Rukomet

Nexe do povijesnog uspjeha

Ivana Strahija • nedjelja, 04.12.2011.
Nexe do povijesnog uspjeha

Našički rukometaši ispisali su u subotu novi list u knjizi povijesnih uspjeha svog kluba te prošli do sad kobno treće kolo Kupa EHF-a. U Turskoj im je dostajao i remi…

BEŠIKTAŠ – NEXE 29:29 (14:15)

2. utakmica 3. kola Kupa EHF-a
Dvorana Sulejman Seba, Istanbul, gledatelja 1000
Suci: Miklos Andorka i Robert Hucker (obojica Mađarska)

BEŠIKTAŠ: Tasdemir, Coban, Erkol 1, Arifoglu 4, Ladyko 1, Zelić 2, Boyar 1, Erguder, Asikoglu 1, Buyuk 7, Ozbahar 3, Direk, Parshkov 1, Demir (13 obrana), Yalciner 3, Done 6
Trener: Mufit Arin

RK NEXE: P. Lelić (19 obrana), Kozina 1, Mataija 1, Eter 2, F. Lelić 7, Mrđenović 5, Barišić Jaman 6, Varvodić 4, Kedžo 1, Markotić 1, Slišković 1, Pivac, Obad, Kević, Velić, Šunjić
Trener: Kasim Kamenica

Uz još jednu odličnu predstavu našičkih rukometaša, Turci su morali priznati da su naletjeli na boljeg protivnika. Iako je Bešiktaš poveo, bilo je to većinom zbog zbunjenosti rukometaša Nexea, koji su se od tog stanja međutim brzo oporavili i počeli igrati u oba smjera te su brzo stvari došle na svoje.

U tvrdoj i teškoj utakmici veliki je obol dao golman Perica Lelić, koji je obranio čak 19 udaraca igrača turskoga prvaka. 'Skidao' je Lelić šuteve krilima i pivotima, bio je priseban pri kontrama i obranio baš onda kad je trebalo.

Saša Barišić Jaman pak je potvrdio svoj puni povratak, zabio je šest zgoditaka: On sam izuzetno je zadovoljan: "Jako sam sretan što sam se vratio na najbolji mogući način. Još sam sretniji zbog momčadi koja je pokazala svoje pravo lice i jak karakter. Trebali smo i danas pobijediti, no uzeli smo taj bod i zasluženo ostajemo u Europi".

Još je bolji bio Franjo Lelić, koji je u mrežu Bešiktaša smjestio sedam lopti. "Malo smo lošije otvorili utakmicu, imao je Bešiktaš i pet zgoditaka prednosti. Stisnuli smo i na kraju izvukli neriješen", kazao je nakon utakmice Lelić.

Na to se nadovezao hrvatski rukometni reprezentativac, Mate Šunjić: "Super rezultat, zasluženo idemo dalje. Sada je sve moguće, idemo do kraja."

Proljeće u Europi Nexe će proslaviti sa svojim navijačima u četvrtak, kad na svom parketu dočekuje Crvenu zvezdu u sklopu natjecanja Regionalne lige. Utakmica se igra od 19 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!