Rukomet

Canjuga: "Motivirano, bez podcjenjivanja"

Ante Zovko • subota, 03.12.2011.
Canjuga: "Motivirano, bez podcjenjivanja"
Foto: Ivana Strahija

Prvi protivnik hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prilična je nepoznanica, otkrili su izbornik i igračice. Radi se o Obali Bjelokosti.

Hrvatska će u 20:30 po hrvatskom vremenu otvoriti Svjetsko prvenstvo u Sao Bernardu do Campu. Izbornik Vladimir Canjuga zajedno sa svojim igračicama morao se prilagođavati na temperaturne skokove. Tvrdi da je to pozitivno.

"Prvog je dana bilo 30 stupnjeva, a drugog 15 manje. Za nas je to bio temperaturni šok, jučer u jednom smislu, danas u drugom. Danas je malo hladno, ali je bolje da se cure postupno prilagode na ove klimatske promjene. Bit će nam sigurno lakše igrati ovako nego da je sparno i vlažno kao što je bilo jučer treningu."

Nikica Pusić Koroljević: "Iskreno, ne znamo tko nas čeka na terenu, nismo pogledali nijednu njihovu utakmicu, ali znamo da se svi danas bore, svi žele dobru utakmicu. Mislim da je najvažniji naš pristup. Ako on bude u redu, ne bi trebalo biti problema."

Canjuga je još jednom istaknuo kako je nezadovoljan organizacijom prvenstva: "To nije na nivou svjetskog prvenstva, bilo za rukometaše ili za rukometašice. Kad se sjetimo prvenstava koje smo mi organizirali ili svih prvenstava mlađih kategorija gdje smo bili, to je potpuno drugačije, ali tu ništa ne možemo. Svima je isto. Najvažnije je da dođemo maksimalno spremni, da nitko ne bude ozlijeđen i da protiv Obale Bjelokosti budemo potpuno motivirani, bez respekta, ali i bez podcjenjivanja."

Igračice Obale Bjelokosti, kaže izbornik, puno su snažnije građene od igračica hrvatskog drugog protivnika, Urugvaja. "Za razliku od Urugvajki, koje su dosta mlade, igračice Obale Bjelokosti izgledaju ozbiljnije, antropometrijski je to superiornija ekipa od Urugvaja. Sigurno ćemo se protiv njih morati više potruditi nego za dva dana protiv Urugvaja."

Vesna Milanović Litre, koja se sa suigračicama prilagođava na vremensku razliku od tri sata, otkrila je kakva atmosfera vlada u hrvatskom taboru. "Atmosfera je jako dobra. Imamo dva treninga dnevno, razradili smo taktiku, obranu i napad. Jedva čekamo početak prvenstva. Nadamo se da sutra imamo lakšeg protivnika. S obzirom da nismo imali videoanaliza, nadam se da neće biti nikakvih problema."

"Bilo koje prvenstvo je veliki motiv, bez obzira je li to svjetsko ili europsko. Nećemo ništa obećavati, nadam se da ćemo dokazati našu želju, motivaciju i da će se to odraziti u našu korist", dodala je.

SP 2011. žene - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Švedska37:11Argentina
Danska36:10Urugvaj
Hrvatska36:20Obala Bjelokosti
1Danska 5148:78+7010
2Hrvatska 5150:102+488
3Švedska 5141:97+446
4Obala Bjelokosti 5118:145-274
5Urugvaj 582:159-772
6Argentina 577:135-580

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!