Košarka

Jolly trijumfalno prošao kroz Sinj

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • subota, 28.01.2012.
Jolly trijumfalno prošao kroz Sinj
Foto: Martina Japundžić

Šibenski Jolly JBŠ je pobjedom u Sinju definitivno pečatirao vizu koja vodi u Ligu za prvaka, a pritom se i osvetio domaćinima za poraz koji su im nanijeli u Šibeniku u okviru Kupa Krešimira Ćosića. Bila je to utakmica u kojoj su gosti od prve minute nametnuli svoj ritam te kontrolirali tijek zbivanja na parketu, ali borbeni domaćin nošen velikom podrškom svojih navijača nije posustajao sve do samog kraja koji je ipak, sasvim zasluženo, pripao gostima iz Šibenika.

Alkar - Jolly JBŠ 58:69

Sinj, ŠSD Sinj, gledatelja: 800
Suci: Muhvić (Karlovac), Legović (Rijeka), Galiot (Zagreb)

Alkar: Modrić S., Anzulović (6), Modrić M., Rogić (5), Bubalo(13), Tešija (3), Gaurina (6), Lozančić (14), Boban, Ćurković (2), Župić (7), Kanaet (2).
Trener: Damir Domazet

Jolly JBŠ: Grubišić (5), Josipović (7), Petani (8), Katura (4), Vrlika, Režić (3), Mrva (14), Puljko (2), Vrsaljko (3), Gabrić, Ross (20), Gulam (3).
Trener: Hrvoje Vlašić

Nakon obostrano lošeg uvoda, tek u trećoj minuti susreta postignuti su prvi koševi, za domaće je pogodio Bubalo, dok je s druge strane uzvratio Grubišić. Gosti su potom preuzeli inicijativu te koševima Grubišića i Mrve, nakon šest minuta igre, došli do pet koševa viška (6:11), a nedugo potom semafor je pokazivao i 8:18, što je nagnalo domaćeg stratega na minutu odmora.

Po povratku na parket, u nepunu minutu, tricom Bubala, potom košem Župića i kontrom Rogića Alkar se sasvim vratio u igru, no gosti su na prvi dvominutni predah odnijeli sedam koševa viška (15:22). Alkar u tom dijelu nije nalazio lijeka za agresivnu obranu Jollyja, u napadu su pak pribjegavali isforsiranim šutevima, dok su gosti s druge strane pogađali sa svih pozicija.

Damir Domazet, Alkar: "Čestitam Jollyju na pobjedi u utakmici koja je bila izuzetno borbena i dobra za gledanje. Napadački smo dosta loše odgovorili, ali imali smo i određeni nedostatak sreće u završnom periodu utakmice. Obrambeno sam zadovoljan, ali više sam očekivao u napadačkom dijelu. Nama sada slijedi teška utakmica u Splitu, a potom počinje prava borba za opstanak, što je u osnovi bio i naš cilj uoči nastavka sezone."

Joško Ćurković, Alkar: "Zaista nemam riječi za ovu utakmicu koja je po meni najčudnija koju sam igrao ove sezone. Bilo je tu i nekih odluka koje nam nisu išle u prilog, ali Jolly je prošlost i sada se moramo okrenuti narednim utakmicama koje će nam biti presudne za opstanak i za koje se nadam da ćemo ih dobiti."

Sinjani su početkom druge četvrtine pokušali zonom zaustaviti raspoložene Šibenčane, međutim ni to nije dalo rezultata. Silne probleme domaćima su radili Ross i Mrva koji su lakoćom rješavali situacije jedan na jedan, potom se priključio i Petani s osam vezanih koševa pa su gosti na odmor otišli s velikih 11 koševa prednosti (29:40).

Sinjani su bolje ušli u drugi dio i nakon nepunih pet minute igre, serijom 11-3, došli su na svega tri koša zaostataka (40:43). Sinjsku navalu je prekinuo Josipović ubačajem za tri, a potom je uslijedio razdoblje u kojem su obje momčadi statistiku napunile - izgubljenim loptama. Iako ni jedni ni drugi nisu briljirali, Alkar je pred odlučujućih deset minuta zaostajao tek tri koša (46:49).

Tricom Gulama, kasnijeg junaka utakmice, Šibenčani su otvorili posljednju četvrtinu, dok je na drugoj strani Alkar odgovorio istom mjerom preko Anzulovića. Trica Režića u 34. minuti Jollyja je odvela na devet koševa prednosti (49:58), no ponovno je za Sinjane precizan bio Anzulović i novom tricom ponovno "zakuhao" stvari.

Hrvoje Vlašić, trener Jollyja: "Vrlo bitna pobjeda u odličnoj atmosferi za ostvarenje našeg cilja koji se zove Liga za prvaka. Ušli smo jako dobro u utakmicu, ali nismo uspjeli zadržati ritam pa se Alkar lako vratio u egal, što je bio slučaj i još nekoliko puta tijekom utakmice. Na kraju je presudila naša duža klupa i ipak veća kvaliteta, stoga posljednja minuta nije bila dramatična."

Ronald Ross, Jolly: "Bilo je sjajno igrati u ovakvoj atmosferi, zaista Alkar ima divne navijače. Ovo je naša sedma pobjeda u nizu i sad moramo nastaviti u istom ritmu do kraja sezone."

U posljednje dvije minute, nakon četiri koša Bubala, ušlo se s rezultatom 56:60, dok nakon novih minutu igre semafor pokazivao 58:62. Sinjani su potom imali napad za dodatno smanjenje šibenske prednosti, ali Gulam krade loptu Lozančiću i baca je u polukontru iz koje Ross zabija za 58:64, minutu prije kraja utakmice.

Nova loša reakcija Sinjana prilikom izvođenja lopte opet je proslavila mladog Gulama koji novom krađom svojoj momčadi osigurava novi napad kojeg je ubačajima s crte za slobodna bacanja zaključio Ross. Domaći su se nakon toga predali, što su gosti iskoristili za naoko uvjerljivu i sigurnu pobjedu od 58:69.

Kraj susreta je obilježilo i veliko slavlje igrača Jollyja koji se sada polako mogu pripremati za izazove koje nosi Liga za prvaka, dok će domaći morati dobrano "zapeti" kako bi u narednim kolima osigurali što bolju poziciju uoči Lige za opstanak.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

15. kolo

Slavonski Brod64:54Split
Sonik Puntamika65:57Kvarner 2010
Križevci68:80Dubrovnik
Vrijednosnice Osijek84:86 *Zadar
Alkar58:69Jolly JB
1Zadar 164+309
2Jolly JB 155+97
3Split 146+76
4Zabok 119+40
5Slavonski Brod 1010-51
6Alkar 911-36
7Vrijednosnice Osijek 812+26
8Sonik Puntamika 812-32
9Kvarner 2010 812-64
10Križevci 812-72
11Dubrovnik 317-293
12Cedevita 000
13Cibona 000
14Zagreb 000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2012. u 23:02
    Gledao sam "mali milijun" utakmica Alkara a ovako sramotnu igru još nisam vidio. Gospodo igrači Alkara vi koji imate najveće plaće (4 puta veće nego radnice u samoposlugama) jeste li vi igrali košarku ili ste se igrali na kauboja i indijanaca: Jel vi možda mislite da smo mi platili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik