Rukomet

Ninčević: "Postoji mala trema"

Ivana Strahija • srijeda, 11.01.2012.
Ninčević: "Postoji mala trema"
Foto: Dario Dodić

Uskoro će i hrvatska reprezentacija otići u Srbiju, a posljednji dani priprema prolaze u najboljem redu. Svi su igrači svjesni očekivanja koja javnost od njih ima na ovom Euru…

Željko Babić, pomoćni trener reprezentacije, je kazao: "Igrači svakodnevno na treninzima pokazuju da su svjesni da odlaze na jako natjecanje. Svi smo optimisti, iako su nam dvije ozljede došle u krivi čas, no na to ne možemo utjecati."

Navijači

Po informacijama iz HRS-a, u Vršcu će biti od 500 do 800 hrvatskih navijača, a u Novom Sadu više od tisuću. "Nevjerojatno je važno, uz našu taktičku i fizičku pripremu, da imamo naše navijače i visoki moral. To će nam dati snagu za onaj jedan korak više, koji je često presudan", rekao je Babić.

U preostalom vremenu nastavit će raditi s maksimalnim angažmanom: "Možemo još dignuti razinu forme, stvari se odvijaju onako kako smo željeli. Taktički se pripremamo za Island, tražimo greške i popravljamo svoje."

Babić upozorava da kolikogod važna bila utakmica protiv Islanda, ne treba na nju staviti "sve karte": "Prva utakmica je važna, ali nije presudna ili odlučujuća. Moramo ih nakon toga odigrati još sedam, pa bi bilo krivo postaviti stvari tako da Island bude jedina i najvažnija utakmica. Vjerujemo da možemo do polufinala ili finala."

Pivot hrvatske reprezentacije Igor Vori pak kaže: "Nakon napornih treninga i utakmica smanjili smo intenzitet i lagano dolazimo na ono što svi priželjkujemo, top formu. Tempiramo je za Island."

Balić i Vuković

Iako još nema potvrda iz same rukometne reprezentacije, upitno je stanje s Ivanom Balićem i Dragom Vukovićem. Balića još uvijek muči mišić prepone, dok je Vuković u problemima zbog ramena. Obojica rukometaša pod nadzorom su zdravstvene službe reprezentacije, a za više podataka, kao i mogućnost da propuste prvu utakmicu Eura, treba pričekati konačni sud struke.

Norveška i Slovenija nisu za olako shvatiti: "Ne da su bezazleni, nego su čak vrlo jaki. No, najbitnije nam je otvoriti turnir pobjedom. Poraz u momčad uvuče nesigurnost i to nije dobro."

"Spremni smo u potpunosti", kazao je Ivan Ninčević. "Nadamo se da smo i dovoljno zreli, nemamo se koga bojati u Srbiji", uvjeren je.

Na Euro Hrvati po običaju idu uz imperative osvajanja medalje, no Ninčević smatra da im to nije opterećenje: "Mi smo svi iskusni, tu su dečki koji su osvojili sve što se moglo. Postoji mala trema, uvijek, no to je sve pozitivna nervoza. Razmišljamo samo o utakmici ispred nas i tako ćemo ići, jednu po jednu utakmicu."

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 16:01
    Cuj ovog mirna Bosna... Pa gdje ste vi mishevi jedni, a?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 14:03
    Idemo za pobjedu I tako sve do finalaaa! Sretno dečki! ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 13:57
    ako se balić i vuković oporave do početka 2. kruga, vjerujem da možemo do zlata! a prvi krug možemo proći (sa recimo 2 pobjede) i bez njih dvojice. sretno dečki! p.s. imate 2 velika razloga da se napalite i uzmete to zlato: 1.da konačno roknemo francuze! 2. lijepa naša usred Bg-a!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.01.2012. u 00:57
    uhh kako bi to bilo usred beograda da maznemo zlato i hrvatska himna pred punim tribinama....neprocjenjivo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.01.2012. u 23:57
    osvojite to i nemirna Srbija
    Obrisan korisnik