Rukomet

Gobac: "Savez nije na državnim jaslama"

Iz hotela Westin:Damir Žbulj • srijeda, 21.12.2011.
Gobac: "Savez nije na državnim jaslama"
Foto: Damir Žbulj

Rukometna regionalna SEHA liga, ali i Hrvatski rukometni savez i Croatia osiguranje Zagreb potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji s tvrtkom Uniline, kojim će se riješiti organizacijsko-logistički problemi za sve klubove regionalnog SEHA natjecanja, što je bio osnovni uvjet njezinog napredovanja, ali mnogi će kazati i samog njezinog opstanka.

Rukometna regionalna SEHA liga ipak će dobiti organizacijsku i logističku podršku, što je bio glavni i osnovni uvjet za pristupa klubova u to natjecanje, ali i jedan od najvažnijih uvjeta bez kojih je bio i upitan njen opstanak.

Klubovi su početkom ljeta ušli u zajednički projekt regionalnog natjecanja, prihvativši u startu snositi troškove organizacije, smještaja, putovanja i ostalih popratnih troškova, dok se tvrtka Sportska dimenzija, članica grupe Digitel, vlasnik marketinških prava SEHA lige, obvezala do kraja godine naći partnera s kojim će biti u stanju osigurati normalno funkcioniranje lige.

Višegodišnji ugovor je potpisan, planovi za naredne godine su veliki, a očekivanim širenjem na Sloveniju i Mađarsku, ova regionalna liga postala bi jednim od najjačih rukometnih europskih natjecanja.

Osim predsjednika Saveza Sandija Šole, direktora Croatia osiguranje Zagreba Bartola Kaleba, predsjednika uprave turističke agencije Uniline Borisa Žgombe, prisutan je bio i Zoran Gobac, koji je tradicionalno bio najrječitiji kada su u pitanju bili njegov klub, ali i reprezentacija: "Hrvatski rukometni savez nije na državnim jaslama i mi smo primorani snalaziti se na tržištu. Jedini državni sponzor nam je HEP, s 2,5 milijuna kuna, ali Savez kroz plaćanje poreza i doprinosa vrati i više od tog iznosa natrag u blagajnu. A ista priča je i Croatia osiguranje Zagrebom, koji plati više poreza nego što dobije novaca od države".

"Regionalna SEHA liga je pun pogodak. Želimo rukomet staviti na mjesto gdje i pripada, kao najprihvatljiviji sport u ovoj regiji," najavio je Gobac.

Gobac je i iskoristio priliku i čestitao ženskoj rukometnoj reprezentaciji ostvareni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali je najavio ciljeve muške reprezentacije na nadolazećem Europskom prvenstvu, koje će se u siječnju iduće godine održati u Srbiji: "Naš prvi i osnovni cilj na Europskom prvenstvu je odlazak na Olimpijske igre, a tamo uzet jednu od medalja. Nadamo se kako ćemo u Londonu imati obje selekcije,a ovom prilikom čestitao bih djevojkama na uspjehu, osvojenom sedmom mjestu, čime smo ovu kalendarsku godinu zaključili na najbolji mogući način."

Tvrtka Sportska dimenzija vlasnik je marketinških prava SEHA lige, a u njeno ime Ivica Blažičko predstavio je planove za budućnost natjecanja: "SEHA je najbrže rastuća, a bit će i najkvalitetnija liga u regiji. Ovaj ugovor se odnosi na sve klubove, cilj nam je već od iduće sezone proširiti ligu na slovenske i mađarske klubove, čime bi postali sigurno jedna od najjačih rukometnih liga Europe."

Blažičko je najavio kako je dogovorena suradnja s nacionalnom televizijskom kućom oko prijenosa utakmica regionalne SEHA lige: "Od Nove godine, u nastavku sezone, utakmice će biti na HRT-u, tako da će se moći pratiti na našem području. U pregovorima smo i s ostalim televizijama iz regije i nadamo se kako ćemo uskoro i s njima dogovoriti suradnju."

"Ulaskom slovenskih i mađarskih predstavnika u regionalnu SEHA ligu ne bi se išlo na njeno proširenje. Mislimo da je ovakav format dobar, jer ćemo radije birati kvalitetu klubova nego njihovu kvantitetu," kazao je Blažičko.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!