Nogomet

Video: Chelsea nastavlja put u Ligi prvaka

Ante Dubravac • utorak, 06.12.2011.
Video: Chelsea nastavlja put u Ligi prvaka
Foto: EPA

Utakmicama šestog kola zaključeno je natjecanje u skupini E Lige prvaka. U dvoboju koji je odlučivao o plasmanu u daljnji tijek natjecanja Valencia je poražena na Stamford Bridgeu.

Skupina E

Chelsea - Valencia 3:0
(Drogba 3', 76' Ramires 22')

Pet utakmica i osam osvojenih bodova, to je bio učinak obje momčadi uoči večerašnjeg susreta. Iako je bilo puno mogućih kombinacija na kraju Chelsea nastavlja natjecanje u Ligi prvaka dok će Valencia u Europsku ligu.

Od samoga početka domaćini su krenuli vrlo odlučno i već u trećoj minuti lopta dolazi do Drogbe koji neobranjivo pogađa u donji lijevi kuta za vodstvo 1:0. U desetoj minuti Albelda pokušava iz daljine, ali domaći vratar odbija u korner. Već u 22. minuti domaćini su udvostručili svoje vodstvo. Drogba je pokušao pronaći Ramiresa međutim ispred njega je bio Víctor Ruiz koji vrlo loše gradi loptu pa do nje ipak dolazi Ramires i zabija za 2:0.

U drugih 45 minuta gosti ulaze nešto odlučnije, ali bez većih prijetnji za Petra Čecha. U 72. minuti Drogba još jednom se nalazi u velikoj prilici, ali njegov udarac s pet metara odlazi malo pokraj desne stative. Međutim samo četiri minute kasnije Drogba koristi odličnu loptu Juana Mate i definitivno rješava pitanje pobjednika.


Genk - Bayer Leverkusen 1:1
(Vossen 30' / Derdiyok 79')

Nakon što su u prošlom kolu pogotkom Manuela Friedricha u sudačkoj nadoknadi došli do pobjede 2:1 protiv Chelsea nogometaši Bayera potpuno su rasterećeno otišli na gostovanje u Belgiju.

Unatoč većem posjedu lopte i većem broju udaraca prema golu koji su imali gosti Genk je u vodstvo došao u 30. minuti kada Jelle Vossen koristi asistenciju Ndabashinzea i pogađa za 1:0.

Dominacija gostiju nastavila se i u drugom poluvremenu. U 67. minuti nakon kornera pokušava Eren Derdiyok, ali obrana Genka otklanja svoju opasnost iako su gostujući igrači sugerirali da se radilo o igranju rukom. Konačno u 79. minuti popušta i obrana domaćina. Sidney Sam šalje prizemnu loptu na koju natrčava Derdiyok i iz blizine zabija za 1:1. S konačnih 1:1 Bayer je na kraju zauzeo drugo mjesto u skupini E.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Chelsea3:0Valencia
Genk1:1Bayer Leverkusen
1Chelsea 613:4+911
2Bayer Leverkusen 68:8010
3Valencia 612:7+58
4Genk 62:16-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis07.12.2011. u 03:19
    zdro(g)bio ih je drogba, svaka mu dala! samo, 2:0 je popusila valencia -- branic ima balun a spava (dodavanje je bilo malo predugacko), vratar ne zatvara svoj kut.
    cameosis
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 00:38
    sad je puno lakše čekati ždrijeb osmine finala na prvom mjestu,evo jedne za didiera tita drogbu http://www.youtube.com/watch?v=LsgfL_UizTU
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 00:36
    qcommentq haha,sjetio sam se odmah te rečenice kasnije kad sam gledao sažetke,briljantna predstava ako u ičemu onda u taktičkom smislu,kao navijač chelsea mi je laknulo da možemo odigrati ovako obrambeno sa povučenom linijom za razliku od onog kriminala prtoiv arsenala i liverpoola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2011. u 00:25
    didier pokazao da je još uvijek jedan od najboljih napadača svijeta... kakva energija i moć iz njega naviru to je neviđeno.. nema zamjene za njega, to abramovič mora shvatit... jedan je drogba.. a najjači komentar kad je srušio ramia: gledajte kako igrač od 1,90 i 90kg lakoćom pada kada naiđe na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2011. u 23:52
    valencia drzi loptu a ne zna sta ce s njom i to nisam vidio odavno : )
    Obrisan korisnik