Rukomet

Chambery prijeti Zagrebašima

Damir Žbulj • nedjelja, 20.11.2011.
Chambery prijeti Zagrebašima
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski prvak Croatia osiguranje Zagreb u susretu petog kola Lige prvaka odmjerit će snage s francuskim predstavnikom Chamberyjem. U nedjelju u 17 sati na rasporedu je prvi od dva njihova međusobna dvoboja u samo tjedan dana, koji će vjerojatno odlučivati o toliko željenom drugom mjestu u skupini A.

CO Zagreb u nedjelju u 17 sati gostuje kod francuskog Chamberyja, u prvom od dva međusobna dvoboja koje će ovi klubovi odigrati u manje od tjedan dana. Uzvrat je iduće subote u zagrebačkoj Areni, a za ostvarenje primarnog ovogodišnjeg cilja i osvajanja drugog mjesta u skupini A Lige prvaka Zagrebaši će morati odigrati jako dobru utakmicu žele li se ovog teškog gostovanja vratiti neporaženi.

"Bliže sam razmišljanjima kako niti nakon ove dvije utakmice mjesto broj dva u našoj skupini neće biti osigurano. Trener je isti, okosnica sistem igre, i još plus naš Bičanić. Izuzetno su domaćinska ekipa, igraju tvrd, obrambeni rukomet. Imaju i jake pucače, a Bičanić se ove sezone posebno iskazao u Ligi prvaka," pojasnio je strateg Zagrebaša.

Chambery je domaćinska momčad, što potvrđuju i njihovi rezultati kroz nastupe u najelitnijem europskom rukometnom natjecanju. Gdje je prijašnjih sezona znala gubiti i Barcelona, no, rukometaši CO Zagreba već su ove sezone pokazali i u Švicarskoj, ali i na ostalim gostovanjima kako imaju igru za dobre rezultate i na strani.

Primarni cilj rukometaša CO Zagreba ove sezone je uz prolazak skupine i osvajanje drugog mjesta, iza vjerojatno nedodirljive Barcelone na prvom, kako bi se u nastavak natjecanja u knock-out fazi ušlo sa što bolje 'startne pozicije', uz vjerojatno relativno lakšeg suparnika i prednost domaćeg terena. Ova dva nadolazeća susreta bit će izuzetno važna, no, ne treba se zavaravati s ostalim protivnicima. Bit će još rukometne borbe do kraja natjecanja, bez obzira na ishod ovih utakmica.

"Fizički sam se digao, a vraćam se i u igračku i pucačku formu. Bit će neizvjesna utakmica u Francuskoj, ali mislim kako smo već ove sezone pokazali kako imamo igru za ostvariti pobjedu u gostima.", najavio je povratnik Manuel Štrlek

"S Bićanićem nema nekih nepoznanica, poznajemo se manje više dobro na terenu, a naš učinak će ovisiti kako će netko biti raspoložen na dan dvoboja, a u nedjelju možda moramo odigrati i najbolju utakmicu sezone ukoliko želimo do pozitivnog rezultata," očekuje Marin Šego.

Pred uzvrat u Arenu Zagrebašima je potreban što bolji rezultat na ovom neugodnom gostovanju. Pobjeda ili neodlučeni rezultat bili bi odlični, ali i svaka minimalna negativna razlika, koju u punoj Areni mogu dohvatiti Obrvanovi igrači bila bi prihvatljiva.

Obje ekipe imaju problema s ozljedama važnih igrača, ali Obrvan će zbog nedovoljne spremnosti Tončija Valčića i Jakova Gojuna imati sigurno više nevolja oko sastavljanja ekipe, posebno kod podjele obrambenih zadaća. Obojica su se priključili sastavu, no, obojica bez pravih treninga s ekipom u posljednjih desetak dana pa će biti zanimljivo vidjeti njihovu reakciju te koliko će biti u stanju pomoći momčadi. Međutim, razloga za optimizam Obrvan ima u povratku Manuela Štrleka u pravu igračku i pucačku formu nakon duge pauze zbog ozljede.

Francuzi također imaju problema zbog izostanka reprezentativca Xaviera Baracheta, fantastičnog pucača, desnog vanjskog, što će sigurno biti veliki nedostatak za njihovu ekipu. Hrvatski reprezentativac Damir Bićanić, strijelac 29 pogodaka u ovosezonskoj Ligi prvaka, bit će najveća prijetnja vratarima CO Zagreba te će za dobar i pozitivan rezultat biti potreban i njihov doprinos. I Pešić, ali posebno Marin Šego, koji je odlično branio u posljednjoj utakmici regionalne SEHA lige protiv Zvezde, pokazali su kako im je forma u usponu, a sada s tim dobrim partijama moraju nastaviti i na najvišoj razini.

"Ne želimo se skrivati iza izostanka Baracheta, jer i bez njega imamo igrače koji su nam trebali donijeti pobjedu. U idućoj utakmici dolazi nam Zagreb s Ivanom Balićem i sigurno ćemo morati pokazati puno puno više, ako želimo do pozitivnog rezultata," najavio je Olivier Marroux nakon posljednjeg susreta svoje ekipe i poraza u nacionalnom prvenstvu.

Chambery je dobro izbalansirana ekipa, koja je dugo na okupu, koju već godinama vodi trener Philippe Gardent, gdje osim Bićanića ima još nekolicina izuzetno kvalitetnih igrača. Na krilima su odlični Olivier i Guillaume Marroux, srednji vanjski je češki internacionalac Karel Nocar, na vratima je Nebojša Grahovac, dok u sastavu imaju i jednog od braće iz dinastije Gille, Benjamina.

U ovaj dvoboj obje ekipe ulaze bodovno poravnate, s tri pobjede i porazima od Barcelone, a zanimljivo kako su se ove momčadi sastale i u susretima u skupini Lige prvaka 2009. godine. CO Zagreb tada je bio poražen na domaćem terenu s dva pogotka razlike, ali je pokazao kako može odigrati dobru utakmicu u gostima, svladavši Chambery na njihovom terenu 26:30.

Liga prvaka, Skupina A, peto kolo:
Chambery Savoie - Croatia osiguranje Zagreb, 17 sati

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

IK Sävehof31:25Kadetten
Bosna BH Telecom17:43Barcelona
Chambéry 26:28RK Zagreb
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 21:39
    Ekipa za sve nas fanove rukometa i zagreba za one koji ne znaju ima na oficijalnoj stranici ehf-a u sekciji ch.league i tv live opcija gdje su izlistani satelitski kanali koji prenose tekme ja sam danas gledao Zagreba na francuskom Sport+ a inace bio je prenos na jedno 6-7 tv postaja.PS:Balic je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 18:56
    hahah da.. al uspial san bar drugo poluvrime gledat..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 18:36
    Uopće nije bitno, neka i ubuduće nema prijenosa pa nek' naši Zagrebaši pobjeđuju :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 17:16
    je li vi možete gledati na tom linku? meni kaže kao da nije dostupan u mojoj državi.. :S
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2011. u 14:12
    http://www.ehftv.com/ehfcl/ec/cl/men/2011-12/live/high/001863 Tu je link, tu inače možete pratit sve tekme rukometne lige prvaka!
    Obrisan korisnik