Nogomet

Bilić: "Prva utakmica kao da je jedina"

Ante Zovko • četvrtak, 10.11.2011.
Bilić: "Prva utakmica kao da je jedina"
Foto: EPA

Na posljednjoj konferenciji za novinare uoči ogleda s Turskom u Istanbulu izbornik Slaven Bilić poručio je kako se Hrvatska nema zašto osvećivati Turskoj i da mu to uopće nije namjera.

Jedna od glavnih tema prije istanbulskog ogleda s hrvatske strane je ozljeda Vedrana Ćorluke na treningu. Izbornik Bilić otkrio je kakva je situacija s braničem Tottenhama.

"Neće trenirati s momčadi. Ujutro ćemo napraviti test, a ako izdrži, igrat će. Ćorluka je jako važan igrač, a ako ne bude mogao nastupiti, imamo nekoliko rješenja u pričuvi u koja imamo maksimalno povjerenje."

Bilić je povukao paralelu s četvrtfinalom Europskog prvenstva 2008., kad je Turska prošla na dramatičan način nakon jedanaesteraca. Hrvatski izbornik smatra kako je njegova momčad i tada bila bolja.

"Obje momčadi su se dosta izmijenile, Turska je dobila i novog izbornika. Sutrašnja utakmica nema poveznica s onom iz 2008. Ako želimo tražiti usporedbe, možemo biti optimisti jer smo tada bili bolji svih 120 minuta."

Turskim medijima Bilić je poručio kako nitko iz kockastog tabora susrete dodatnih kvalifikacija ne doživljava kao osvetu za ispadanje u Beču. "Ni ja ni igrači to nikad nismo rekli. Nemamo se zašto osvećivati Turskoj. Nakon četvrtfinala 2008. čestitao sam svima na pobjedi. Što se mene tiče, osveti nema mjesta u sportu."

Na kraju Bilić je komentirao važnost prve odnosno druge utakmice. "Bilo bi glupo računati samo na uzvrat u Zagrebu. Ne vjerujem da će se sve znati nakon prve utakmice, ali mi joj pristupamo kao da je jedina."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 09:05
    kako smo se mi ljudi promijenili!!! na bolje!!! do sada smo uvijek dizali reprezentacije i klubove prije utakmica u nebesa pa poslje bivali razočarani i pljuvali po njima. ovako je ipak netko naučio na greškama pa je primoran biti realan i očekivati najgori mogući scenarij pa da nas svaki dobar... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj11.11.2011. u 07:29
    slažem se s rikelneom katalinić uopće ne bi bio loše rješenj, dapače. problem je što se u vezi repke vrte uvijek 2, 3 ista imena pa kad bilić i ode doći će tko, ivanković, cico, kuže... a kate je prejaka ličnost za markovića i mamića. ak HNS pliva u parama kak marković kaže kaj ne uzme nekog... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 07:23
    Jedino što osjećam je strah ... samo da se ne ponovi Grčka ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 03:26
    u boj u boj Hrvatska !!! ajmooooooooooo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2011. u 02:35
    Ako i izvučemo pozitivan rezultat u neku ruku, a to je da ne stradamo sa dva il više razlike ,danas u Turskoj..To ne bi trebalo bit opuštanje..Ovu prvu utakmicu treba shvatit kao prvo poluvrijeme i veliku prednosti što drugu igramo kući..Volio bi da Perišić igra od prve i da igramo ofanzivno i tamo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik