Rukomet

Kiel se revanširao Montpellieru

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.12.2011.
Kiel se revanširao Montpellieru
Foto: Davor Sajko

Sva tri nedjeljna dvoboja Skupine D rukometne Lige prvaka završila su pobjedama gostujućih sastava. Kiel, Kobenhavn i Ademar slavili su s tri pogotka prednosti nad svojim protivnicima. U uvodnom susretu sedmog kola važnu je ulogu odigrao i Venio Losert...

Montpellier - Kiel

Zanimljiv dvoboj u šestom kolu Skupine D ostao je za rukometašima Montpelliera i Kiela. Lider Bundeslige slavio je u Francuskoj rezultatom 34:31. U drugom kolu Montpellier je upisao minimalno 24:23 slavlje. Domaća je momčad prvih pola sata igre završila s minimalnom prednosti, no već nakon osam minuta nastavka stanje na semaforu počelo se okretati u korist sastava Alfreda Gislasona.

Osim početnog 4:2 vodstva u osmoj minuti rukometaši Kiela u prvom su poluvremenu pokušavali sustići protivničku prednost. Domaći sastav sredinom tog prvog dijela iskoristio je blijedih pet minuta njemačkog predstavnika i s izjednačujućih 7:7 stigao do četiri pogotka prednosti. Ipak, na odmor se otišlo pri puno većoj neizvjesnosti, semafor je nakon 30 minuta igre pokazivao 17:16.

Pozitivan period gosti su ubilježili u 38. minuti u kojoj su postigli dva pogotka i priskrbili sebi dva pogotka prednosti. Nju su držali sve do 52. minute, no tada postavljenih 29:29 nije se dugo zadržalo. U finišu susreta razbranio se Omeyer, Canayerova momčad u posljednjih je šest minuta postigla tek dva pogotka i upravo u tim trenucima izgubila ovaj dvoboj.

Bivši, ali i budući član Montpelliera utakmicu je okončao s 14 obrana, dok su na suprotnoj strani terena najraspoloženiji bili Andersson s devet pogodaka i Narcisse s njih sedam. Poraženi sastav u napadu je predvodio Accambray s osam preciznih šuteva. Koliko je Kiel želio pobjedu u ovom susretu govori i njihovih 10 minuta isključenja, od kojih je Andersson skupio četiri. Christian Zeitz u 18. je minuti zaradio direktan crveni karton.

Pick Szeged - AG Kobenhavn

Identičnim rezultatom završila je i utakmica između Picka i Kopenhagena, a pobjeda je i u ovom slučaju otišla na gostujuću stranu. Domaći trener Laszlo Skaliczki minutu odmora morao je pozvati već nakon osam minuta igre, danski predstavnik otišao je na 5:2 i bio je to prvi znak za uzbunu Pickovoj klupi. Reakcija njegovih igrača na rezultatu se odrazila tek u 27. minuti, no minimalnu prednost imali su tek koji trenutak. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 19:17 za Kobenhavn.

U nastavku igrači Magnusa Anderssona nisu ispuštali vodstvo, iako je ono variralo između +2 pa čak i +5 iz 47. minute koje je donijela 3-0 serija, no u tom periodu, od 32. pa sve do 47. minute niti jedna momčad nije se iskazala u napadu. Do kraja je Pick tu prednost uspio smanjiti tek za jedan pogodak. Buday s osam zgoditaka na domaćoj i Mikkel Hansen s jednim više prometnuli su se u prva imena svojih momčadi. Antonio Pribanić tri se puta upisao u listu strijelaca.

Partizan - Reale Ademar León

Prvi susret sedmog kola u nedjelju su odradile momčadi Partizana i Ademara. Iako su se igrači srpskog prvaka dva puta približili na pogodak razlike bodovi su otišli na stranu španjolskog predstavnika. U ključnim trenucima, u kojima je Ademar ipak uspio sačuvati svoje vodstvo u prvi su plan iskočili Martin Stranovsky i Venio Losert svojom obranom Dimitrijeviću, s osam pogodaka najuspješnijem domaćem šuteru. Iako je susret završio s tri uspješne reakcije Losert je tada, tri minute prije kraja pri 23:25, riješio pitanje pobjednika.

Najveći minus Partizan je imao nakon 15 minuta igre, vratar gostiju Alamo u velikoj je mjeri pomogao da njegova momčad stigne na tadašnjih 1:8. Upravo su te uvodne, vrlo slabe minute stajale Brkovićevu momčad boljeg rezultata. Tek deset pogodaka u pola sata igre bilo je premalo da bi se uspjelo stići do prvih bodova. Garcia Robledo susret je završio s pet postignutih pogodaka čime mu je pripao epitet najkorisnijeg napadača u pobjedničkom sastavu.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Kobenhavn30:29Abanca Ademar Leon
OTP Bank Pick Szeged31:34Kobenhavn
Montpellier31:34Kiel
1Kiel 10318:263+5516
2Kobenhavn 10297:268+2915
3Abanca Ademar Leon 10302:296+613
4Montpellier 10307:292+1510
5OTP Bank Pick Szeged 10285:316-316
6Partizan 10243:317-740

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • irilov05.12.2011. u 17:23
    nikako mi nije jasno zapto mocsai, a ni prije njega skalicki ne zovu budaya u reprezentaciju...odličan igrač...
    irilov