Nogomet

Cibalia testira zadarska krila

Sportnet • subota, 22.10.2011.
Cibalia testira zadarska krila
Foto: Bruno Karadža

Nakon pobjeda Intera i Hajduka, domaće prvenstveno nastavlja se u subotu, a među dvobojima je i derbi "sredine", susret Cibalije i Zadra...

Iako je u subotnjem susretu sa Šibenikom Slaven Belupo 'papirnati' favorit, činjenica jest da su u posljednjem kolu Koprivničani remizirali, a Šibenčani pak uvjerljivo slavili. Zbog toga trener Roy Ferenčina svojim momcima nalaže oprez, posebno u borbi s nezgodnim zatvorenim stilom igre kojeg će vjerojatno prezentirati gosti. "Njima je sve osim poraza prihvatljiva opcija, dok je nama imperativ ostanak u gornjem dijelu tablice. To možemo jedino pobjedom."

Ferenčina je zadovoljan time što mu se u kadar vraća Glavica, mladi Varaždinac u kojeg je stekao povjerenje zbog igara koje pruža: "Glavica se vraća u početnu jedanaestoricu i od njega očekujem da ubrza našu igru, koja bi trebala pridonijeti i boljoj učinkovitosti."

Ipak, ostat će koprivnički strateg bez Purića, na čije će mjesto staviti Mamića. Taj ga je igrač u svoju vrijednost is sposobnost uvjerio na prijateljskim utakmicama, pa trener smatra da problema neće biti. "Spremni smo za utakmicu i nadam se da će naši gledatelji na kraju biti zadovoljni i igrom i rezultatom."

Nedostaju: Geng (ozljeda), Purić (kartoni)

U Koprivnicu nogometaši Šibenika otputovali su sa željom da nastave s dobrim igrama koje pružaju u posljednje vrijeme, te, po mogućnosti dobru igru okrune i bodom/bodovima. Domaćini jesu favoriti, ali Narančasti će učiniti sve ne bi li im pomrsili račune.

“Koprivnica je neugodan teren. Oni gaje napadački nogomet, imaju prave, kvalitetne igrače koji su već napravili puno toga u HNL-u. I u Zagrebu protiv Dinama igrali smo odličan nogomet, nema razloga da ga i ovom prilikom ne odigramo. Garantiram stopostotni angažman, uz igru koju prikazujemo u zadnje vrijeme zašto ih ne bi bilo moguće iznenaditi. Dakle, idemo ih gore iznenaditi i da tu tradiciju srušimo“, istaknuo je u najavi trener Tomić.

Za razliku od prošle utakmice u konkurenciju za sastav vraćaju se Ivan Medvid i Daniel Georgievski, a zbog ozljede na put nije ni krenuo veznjak Stipe Bačelić-Grgić.

Nedostaju: Bačelić-Grgić, Čanić (ozljede)

Vinkovčani će nakon visokog i pomalo neočekivanog poraza u Šibeniku (0:3) snage odmjeriti s još jednom dalmatinskom momčadi. Cibalia će na domaćem terenu ugostiti vrlo dobru momčad Zadra koja se nalazi jedno mjesto ispred Vinkovčana na prvenstvenoj ljestvici. Prilika je to Cibaliji za povratak na pobjedničke staze i vraćanje u gornji dom HNL-a.

Trener Cibalije Samir Toplak uoči utakmice sa Zadrom najviše se žalio na lošu završnicu u napadu. "Imao sam sastanak s igračima i ukazao sam im na probleme koji nas čekaju, ako ne poboljšamo efikasnost. Vjerojatno se radi o pomanjkanju koncentracije u završnici napada i na tome najviše moraju poraditi", izjavio je Toplak.

Cibalia je ovaj tjedan odigrala prijateljski susret sa slavonskim niželigašem BSK-om iz Bizovca, bilo je 1:0 za Vinkovčane. Toplak je koristio sve igrače, a stvorili su se novi problemi s ozljedama zbog kojih će upitni za Zadar biti Mladen Bartolović i Tomislav Jonjić.

Nedostaju: nitko

U prošlom kolu Zadrani su uzeli "skalp" vodećoj momčadi prvenstva, a novi radni vikend vodi ih na gostovanje u Vinkovce. S devetog mjesta na noge će jedno mjesto lošije plasiranoj Cibaliji koja ima tri boda manje, što znači da bi čelnike i struku kluba zadovoljio i remi koji bi održao jednaki razmak među klubovima.

Jedan osvojeni bod odgovarao bi i zbog činjenice što su poslije gostovanja Dinama čak tri zadarska nogometaša prisiljena napraviti stanku u prvenstvu. Treće žute kartone prošlog petka zaradili su Ivan Santini, Igor Banović i Jakov Surać, a svakom prosječnom poznavatelju zadarskog nogometa jasno je da je riječ o trojici članova prve postave.

Posebno će zanimljivo vidjeti kako će momčad reagirati bez prvog strijelca prvenstva i tko će umjesto njega zauzeti poziciju u vršku napada. Također, upitni su nastupi još nekolicine igrača koji se tuže na ozljede, primjerice Kovačevića, te oporavljenika Jerbića i Bilena.

Nedostaju: Santini, Banović, Surać (kartoni), Con (ozljeda)

Splitove velike ambicije doživjele su težak udarac porazom na Kantridi, nakon kojeg je predsjednik Slaven Žužul uputio otvoreno pismo u kojem se žali na "masakr" njegove momčadi od strane sudačke postave predvođene Danijelom Trampusom. No, život ide dalje i "Crveni" se sada okreću domaćoj utakmici protiv Pamićeve Istre 1961, koju su početkom travnja ove godine u Parku mladeži porazili 2:0.

"Svjesni smo da nam treba pobjeda i od prve minute se tako moramo postaviti. Nakon Kantride dužno smo i navijačima i sebi dobru predstavu. S nova tri boda želimo zadržati priključak u vrhu", jasno je istaknuo domaća nastojanja Tonći Bašić, čija momčad u sljedeća dva kola gostuje u Kranjčevićevoj odnosno Zaprešiću.

Splitov trener ima određenih problema sa sastavom s obzirom da će mu nedostajati kartonirani Erceg, a da su nastupi kapetana Vukovića i Križanca još uvijek upitni. Liječnička služba radi sve što može ne bi li osposobila obojicu, no realnije je da će od prve minute krenuti samo Križanac.

Nedostaju: Pehar, Serdarušić, Rašić (ozljeda), Erceg (kartoni), Hrgović (administracija)

U prošlom kolu, slavljem Zagreba na Drosini, prekinut je niz neporaženosti žuto-zelenih, koji je trajao čak šest kola. No, i u tih šest utakmica do pobjede su stigli samo jednom pa je možda zvono za uzbunu trebalo biti oglašeno i ranije.

Gostovanje kod Splita sigurno nije najbolje mjesto za vađenje, ali prema riječima stratega Puljana Igora Pamića momčad je spremna, ali igrači moraju vjerovati u pobjedu da bi se do nje i došlo. "Ne brine me atmosfera koja nas očekuje u Splitu. Ona bi trebala biti inspirativna za iskusne igrače i rutinere kojima raspolažemo u sastavu, ali kao prvo i osnovno moramo izbjeći prekršaje i udarce u zoni udarca. Previše smo golova primili iz takvih situacija. Od mojih igrača sve ovisi, oni moraju vjerovati u pobjedu"

Paminjo se raduje povratku Bellea, koji još uvijek nije spreman za čitav susret pa će dvoboj započeti na klupi. Ekipa je završni trening odradila u Sinju, a sastav koji bi mogao zaigrati trebao bi izgledati ovako: Mance - Sušić, Karabatić, Budicin, Milić - Batarelo, Anđelković, Prahić - Alimi, Prelčec - Primorac.

Nedostaju: nitko

Nakon poraza od splitskog Hajduka, Osječane očekuje novo iskušenje jer u Gradski vrt stiže Varaždin. Gosti su posljednjeplasirana momčad prvoligaške karavane, a ujedno i u štrajku i vrlo je upitno koja će jedanaestorica Varaždinaca istrčati na teren. Varaždinska muka Osječanima, grubo rečeno, može biti olakotna okolnost, ali i dvosjekli mač, a toga su bijelo-plavi itekako svjesni.

Iz tog razloga, trener Osijeka Vlado Bilić bio je vrlo oprezan u najavi susreta : "Ne smijemo si dozvoliti ponavljanje Lučkog. Varaždinci dolaze rasterećeni, a i sigurno vrijede znatno više od jednog osvojenog boda. Moramo pametno odigrati ovaj dvoboj", izjavio je Bilić.

Postoje određene dvojbe oko početne postave - Bilić razmišlja koga staviti na desni bok, a najbliži toj poziciji je mladi Ivan Aleksić. Upitno je i na kojoj će poziciji zaigrati Kvržić, bliže golu ili u centru trojice veznjaka. Susret će zbog ozljeda propustiti Miličević i kapetan Smoje, kao i na Poljudu pocrvenjeli Vrgoč.

Nedostaju: Smoje, Miličević, Jugović, Pavličić, Perošević, (ozljeda), Vrgoč (kartoni)

Nakon smjene trenera Kocijana i štrajka igrača, jasno je da Varaždinci u Osijek nisu otputovali u sjajnom raspoloženju. Dodatna je muka izostanak ponajboljeg igrača u varaždinskim redovima, neumornog Šimeka, koji je prisiljen pauzirati zbog kartona.

Novi trener, Branko Janžek, opet je donio promjenu, pa će Varaždinci u Osijeku igrati 4-3-3. Na golu bi trebao biti Dreven, u zadnjoj liniji Conjar, Lončar, DeSouza i Rašić, ispred njih Golik, Golubar i Grgec, a u napadu Sačer, Vugrinec i Glavina. "Nije samo sustav bitan, važna je i filozofija igre, a ja odbijam da se mi ikamo idemo braniti. Želim agresivnu igru, oduzimanje lopte i postizanje gola", kazao nam je Janžek.

Na klupi će, među ostalima, čekati mladi i potencijalni Pajač i Antolek, kao i Tokić, koji je do sada bio u prvih 11, no novi trener smatra da forte tog napadača nije igra u gostima: "Apsolutno je ključno popraviti realizaciju, u 11 kola smo dali četiri gola i to tako više neće ići."

Nedostaju: Šimek (kartoni), Barišić (viroza)

Nakon pobjede u gostima kod Varaždina, nogometaši Karlovca u 12. kolu Prve lige na svom će terenu dočekati stare poznanike, Lokomotivu. Riječ je o momčadima koje su dobre utakmice pružale najprije u drugoligaškom društvu, a onda i u Prvoj ligi.

Karlovac ima loš omjer protiv Lokosa u prvoligaškom natjecanju, međutim, Damir Petravić smatra da je pobjeda u Varaždinu podignula samopouzdanje kod njegovih igrača te da mogu pružiti dobru partiju protiv gostiju iz Zagreba. Strateg Karlovca istaknuo je da igraju pred svojim navijačima te da traže nova tri boda protiv Lokosa.

Momčad s Korane muku muči s igračkim kadrom od početka sezone, što zbog ozljeda, što zbog kartona. Tako Petravić za susret protiv Lokomotive ne može računati na "požutjele" Stamboliju i Jankovića, a umjesto njih na terenu bi se trebali naći Vuk i Amić.

Nedostaju: Stambolija, Janković (kartoni)

U 12. kolu MAXtv Prve lige zagrebačku Lokomotivu očekuje gostovanje u Karlovcu. Lokomotiva je u zadnjem kolu odigrala neodlučeno na domaćem terenu protiv Slaven Belupa i tako prekinula crni niz od pet uzastopnih poraza. U tom susretu Lokosi su pokazali dobru igru i na pozitivnom rezultatu će graditi samopouzdanje za nadolazeće susrete, od kojih je prvi na rasporedu danas.

Klub s Kajzerice trenutno se nalazi na 11. mjestu ljestvice, a protiv Karlovca će tražiti bodove kojima bi se približio sredini tablice. Trener Lokomotive Marijo Tot izjavio je kako je cilj Lokosa do zimske pauze skupiti još desetak bodova, a prvi korak prema tom cilju nogometaši kluba s Kajzerice namjeravaju napraviti već danas.

Tot je rekao kako se radi o gostovanju kod protivnika "s kojim se da igrati" te će Lokosi danas pokušati ostvariti rezultat kojim bi poboljšali svoju poziciju na tablici. U tome im neće moći pomoći Tomislav Martinac koji odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona.

Nedostaju: Samateh (ozljeda), Martinac (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3073:11+6275
2Hajduk 3050:24+2654
3Slaven Belupo 3041:27+1452
4Split 3043:32+1150
5Cibalia 3035:35045
6Zagreb 3036:42-645
7Lokomotiva 3033:33044
8Osijek 3045:38+743
9Istra 1961 3035:33+242
10Zadar 3029:44-1540
11Inter-Zaprešić 3033:33038
12Rijeka 3029:29038
13Lučko 3029:36-731
14Šibenik 3027:39-1227
15Karlovac 1919 (-1)3025:53-2824
16Varaždin (-1)3016:70-548

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3073:11+6275
2Hajduk 3050:24+2654
3Slaven Belupo 3041:27+1452
4Split 3043:32+1150
5Cibalia 3035:35045
6Zagreb 3036:42-645
7Lokomotiva 3033:33044
8Osijek 3045:38+743
9Istra 1961 3035:33+242
10Zadar 3029:44-1540
11Inter-Zaprešić 3033:33038
12Rijeka 3029:29038
13Lučko 3029:36-731
14Šibenik 3027:39-1227
15Karlovac 1919 (-1)3025:53-2824
16Varaždin (-1)3016:70-548

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.10.2011. u 14:49
    ajmo osjece jednom iskoristit priliku protiv tih momcadi koji su sad u rasulu da pokupimo bodove i zabijemo koji gol vise
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2011. u 13:27
    čovjek je u pravu :)) ajmo osjece
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.10.2011. u 13:04
    Ako ce te mene, posaljite i ovog crnog provokatora za mnom...
    Obrisan korisnik
  • russell22.10.2011. u 12:59
    ja sam zato da banirate ovog korisnika, 3vilP, samoprozvanog osječkog ante gotovca
    russell
  • Obrisan korisnik22.10.2011. u 11:30
    Dajte nađite si nekog boljeg novinara za NK Osijek, molim vas...Opet gluposti. Uopće nije upitno gdje će igrati Kvržić, igrati će zadnjeg veznog, zato što Lešković mora na stopera, a problem nije desni bocni jer je tu Ibrix siguran, nego lijevi, gdje će sigurno startati Aleksić. I još na kraju ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik