Tenis

"Kockasti" teren broj 18

Vedran Babić • nedjelja, 15.01.2012.
"Kockasti" teren broj 18
Foto: Kristijan Komarica

Prvog dana Australian Opena na terene u Melbourne Parku izaći će troje hrvatskih predstavnika. Točnije, na jedan teren. Naime, svo troje svoje mečeve igrat će na terenu broj 18...

Za hrvatske navijače u Melbourneu u ponedjeljak postoji samo jedan pravac. Onaj koji vodi prema terenu broj 18. Upravo tamo će Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Petra Martić krenuti u borbu za drugo kolo prvog Grand Slama sezone.

Od 1 sat iza ponoći po hrvatskom vremenu prvi meč na tom terenu igraju Anabel Medina Garrigues i Eva Birnerova. Nakon njih na teren izlaze Karlović i Jürgen Melzer. Slijede ih 28. nositelj Ljubičić i Lukaš Lacko te Martić i Kai-Chan Chang.

Karlović će protiv ljevorukog Austrijanca tražiti svoju prvu pobjedu u šestom međusobnom dvoboju. Ljubičić će protiv slovačkog kvalifikanta odigrati svoj prvi meč ove sezone, baš kao i Martić protiv suparnice iz Kineskog Tajpeha.

Rod Laver Arenu, najveći stadion u kompleksu, "krstit" će treća nositeljica Viktorija Azarenka i Heather Watson. Slijede mečevi Tomic - Verdasco i Clijsters - Koehler u dnevnom programu te Federer - Kudrjavcev i Wozniacki - Rodionova u večernjem programu.

Na Hisense Areni, drugom po veličini stadionu, na rasporedu su mečevi Del Potro - Mannarino, Li - Pervak, Schiavone - Pous Tio i Kuznecov - Nadal.

Prvoga dana natjecanja igrat će se na ukupno 16 terena, od kojih je pet pokriveno kamerom (među njima nije teren broj 18). Ukoliko ne bude vremenskih neprilika, a prognoza je odlična, trebalo bi se odigrati po 32 meča u obje konkurencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matcky9615.01.2012. u 20:57
    Sretno našima!
    matcky96