Nogomet

Video: Milan u drami do bodova

Ivana Spahija • nedjelja, 23.10.2011.
Video: Milan u drami do bodova
Foto: EPA

Pomalo u sjeni tragične pogibije Marca Simoncellija, kojemu je na svim stadionima minutom šutnje odana počast, odigrani su susreti osmog kola Serie A. Udinese je rutinskom pobjedom nad Novarom uzeo važna tri boda koja mu donose plasman na sam vrh ljestvice. Uspješna je bila i Roma u teškom dvoboju s Palermom, a do sva tri boda došao je i Milan, koji je nakon katastrofe u prvom dijelu uspio nadoknaditi tri pogotka zaostatka i slaviti nad Lecceom...

Prava drama odvijala se u Lecceu, gdje je istoimena momčad, koja se prošle sezone jedva izborila za opstanak, dočekala prvaka Italije. Domaćini su furiozno ušli u susret i nakon nešto više od 30 minuta igre došli su do čak tri pogotka prednosti, ali se u drugom poluvremenu probudio Milan i, ponajviše zahvaljujući hat tricku raspoloženog Boatenga, rezultatom 4:3 došao je do sva tri boda. Milan se ovom pobjedom uspeo na sedmo mjesto i za vodećim Udineseom zaostaje četiri boda.

Lecceu nije trebalo dugo da dođe do vodstva, mreža Abbiatija zatresla se već u četvrtoj minuti susreta. Slobodan udarac izveo je Grossmüller, a Giacomazzi je pospremio loptu u mrežu. Domaćini su do novog pogotka mogli doći u 11. minuti, odlično je gađao Obodo, ali je na visini zadatka bio Abbiati.

U 28. minuti susreta dosuđen je jedanaesterac za Lecce zbog prekršaja Abbiatija nad Corvijom. Oddo je sigurnim udarcem s bijele točke domaćinima donio vodstvo od 2:0. Mreža potpuno nemoćnog Milana ponovno se zatresla u 37. minuti, Giacomazzi je odlično uposlio Grossmüllera, koji je s lakoćom loptu pospremio u mrežu Abbiatija za velikih 3:0 Leccea.

No, to je bilo tek pola posla na stadionu Via del mare, po povratku iz svlačionice na teren je izišao neki drugi Milan. Boateng je u 46. minuti ozbiljno zaprijetio vratima Leccea, domaći vratar Benassi jedva je taj pokušaj odbio iznad grede. Upornost se gostima isplatila samo tri minute kasnije, Aquilani je dodao za Boatenga, koji je pronašao put do mreže Benussija i smanjio vodstvo Leccea na 3:1.

Novi pogodak Rossoneri su postigli u 54. minuti, Cassano je idealno uposlio Boatenga, koji je lijepim pogotkom s ruba prostora smanjio vodstvo domaćina na 3:2. Furiozni Boateng ponovno se našao u glavnoj ulozi u 64. minuti susreta kada je trećim svojim pogotkom poravnao rezultat na 3:3. Konačni je rezultat na 4:3 postavio Yepes pogotkom u 83. minuti za teško, ali zasluženo slavlje i uspon Milana na sedmo mjesto na ljestvici.

Ovo kolo bilo je uspješno i za Romu, koja je na svom Olimpicu s minimalnih 1:0 svladala neugodnu momčad Palerma i uzela nova tri boda za trenutni uspon na šesto mjesto na ljestvici. Vučica je odigrala vrlo dobrih 90 minuta i stvorila brojne prilike pred vratima gostiju, ali je i jedan pogodak bio dovoljan za važno slavlje i proboj prema vrhu. Palermo je nakon ovog poraza na osmom mjestu na ljestvici.

Roma je do vodstva u sedmoj minuti, u prvoj pravoj prilici u susretu. Lamela je odličnim pogotkom matirao nemoćnog gostujućeg vratara Tzorvasa i Vučici donio prednost od 1:0. Roma je i nakon tog pogotka nastavila s pritiskom na gostujuću obranu, nakon izvedenog udarca iz kuta u 18. minuti Osvaldo je mogao povećati vodstvo Rome, ali je odlično reagirao Tzorvas. Prvu priliku u susretu Palermo je ostvario tek u 25. minuti, Pinilla je potražio vrata domaćina, ali je pravovremeno uspio reagirati Burdisso.

Roma je ponovno zaprijetila u 32. minuti, dobro je gađao Pizarro, ali je lopta završila malo pokraj gola. Dvije minute kasnije svoj je udarac isprobao i Lamela, ali je tu opasnost otklonila obrana Palerma. Roma je opasno živjela u 41. minuti, Zahlavi je pobjegao domaćim braničima i izbio sam ispred Stekelenburga, koji se snašao i uspio otkloniti tu opasnost.

Početkom drugog dijela nastavila se dominacija Rome, pokušaj glavom Osvalda iz 54. minute uspio je zaustaviti Tzorvas, a dvije minute kasnije Osvaldo je gađao pokraj gola. Roma je do pogotka mogla doći i u 58. minuti, ali je Lamela iz izgledne pozicije loptu poslao iznad grede. Nakon pritiska Rome, probudili su se i gosti sa Sicilije. pokušaj Migliaccija iz 75. minute jedva je zaustavio Stekelenburg, a dvije minute kasnije obrana Rome uspjela je raščistiti odličan udarac Iličića. Srećom po domaćine, Palermo ipak nije uspio doći do izjednačenja pa se semafor zaustavio za konačnih 1:0 za sva tri boda Romi.

Nogometaši Udinesea rutinski su odradili domaći zadatak protiv Novare i rezultatom 3:0 uzeli su važna tri boda s kojima su svrgnuli Juventus s vrha i zasjeli, barem trenutno, na čelo ljestvice. Momčad iz Udina s lakoćom je dominirala tijekom svih 90 minuta stvorivši brojne prilike, od kojih su se tri pretvorile u pogotke, što je i više nego dovoljno za uvjerljivo slavlje i preuzimanje samog vrha. Novara je nakon ovog poraza pala na 17. mjesto na ljestvici.

Udinese je od samog početka krenuo s pritiskom na obranu Novare, do vodstva je mogao doći u 13. minuti susreta, ali je pokušaj Isle zaustavio branič gostiju Pesce. Tri minute kasnije golu Novare zaprijetio je i Armero, ali je njegov pokušaj uspješno obranio Fontana. Domaćini su novu priliku za vodstvo propustili u 28. minuti, ali je Di Natale loptu poslao nekoliko centimetara pokraj vratnice. Kapetan Udinesea se za tu pogrešku iskupio u 32. minuti kada je uspio pronaći put do mreže gostiju za vodstvo Udinesea od 1:0.

Samo sedam minuta kasnije ponovno se tresla mreža Novare, Di Natale je izveo udarac iz kuta, loptu je prihvatio Domizzi matiravši Fontanu za vodstvo domaćina od 2:0. Udinese je s dobrom igrom nastavio i nakon povratka s odmora, već u 49. minuti došao je i do trećeg pogotka. Di Natale je iz slobodnog udarca pronašao put do mreže Novare za velikih 3:0 Udinesea. Do kraja dvoboja vratima Novare još su nekoliko puta zaprijetili Di Natale i Isla, ali bez uspjeha, pa je Udinese s 3:0 uzeo tri boda vrijedna prvog mjesta na ljestvici.

Do sva tri boda došli su i nogometaši Intera, koji su rezultatom 1:0 na Meazzi svladali Chievo i započeli proboj prema gornjem dijelu ljestvice. Crno-plavi su se namučili protiv gostiju iz Verone, i iako su u drugom dijelu ubacili u brzinu više i preuzeli inicijativu na terenu, za konačnu pobjedu bio im je dovoljan i pogodak Motte iz prvog poluvremena. Inter se ovom pobjedom uspeo na 16. mjesto na ljestvici.

Inter je vratima gostiju prvi put ozbiljnije zaprijetio u 19. minuti susreta kada je gostujući vratar Sorrentino uspješno odbio dva uzastopna pokušaja Zaratea. Pet minuta kasnije pokušao je uzvratiti Chievo, dobro je gađao Hetemaj, ali je na mjestu bio Julio Cesar. Inter je do vodstva došao u 34. minuti, Sneijder je dobro uposlio Thiaga Mottu, koji je pronašao put do mreže nemoćnog Sorrentina. Dvije minute kasnije domaćini su mogli doći i do drugog pogotka, ali je Pazzini loptu poslao malo iznad gola.

U drugom poluvremenu domaćini su nastavili prijetiti golu Palerma, Maicon je u 57. minuti loptu poslao malo pokraj gola, a 15 minuta kasnije propustio je veliku priliku donijeti Interu povećanje vodstva pogodivši gredu gola gostiju. Utakmica je tako okončana minimalnom pobjedom Intera od 1:0, prvom domaćom u sezoni, s kojom su crno-plavi donijeli malo radosti svojim navijačima i uspeli se na 16. mjesto na ljestvici.

U derbiju kola odigranom na Sardiniji, Cagliari i Napoli podijelili su bodove rezultatom 0:0. U prilično uzbudljivom dvoboju obje su momčadi propustile nekoliko dobrih prilika za pogodak pa se semafor zaustavio na konačnih 0:0, što više ide na ruku Cagliariju, koji se zadržao na visokom trećem mjestu i za Udineseom zaostaje samo tri boda. Napoli je trenutno na petom mjestu sa samo bodom zaostatka za Cagliarijem.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez pogodaka, ali uz nekoliko dobrih prilika s obje strane. Napoli je mogao povesti već u prvoj minuti, ali je pokušaj Dossene završio pokraj gola. Tri minute kasnije zaprijetio je i Cagliari, dobro je gađao Nene, još bolje obranio De Sanctis. Veliku priliku za vodstvo domaćini su propustili u 23. minuti kada je Nene pogodio gredu gola gostiju, a bolje sreće nisu bili niti u 34. minuti, ovaj put je Nainggolan loptu poslao u gredu. Napoli je do vodstva mogao doći u 38. minuti, ali je odličan pokušaj Santane uspio zaustaviti Agazzi.

Slična situacija nastavila se i u drugom dijelu, obje su momčadi prijetile, ali bez realizacije. Caligari je mogao povesti u 54. minuti susreta, ali je Conti glavom gađao malo pokraj gola. Tri minute kasnije ponovno je zaprijetio Nene, čiji je pokušaj zaustavio De Sanctis. Napoli je možda i najveću priliku za pobjedu propustio u 82. minuti kada je Agazzi jedva odbio odličan pokušaj Maggija. Dvoboj je tako okončan bez pogodaka, a remi najviše ide na ruku momčadi Udinesea, koja je sigurnim slavljem nad Novarom preuzela vrh ljestvice.

Od ostalih susreta, Siena je kod kuće rezultatom 2:0 svladala Cesenu i uspela se na 11. mjesto na ljestvici, dok je novim porazom Cesena učvrstila samo dno ljestvice. Naš Marko Livaja odigrao je 35 minuta u dresu Cesene, u 58. minuti na terenu je zamijenio Guanu. Gostujuću pobjedu ostvarila je momčad Atalante, koja je dvama pogocima Moraleza rezultatom 2:1 svladala Parmu i s nova tri boda uspela se na 15. mjesto na ljestvici. Parma se nakon poraza našla na 14. mjestu.

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Fiorentina2:2Catania
Juventus2:2Genoa
Lecce3:4Milan
Parma1:2Atalanta
Roma1:0Palermo
Siena2:0Cesena
Udinese3:0Novara
Inter1:0Chievo
Cagliari0:0Napoli
Bologna0:2Lazio
1Juventus 3868:20+4884
2Milan 3874:33+4180
3Udinese 3852:35+1764
4Lazio 3856:47+962
5Napoli 3866:46+2061
6Inter 3858:55+358
7Roma 3860:54+656
8Parma 3854:53+156
9Bologna 3841:43-251
10Chievo 3835:45-1049
11Catania 3847:52-548
12Atalanta (-6)3841:43-246
13Fiorentina 3837:43-646
14Siena 3845:45044
15Cagliari 3837:46-943
16Palermo 3852:62-1043
17Genoa 3850:69-1942
18Lecce 3840:56-1636
19Novara 3835:65-3032
20Cesena 3824:60-3622

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 00:30
    ne kuzim cemu tolko dislikeova,nisam niti u jednom trenutku pomislil da je tekma namjestena ili tak nekaj,i milan je zasluzeno pobedil,svaka cat na takvom povratku i boatengu na takvim golovima,sam sam mislil da je 3. gol bil offside,ako nije ispircavam se,mozda nisam videl kojeg obrambenog igraca
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 20:05
    hahaha... :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 20:05
    Da, onda je i Milan pustio Liverpoolu da nakon 0:3 osvoje LP-a? Baš se onakvi Boatengovi projektili mogu namjestiti. Svaki mjesec se igra na 10 tisuća utakmica, mora se kad tad dogoditi ovakav preokret.. Vidim da neki pisu na Indexu da je United pustio Cityu jer su u financijskim problemima, te... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 19:45
    ekipa sa indexa i neta doletila ovdje komentirat :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 18:44
    kod 3. gola veli na videu voditelj da e Yepes u offside-u,a da Boateng nije,da je bas u liniji.pa dobro ajde da sudac mozda fula,ali pa da on nakon kaj 10 put pogleda snimku veli da nije offiside?jos su mu liniju povlekli
    Obrisan korisnik

Serie A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Fiorentina2:2Catania
Juventus2:2Genoa
Lecce3:4Milan
Parma1:2Atalanta
Roma1:0Palermo
Siena2:0Cesena
Udinese3:0Novara
Inter1:0Chievo
Cagliari0:0Napoli
Bologna0:2Lazio
1Juventus 3868:20+4884
2Milan 3874:33+4180
3Udinese 3852:35+1764
4Lazio 3856:47+962
5Napoli 3866:46+2061
6Inter 3858:55+358
7Roma 3860:54+656
8Parma 3854:53+156
9Bologna 3841:43-251
10Chievo 3835:45-1049
11Catania 3847:52-548
12Atalanta (-6)3841:43-246
13Fiorentina 3837:43-646
14Siena 3845:45044
15Cagliari 3837:46-943
16Palermo 3852:62-1043
17Genoa 3850:69-1942
18Lecce 3840:56-1636
19Novara 3835:65-3032
20Cesena 3824:60-3622