoj završnici prvog dijela i potom početkom nastavka Džeko je mogao dovesti Građane u vodstvo, no rezultat se ipak nije mijenjao. U posljednjih pola sata u igru je ušao i Aguero, koji je u 77. minuti probio sredinu i uposlio Džeku, koji puca malo pored vrata. Reprezentativac BiH promašio je još jednu veliku priliku u 86. minuti kada je neometan glavom pucao također pored gola.

Ipak, u trećoj minuti sučeve nadoknade gosti su napokon kapitulirali. Zabaleta je ubacio, a džoker s klupe, Aguero, iz blizine zabio za veliku pobjedu.


Napoli - Bayern 1:1
(Badstuber (ag) 39'/ Kroos 2')

Baš kao Etihad, i Napulj je utihnuo u ranoj fazi utakmice. Već u drugoj minuti Boateng je pronašao Kroosa, a ovaj poslao loptu iza leđa vratara De Sanctisa. Kroos je u desetoj minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je iz izgledne šanse bio neprecizan. Bavarci su uglavnom vješto kontrolirali zbivanja na terenu, a onda su domaćini izjednačili nakon što je Badstuber proslijedio centaršut Maggija u svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme odmah je donijelo najstrožu kaznu za goste. Cannavaro je igrao rukom, a loptu uzeo Gomez. Pucao je nisko i sporo i De Sanctis je obranio. Do kraja utakmice nije više bilo nekih izglednih prilika za pogodak. Kao da su se i jedni i drugi zadovoljili s bodom, koji ih još uvijek drži na vrhu skupine.

Spomenimo još kako su hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić utakmicu odgledali s klupe za pričuve.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Napoli1:1Bayern
Manchester City2:1Villarreal
1Bayern 611:6+513
2Napoli 610:6+411
3Manchester City 69:6+310
4Villarreal 62:14-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yakov18.10.2011. u 23:00
    kakvo kvalitetno puštanje utakmice villareala...
    Yakov
  • Obrisan korisnik18.10.2011. u 22:51
    čini mi se sumnjiv pogodak aguera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2011. u 22:46
    zasluzeno city,ipak je kontrolira tekmu 90 min.a villarreal se(pametno)branio,do te 93.minute.. sad se city vraca u igru,bice borba sa napolijen za 2.misto..
    Obrisan korisnik
  • ElKun1018.10.2011. u 22:43
    Bravo Aguero!
    ElKun10