Nogomet

Tonel: "Rezultat je realan"

Iz Maksimira:Ante Zovko • srijeda, 19.10.2011.
Tonel: "Rezultat je realan"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamovi nogometaši složni su u mišljenju kako je Ajax dokazao da je bolja momčad od hrvatskog prvaka. Ipak, iako je nula i dalje na kontu, odbijaju se predati prije uvrata u Nizozemskoj.

Porazom 2:0 od Ajaxa u Maksimiru Dinamo se dodatno udaljio od eventualnog nastavka igranja u Europi na proljeće. Nominalno treća momčad skupine D nadigrala je Dinamo i zasluženo odnijela bodove.

"Rezultat je realan, vidjelo se sve na terenu", sažeo je svoja razmišljanja stoper Tonel. "Nakon jedne pogreške primili smo prvi gol, nakon druge drugi gol. Sada se moramo koncentrirati na uzvrat u Amsterdamu i izvući pouke iz ovog susreta."

Dinamo sljedeću utakmicu u Prvoj ligi igra protiv Rijeke na domaćem terenu. Portugalac smatra kako drugi poraz u nizu neće poremetiti Dinamovu igru: "Ne, neće se odraziti na utakmicu s Rijekom. To je druga razina."

Većina domaćih nogometaša žalila je za prilikama koje su stvorili prvenstveno u prvom poluvremenu. Luis Ibanez je rekao: "Stvorili smo dosta šansi u prvom poluvremenu, ali nismo ih iskoristili, a Ajax je to znao kazniti. Sve što možemo je žaliti zbog svojih nerealiziranih prilika."

Dotaknuo se Ibanez i suđenja: "Mislim da je sudac bio loš, dosta lak na kartonima jer smo dobivali žute kartone već za prvi prekršaj. No, nije to presudilo."

Ivan Tomečak ušao je u završnici utakmice, dok je rezultat još bio dostižan (0:1). Dinamov veznjak dotaknuo se onoga što se događalo dok je još bio na klupi: "Da smo zabili prvi, možda bismo imali bolje šanse za nešto napraviti, eventualno uzeti bod. Međutim, oni su diktirali ritam i držali loptu u svojem posjedu. Možda mi nismo fizički spremni za ovakve utakmice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 11:23
    ma dinamo treba proc jer ima najbolju gol razliku protiv reala. njima je ispod casti igrati s nekim ajaxom i lyonom, jedino se protiv pravih klubova potrude! tako da nema zime :D
    Obrisan korisnik
  • Zdren19.10.2011. u 10:07
    sad su se malo spustili na zemlju, to je ok.
    Zdren
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 08:58
    e moj Tomečak vi niste fizički spremni za ovakve utakmice. Pa kak te nije sram to izjaviti??? Za koji k.... imate kondicijskog trenera? Zakaj se ne pripremite fizički? Premale su vam plaće? Sramota!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 08:42
    koliko dugo je još Jurčić trener?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 07:07
    a i teško je igrati kada sudac pošteno sudi..............
    Obrisan korisnik