Nogomet

Video: Čudesni Malafejev izbacio Porto

Vedran Babić • utorak, 06.12.2011.
Video: Čudesni Malafejev izbacio Porto
Foto: EPA

Iz skupine G u Ligi prvaka nastavit će se natjecati Zenit i APOEL. Rusi su u Portu osvojili bod ponajviše zahvaljujući čudesnom vrataru Malafejevu, a Ciprani su unatoč domaćem porazu od Šahtara zadržali prvu poziciju...

Porto - Zenit 0:0

Vjačeslav Malafejev apsolutni je junak utakmice na Dragau. Ruski vratar obranio je svih devet udaraca nogometaša Porta u okvir i tako ih "usmjerio" u Europsku ligu. Zaista je nevjerojatno koliko je puta Malafejev spašavao svoju momčad.

Hulk je pokušao četiri puta, Rodriguez dva puta, Djalma dva puta, Moutinho jednom. Na sve je Malafejev imao odgovor. A koliko je još udaraca završilo izvan okvira...Ukupan broj udaraca Porta: 25, od čega devet u okvir. Zenit samo tri. Međutim, sve to sada je povijest. Zenit je po prvi put izborio osminu finala Lige prvaka.


APOEL - Šahtar 0:2
(Luiz Adriano 62', Seležnjov 78')

Iako je u početku slovio za jednog od glavnih favorita skupine, Šahtar je do svoje prve pobjede došao tek u posljednjem kolu na gostovanju kod ciparskog čuda APOEL-a, koji je ipak zadržao vodeću poziciju. Ukrajinci, za koje je Darijo Srna odigrao svih 90 minuta (Eduardo ušao u 78. minuti), odmah su agresivno krenuli po sva tri boda. Već u 12. minuti mogli su povesti, no Pardo je obranio kazneni udarac Luizu Adrianu.

Nakon toga, gostujuće šanse nastavile su se nizati, no Pardo je "zaključao" svoja vrata obranivši udarce Mkitarjana, Williana, Douglasa Coste. No, u 62. minuti napokon je "kapitulirao". Sve su napravili Willian i Ševčuk, a Luiz Adriano samo je iz blizine proslijedio loptu u mrežu.

U 66. minuti Pardo je obranio još dva udarca u istom napadu, a onda su najednom domaćini mogli izjednačiti, no gostujući vratar Ribka iskazao se obranivši pokušaj Belaida. Apsolutno zasluženu pobjedu Šahtara potvrdio je 16 minuta kasnije Seležnjov, koji je zamijenio Luiza Adriana pet minuta ranije.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Porto0:0Zenit
APOEL0:2Šahtar
1Zenit 67:5+29
2APOEL 66:609
3Porto 67:708
4Šahtar 66:8-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren07.12.2011. u 08:24
    mnogo su promašili ovi iz porta, a i par puta ih je sebičnost koštala. sve pohvale malafeevu
    Zdren
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 03:21
    prije su se igraci porta posteno ispromasivali, nego da je malafejev nesto spektakularno obranija.
    Obrisan korisnik