Nogomet

Video: Arsenal osigurao prvo mjesto

Ante Dubravac • srijeda, 23.11.2011.
Video: Arsenal osigurao prvo mjesto
Foto: EPA

U petom kolu skupine F nogometaši Arsenala su na svom stadionu upisali pobjedu protiv Borussije Dortmund rezultatom 2:1 dok je Olympiakos pogotkom Fetfatzidisa došao do trećeg mjesta u skupini.

Skupina F

Arsenal - Borussia Dortmund 2:1
(Robin van Persie 49', 86' / Kagawa 90+2')

Arsenal je kao vodeća momčad skupine F dočekao Borussiju sa jasnom željom da s nova tri boda osigura prolazak skupine. Prvih 45 minuta igre prošlo je u otvorenoj igri s obje strane, ali bez izrazitih opasnosti za vratare. Gostujući trener Jürgen Klopp zbog ozljeda je već u prvom poluvremenu morao napraviti dvije izmjene. Igru su napustili Sven Bender i Mario Götze, a umjesto njih su ušli Moritz Leitner i Ivan Perišić.

Nakon samo četiri minute igre u nastavku Alex Song odlično prolazi po lijevoj strani i upućuje centaršut na koji najbolje reagira Robin van Persie te dovodi Arsenal u vodstvo 1:0. Imali su domaćini veliku priliku u 60. minuti, međutim Gervinho je previše komplicirao pa mu je gostujuća obrana izbila loptu.

Konačnu potvrdu pobjede Topnika gledatelji su vidjeli u 86. minuti kada nakon kornera Thomas Vermaelen skreće loptu do Robina van Persieja koji bez problema zabija za 2:0. Gosti ipak uspjevaju doći do počasnog pogotka u drugoj minuti sudačke nadoknade kada za 2:1 zabija Shinji Kagawa.


Marseille - Olympiakos 0:1
(Fetfatzidis 82')

Unatoč tome što su s osvojena četiri boda posljednjeplasirani u skupini i što su igrali u gostima nogometaši Olympiakosa su u prvih 45 minuta imali nekoliko vrlo dobrih prilika, ali golman Mandanda ostao je nesavladiva prepreka.

U drugo poluvrijeme bolje ulazi Marseille, ali pokušaj Mathieua Valbuene zaustavlja gostujuća obrana. U 59. minuti Kevin Mirallas se našao u odličnoj prilici, ali njegov udaraca zaustavlja domaći čuvar mreže. U 72. minuti s nekoliko metara glavom je pokušao Alou Diarra i kada su već mnogi vidjeli loptu u golu gostujući vratar Megyeri odličnom reakcijom čuva svoju mrežu netaknutom.

U 82. minuti domaća obrana je zaboravila na desnoj strani na Ioannisa Fetfatzidisa koji neobranjivo pogađa donji lijevi kut vrlo dobrog vratara Mandandea i donosi svojoj momčadi vrijedna tri boda koja Olympiakos kolo prije kraja dovode na treće mjesto.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Marseille0:1Olympiakos
Arsenal2:1Borussia D.
1Arsenal 67:6+111
2Marseille 67:4+310
3Olympiakos 68:6+29
4Borussia D. 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 08:40
    Vidi ovoga, a što je Arsenal Tottenhem pa da se zadovoljava sporednim ulogama. Osvojit LP, ništa manje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2011. u 00:06
    bravo za Arsenal, još proć osminu finala i za mene ste napravili dobar posao u ovoj LP!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 23:32
    Da bi se napravio rezultat u CL treba imati i malo sreće. BVB je definitivno ove sezone nema. Sad ostaje samo Bundesliga. Čestitke Gunnersima na pobjed. Velike pohvale našim navijačima koji dominirali tribinama Emiratesa. Nur der BVB
    Obrisan korisnik
  • oKRamxII23.11.2011. u 23:24
    RvP je u čudesnoj formi bez ikakve dvojbe, ali pohvale i Songu za prekrasan trenutak inspiracije u kojem je zapravo "otvorio" utakmicu. Dotada, Borussia čak i bolji protivnik rekao bih.
    oKRamxII
  • Obrisan korisnik23.11.2011. u 23:02
    ovdje će bit zanimljivo tri kluba mogu proći dalje u ligi prvaka a mogu završiti i na 4. mjestu
    Obrisan korisnik