Nogomet

Jurčić: "Bez realizacije nema rezultata"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 18.10.2011.
Jurčić: "Bez realizacije nema rezultata"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamov trener Krunoslav Jurčić nije imao previše zamjerki na izdanje svojih igrača protiv Ajaxa. Najviše ga muči izostanak realizacije, s kojim se, kaže, ne može uspjeti u Ligi prvaka...

Hrvatski prvak ni u domaćoj utakmici protiv Ajaxa nije uspio postići svoj prvi pogodak ili osvojiti prvi bod u Ligi prvaka, a Krunoslav Jurčić zadovoljan je zalaganjem svojih nogometaša.

"Ja sam od igrača tražio da daju svoj maksimum i da probamo napasti, da si pružimo šansu da probamo osvojiti neki bod u Ligi prvaka. Oni su to učinili i pojedinačno i momčadski", naglasio je Dinamov strateg u početku svog izlaganja.

"Naše šanse za treće mjesto su umanjene, ali ponavljam da je velika nagrada što igramo Ligu prvaka, i što moramo pratiti ritam koji u domaćem prvenstvu nemamo. Moji igrači tako uče i nadam se da će jednom biti spremni igrati Ligu prvaka i pritom moći do pobjeda".

Poraz od nizozemskog prvaka mogao se izbjeći pretvaranjem nekolicine prilika u pogotke, rekao je Jurčić: "Mi smo došli na razinu natjecanja u kojoj ne možemo egzistirati s ovakvim postotkom realizacije. Tako ne možemo očekivati zapaženije rezultate".

"Kako popraviti realizaciju? Pravi odgovor bio bi uzeti 20 milijuna i kupiti", dodao je.

Publika je pri rezultatu 0:1 negodovala pri ulasku Nikole Pokrivača umjesto Fatosa Beqiraja. "Nikola je postao žrtva medijskih nastupa. Ne opravdavam taj postupak, zar zbog greške u Lyonu više ne bi smio nastupati za Dinamo? Ja ću dati sve od sebe da se on vrati u nogometni život. On marljivo radi".

"Moja je ekipa padala u tom trenutku, logično je bilo uvesti igrača koji će osloboditi Sammira obrambenih zadataka. Ubaciti pet špica ne znači da će momčad biti ofenzivnija", smatra Krunoslav Jurčić.

Na poluvremenu je kapetana Milana Badelja zamijenio Mateo Kovačić. "Badelj i Kovačić zbog svojih su ozljeda iz Zadra bili spremni za po jedno poluvrijeme, takav je bio i plan", pojasnio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 11:12
    Mali Kovačić je dobro rekao-iskustvo Dinama u LP je nikakvo, a to su super bitne stvari u ovakvim utakmicama. Zato sam i rekao da će svaki bod Dinama biti velik kao kuća, a vi se ubijte od davanja minusa ako vam je volja.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 11:10
    Što ste napali jadnog Jurčića? On je limitiran i to se znalo od početka, ali je i jedini trener koji želi raditi sa Šabanom. Mijenjat trenere koji žele raditi sa njim nema nikakvog smisla, može doći samo još gori.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 10:23
    Još nakon onog sramotnog poraza na Maksimiru protiv Temišvara su se vidjeli Krunini trenerski limiti, stvarno moraš biti mazohist da ga nakon toga ponovo postaviš na klupu....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 09:06
    Zar 40 godina skupljanja iskustva jos nije dovoljno ? Za 5 godina kad budete slavili 200 godina postojanja cete valjda biti spremni za Europu.Nema mi jaceg komentara od skupljanja iskustva,znaci ako se netko pojavi prvi put negdje a dobar je ispasti ce iz natjecanja jer nema iskustva,smijesni ste... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 08:38
    Ajax pokušava igrati nogomet kakav igra Barcelona (ustvari Barcelona je preslikala nizozemski -Ajaxov stil prije nekih petnaestak godina i od tada ga usavršila). Naravno da po kvaliteti nisu ni blizu Barcelone, ali ovakav način igre je jako isplativ protiv slabijeg protivnika (a od Barcelone su svi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik