Ostali sportovi

Dos Santos novi prvak

Ratko Martinović • nedjelja, 13.11.2011.
Dos Santos novi prvak

UFC je prvi puta nastupio pred gotovo svim građanima SAD-a i unatoč vrlo kratkoj borbi nitko nije ostao zakinut. Brazilac Junior dos Santos postao je novi teškaški prvak najjače svjetske MMA organizacije.

Iako su gotovo svi davali veće šanse američkom Meksikancu Cainu Velasquezu, dogodilo se upravo ono što je sve okrenulo u drugom smjeru. Velasquez je u ring ušao vidno nervozan, a kada to spojite s ogromnom samouvjerenošću, obično dobivate neopreznost. Vrhunske boksačke tehnike Juniora dos Santosa došle su na vidjelo i već krajem prve minute Velasquez nasjeda na široki kroše, pogođen mu je centar za ravnotežu, pada, a sve što je uslijedilo bio je samo završetak posla. Razmjena udaraca je očekivano bila najveća prilika Brazilca.

Junior dos Santos je tako posve zasluženo postao novi prvak. U vrlo emotivnim trenucima pobjedu proslavlja kroz suze uz trenere, među kojima je i legendarni Minotaur. Junior je zaista holivudski materijal jer je od prodavača sladoleda i brazilskog siromaštva kroz niz najtežih protivnika došao do samog vrha. Velasquez je pak na kraju obećao fanovima povrat pojasa. Sljedećeg protivnika novopečenog prvaka saznat ćemo već na Staru godinu, kada se bore Brock Lesnar i UFC prinova, svima poznati Alistair Overeem.

U predborbi večeri također nismo ostali razočarani. Nevjerojatna borba, prepuna udaraca, pokušaja poluga i gušenja koja je bila otvorena sve do zadnjeg trenutka pripala je naoko puno većem borcu Benu Hendersonu. Guida je dao sve od sebe, no na svoju žalost nije zaslužio prvu priliku za UFC pojas lake kategorije protiv Franka Edgara. Kada ćemo točno vidjeti tu borbu nije poznato.

Main Card:
HW POJAS Cain Velasquez vs. Junior dos Santos - KO 1R
LW Ben Henderson vs. Clay Guida - BODOVI (jednoglasno)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • renimus13.11.2011. u 16:09
    zasluzeno, iako mislim da je sudac prerano prekinuo mec
    renimus
  • Obrisan korisnik13.11.2011. u 15:19
    uff kad ga se dohvati cro-cop
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.11.2011. u 15:15
    razbuco ga!
    Obrisan korisnik