Vodeni sportovi

Primorje kod kuće, Jug i Mladost gostuju

Maja Giljanović • srijeda, 14.12.2011.
Primorje kod kuće, Jug i Mladost gostuju
Foto: Kristijan Komarica

Utakmicama četvrtog kola Lige prvaka i uzvratnih susreta četvrtfinala Euro kupa vaterpolistima u srijedu završava kalendarska godina. Medveščak nakon 13:13 na Utrinama za prolaz u polufinale putuje na noge Sabadellu bez prednosti, a i Primorje, Mladost i Jug čekaju utakmice protiv istih protivnika protiv kojih su igrali prije dva tjedna samo obrnutih domaćinstava.

Primorje je u poziciji da pred svojim navijačima protiv Olympiakosa i četvrtom pobjedom u četiri nastupa osigura prvo mjesto na tablici Skupine A i lakši ždrijeb jednom kad natjecanje nastavi samo osam najboljih momčadi Europe, a Mladost i Jug u Skupini B čekaju gostovanja i to u vrlo specifičnim okolnostima nakon međusobnog susreta prije tri dana u Zadru. Pobjednik Kupa (po osmi put) Mladost gostuje u Berlinu, a do nogu potučeni u finalu (7:15) Jug u Novom Sadu.

LIGA PRVAKA, 4. kolo

Skupina A
PRIMORJE - Olympiakos (SPTV, 20)
Vouliagmeni - Budva
Skupina B
Vojvodina - JUG (SPTV, 19)
Spandau - MLADOST
Skupina C
Szeged - Vasas
Eger - Partizan
Skupina D
Jadran HN - Pro Recco
Spartak - Marseille

Primorje je u polufinalu Kupa protiv Juga izgubilo nakon peteraca (17:18) čime je prekinuta serija igrača trenerskog dvojca Ivana Asića i Zorana Roje od 12 pobjeda u svim natjecanjima uzastopce. Riječani nakon tri kola Lige prvaka uživaju u šest bodova prednosti i prolaz u četvrtfinale već su osigurali, a drugom pobjedom u dva tjedna protiv Olympiakosa zacementirali bi i prvo mjesto.

U Pireju koncem studenog grčki im je prvak pružio čvrst otpor u prvom poluvremenu, ali nije izdržao i na koncu je izgubio 9:12. "Pobijedili smo ih i na njihovom terenu, a poznato je da su jaka domaćinska momčad, ne dvojim zato da ćemo se veseliti i na Kantridi. Motiva nam ne nedostaje, u četvrtfinale želimo s prve pozicije", rezolutni su u Primorju.

Iz Juga su nakon teškog poraza u finalu Kupa izjavili: "Fizički smo pukli", a kako su se samo 48 sati poslije preko Tivta i Beograda morali otisnuti put Novog Sada vremena za oporavak nije bilo. Vojvođani u Gružu ni u jednom trenutku nisu došli do daha, na poluvremenu su zaostajali četiri (2:6), do koncu izgubili 6:9 i na posljednjem mjestu na tablici iza Juga su skupili osam bodova manje.

EURO KUP

Medveščak je u prvoj utakmici četvrtfinala Euro Kupa na Utrinama protiv Sabadella ispustio vodstvo od 5:2, vodili su Medvjedi i 8:5 na poluvremenu, a na koncu su spašavali neodlučeno. Španjolci su u četvrtoj četvrtini okrenuli, ali Martinić i Samodol zabili su za konačnih 12:12. Carrillo, Ćuk, Echenique i Millan svaki su po triput probili Selema, trener Damir Vincek ključ prolaza u polufinalu morat će pronaći u njihovom zaustavljanju.

U ostalim susretima Szolnoki na gostovanju u Kazanu protiv Sinteza brani 11:7 iz prve utakmice, Posillipo i Crvena zvezda u Beogradu su odigrali 9:9, a uzbudljivo će biti i u Savoni koja protiv Panioniosa lovi gol zaostatka (6:7).

Pametnome dosta. "Bolji smo od Vojvodine. Domaćin nema što izgubiti, ali ni činjenica da su u kompletnom sastavu neće im pomoći. Nakon poraza od Mladosti otvoreno smo i bez sustezanja razgovarali, svjesni smo kako nema opravdanja za pokazanu igru i odlučni pokazati kako ta utakmica nije prava slika naše momčadi", izjavio je po završetku treninga Elvis Fatović čijim igračima je u Novom Sadu za siguran prolaz u četvrtfinale dovoljan i neodlučen rezultat.

Mladost je nakon raspodije protiv Juga otputovala za Berlin nastaviti pobjednički niz. Spandau je na svom bazenu u prvom kolu dugo u neizvjesnosti držao Jug i izgubio minimalno 8:9, dobro su se držali i na Savi u trećem kolu, ali nakon 4:4 na poluvremenu i 6:7 na početku četvrte četvrtine potonuli su na 6:11. Igrači Vjeke Kobeščaka zasigurno se nisu ustezali proslaviti obranu prošlogodišnjeg naslova u Kupu, ali i u takvim okolnostima tri boda u Berlinu ne bi im smjela izmaknuti.

U Skupini C Partizan se protiv Egera u prošlom kolu vratio među žive (9:6), osvojili su i Kup protiv Crvene zvezde (12:7), a i europski Superkup protiv Savone (11:6). Odlična forma trebala bi bi biti garancija nove pobjede protiv mađarskog prvaka koji je u posljednje tri sezone u Ligi prvaka nanizao 11 poraza uzastopce.

U Skupini D stopostotni Pro Recco Sandra Sukna i Damira Burića koji je i dalje na oporavku od ozljede ramena gostuje u Igalu. Jadran trenera Ivice Tucka te Ivana Krizmana, Marina Beltramea i u Soriju peterostrukog strijelca Danijela Premuša na gostovanju je kod europskog viceprvaka izvukao časnih 8:10, a u srijedu će se pred tribinama u protivničkim kupaćim gačicama skinuti tri Novljanina: Prlainović, Ivović i Zloković.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!