Nogomet

Del Bosque: "Teško protiv Italije"

Josip Tolić • petak, 02.12.2011.
Del Bosque: "Teško protiv Italije"
Foto: EPA

Nakon kijevskog ždrijeba za Europsko prvenstvo 2012., protivnici hrvatske reprezentacije dali su svoja prva razmišljanja o odnosu snaga u skupini C. Španjolci i Talijani strahuju za međusobni dvoboj, Irci su počašćeni što će zaigrati protiv tako jakih momčadi, no nitko ne izdvaja Hrvatsku kao posebno teškog protivnika.

Izbornik španjolske reprezentacije Vicente Del Bosque ustvrdio je da mu kuglice baš i nisu izvučene "po mjeri": "Ždrijeb je težak. 16 najboljih reprezentacija na ovom je turniru, tako da bi nam bilo koja od njih mogla stvoriti probleme. S obzirom na okolnosti, dobro je da prvi krug igramo u Poljskoj i da se nećemo susresti s Njemačkom. Skupa s Italijom imamo momčad s pedigreom, a dvije ekipe koje su se kvalificirale preko doigravanja, Irska i Hrvatska, ušle su u turnir uz male poteškoće."

Brine ga susret s Azzurima: "Skupina je kompetitivna. Ne znam kako ćemo uspjeti igrati protiv Italije, izgubili smo nedavno 2:1 i jaka su momčad. Izgleda da je skupina B najteža, ali važno je istaknuti da će ovo biti vrlo izjednačen Euro."

Talijanski izbornik Cesare Prandelli ističe zamku pobjede protiv Španjolske, a Hrvatsku stavlja "u isti koš" s Irskom: "Željeli smo izbjeći utakmicu protiv Trapattonijeve Irske iz mnogo razloga. Susreli smo se danas i vrlo je dobar u smirivanju svake situacije. Pobijedili smo Španjolsku u nedavnoj prijateljskoj utakmici, ali oni su svjetski prvaci i puni smo poštovanja prema njima. Hrvatska i Irska također su dobre momčadi."

"Mogu potvrditi da će naša baza biti u Krakovu. Nadam se da ćemo imati na raspolaganju Giuseppea Rossija i Antonija Cassana jer s njima postižemo dobru ravnotežu u ekipi", zaključio je Prandelli.

Njegov sunarodnjak na klupi irske reprezentacije Giovanni Trapattoni vjerojatno je najnezadovoljniji među svim izbornicima skupine C: "Ovo je težak ždrijeb, ali u nogometu je sve moguće i vjerujem u nas. Italiju dobro poznajem, Španjolska je, očito, vrlo jaka momčad, a Hrvatska ima dobre igrače. Moramo zadržati jak mentalitet i formu. Sretan sam što ćemo igrati i trenirati u Poljskoj", dodao je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2011. u 01:11
    Zanimljive su izjave trenera, posebno Trappatonija. Dobro je opisao svaku zemlju. Mi smo tek opasni kad imamo momčad, a ne samo dobre igrače.
    Obrisan korisnik
  • cameosis02.12.2011. u 21:51
    josip nije čitao španjolski tisak, primjerice online izdanje eurosporta i izjavu del bosquea: http://es.eurosport.yahoo.com/02122011/47/seleccion-espanola-grupo-facil-imposible-bosque.html del bosque se citira s riječima da hrvatska ima igrače koji igraju u najboljim klubovima europe. čak je o... [više na forumu]
    cameosis
  • lambik02.12.2011. u 21:35
    Ma nismo podcijenjeni, pa svi kazu kako je Hrvatska dobra ekipa. Naravno da nas u ovoj skupini nitko nece proglasiti za najtezeg protivnika.
    lambik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 21:06
    zar smo tako podcjenjeni..
    Obrisan korisnik
  • cameosis02.12.2011. u 21:02
    djavole, rijeci ti se pozlatile! :D
    cameosis