Rukomet

Goluža: "Njihove ozljede nisu bezazlene"

Ivana Strahija • utorak, 10.01.2012.
Goluža: "Njihove ozljede nisu bezazlene"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski rukometaši privode kraju pripreme za Euro 2012., izbornik je zadovoljan načinom i intenzitetom rada, no brinu ozljede Balića i Vukovića.

Hrvatska rukometna reprezentacija predvođena izbornikom Slavkom Golužom u utorak je odradila naporni trening: "Današnji trening bio je ključan što se tiče snage, izdržljivosti i eksplozivnosti. Dotakli smo malo i taktike, bilo je naporno, ali smo poslijepodne imali samo gledanje DVD-a."

Van treninga je ostao Jakov Gojun, koji je dobio udarac u butni mišić. "On je zbog hematoma trenirao smanjenim intenzitetom, no već će sutra biti spreman za puni napor."

Hrvatsku naravno najviše interesira stanje Drage Vukovića i Ivana Balića. "Te ozljede baš i nisu bezazlene, moramo s njima biti oprezni. Oporavak ide svojim tijekom, počeli su trenirati i pokazali su veliku volju i želju", kazao je Goluža dodavši kako medicinska služba reprezentacije daje sve od sebe da bi osposobila Balića i Vukovića do Eura. "Pripremam se s njima, ali i bez njih", značajno je dodao izbornik.

Zlatko Horvat: "Vjerujem u našu ekipu, vjerujem da možemo do željenog cilja. U našoj grupi eventualno je Norveška lakši protivnik, dok sa Slovencima nikad nismo igrali a da bi ih pobijedili s više od pet golova razlike. Island, baš zato što je prva utakmica, jest najteži protivnik,a li ja vjerujem da ćemo pobijediti."

Za preostalih pet dana Goluža planira održavanje visokog tempa rada, a opuštanje, kaže, ne dolazi u obzir.

Ozlijeđeni Vuković pak je kazao: "Nadam se da će sve biti dobro. U srijedu ću vježbati šut, trebam opustiti ruku."

I dalje su sve misli usmjerene na prvu utakmicu, onu s Islandom, o čemu hrvatski lijevi vanjski kaže: "S Islanđanima smo uvijek igrali neugodne utakmice, to je odlična ekipa. Mnogi reprezentativci Islanda igraju u Bundesligi pa ih dobro poznajem i jasno mi je da neće biti lako. Odlična je njihova 6-0 obrana, brzu kontru… morat ćemo biti strpljivi i nametnuti svoju igru."

Island će u Srbiji biti bez Olafura Stefanssona, kojeg je koljeno udaljilo od parketa. Vuković misli da je to dvosjekli mač: "On je legenda i iznio je dosta dobrih utakmica, no imao je i svoje loše dane. Mislim da će ga Petersson iz Berlina dobro zamijeniti i da im neće toliko nedostajati."

Što pak se Norvežana i Slovenaca tiče, Vuković smatra da se nikoga ne smije podcijeniti. "Norvežane smo jedva dobili u Austriji na otvaranju, tako da je to dokaz da neće biti lako. Slovenija pak je mlada ekipa, sigurno će dati milijun posto od sebe da se dokaže."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 07:26
    ako se 'nemamo čemu nadati bez ivana', stavimo ključ u bravu i ugasimo rukomet! ! ! ..........................ne vjerujete duvnjaku?................gledate li ga u njemačkoj ligi?..............niste?.............e, onda nemate pojma koliko su jaki i duvnjak i lacković i vori i svi ostali sa ivanom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 01:37
    Balić je igrač za prijelomne utakmice. On je u stanju povući cijeli napad dobrih 10 minuta utakmice. Puno puta smo na taj način spasili utakmicu. Ne želim uopće razmišljat o ovoj reprezentaciji bez Balića jer bi to bilo kao da smo cijeloj ekipi odrezali jednu ruku. On još mora igrati minimalno 2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matcky9610.01.2012. u 23:32
    Otpisivati Ivana je glupost. Ako Goluža ima imalo pameti držat će ga dok god on želi igrati i truditi se (u to uopće nesumnjam).Duvnjak je velika klasa, slažem se, ali on nemože igrati sam cijeli turnir. Sjeti se prošle godine kako je bio loš. Svi smo očekivali da će igrati sve bolje i bolje, ali... [više na forumu]
    matcky96
  • Obrisan korisnik10.01.2012. u 23:23
    zašto se nebi ničemu nadali ? mislim to je glupost, jest da je Ivano fantastičan, al nije kraj svijeta ako neče igrati, vidimo i sami da je Duvnjak odlična klasa, a ima još tu igrača koji mogu igrati, između ostalog, treba se polagano privikavati na igru bez njega, jer nije ni on najmlađi.
    Obrisan korisnik
  • matcky9610.01.2012. u 22:11
    Nemamo se čemu nadati bez Ivana. Ostalima on puno znači samo da igra, jer on jednostavno suigrače čini boljima, a da čak niti nemora biti u formi...
    matcky96