Rukomet

Kopljar: "Nismo željeli otići kao gubitnici"

Mišo Gulić • nedjelja, 29.01.2012.
Kopljar: "Nismo željeli otići kao gubitnici"
Foto: EPA

Nakon emocionalnog pražnjenja u polufinalnoj utakmici sa Srbijom, Hrvatska je uspješno odgovorila novom izazovu u vidu borbe za brončanu medalju, a netom po završetku utakmice izbornik Slavko Goluža, Blaženko Lacković i Marko Kopljar su iznijeli svoje prve dojmove.

Sudar poraženih polufinalista i reprezentacija koje su po mnogima pokazale najviše na ovom prvenstvu na kraju je završio pobjedom Hrvatske i osvojenom brončanom medaljom. Zadovoljstvo ostvarenim, ali i svojevrstan žal za propuštenim u utakmici sa Srbijom su iskazali hrvatski izbornik Slavko Goluža, Blaženko Lacković i Marko Kopljar.

Koliko je bilo teško vratiti se nakon poraza od Srbije Goluža je prokomentirao riječima: "Prije svega, nakon onakve utakmice u polufinalu gdje smo dali sve od sebe, vratiti se i dobiti ovu utakmicu je velika stvar. Hvala dečkima što su vjerovali u sebe i što su smogli snage da izvuku ovaj susret."

Goluža

Posebnu je izjavu izbornik dao putem glasnogovornika Zlatka Škrinjara, u kojoj je otkrio kako je zlato u Beogradu želio iznad svega: "Šta da kažem? Živio sam za zlato, za to da se svira hrvatska himna. To bi bilo za sve naše ljude koji su poginuli u ratu, za sve koji su propatili, zato mi je bilo tako stalo. Bit će još medalja, sigurno, ali ova je trebala biti posebna."

Neki su igrači odbili razgovarati s novinarima, što je izbornik komentirao: "Podržavam ih, već se godinama svašta piše. Demantiram sve sukobe, nikakvih problema nije bilo. Griješio bih dušu da išta kažem protiv bilo koga, bili su dobri, poslušni, marljivi. Atmosfera je bila dobra i radna. Smirit će se strasti sa svih strana, treba surađivati. Tražim samo da kad se piše da se informacija provjeri."

O finalnoj utakmici pak nije trošio previše riječi: "Pobjeda Danske bila je za očekivati."

Hrvatski izbornik je posebno naglasio silan motiv s kojim su ušli u utakmicu: "Najveća je motivacija bila igrati za naše ljude, pogotovo nakon poraza od Srbije. Ovi dečki su najbolji jer su pokazali svoju vrijednost kada je to bilo najpotrebnije."

Na pitanje o ocjeni prvenstva, Goluža je rekao: "Čista desetka dečkima jer su dali sve od sebe. Mjesec dana smo na okupu i toliko smo krvi i znoja prolili, ali naš trud se sasvim isplatio i dečkima kapa do poda."

Blaženko Lacković također nije skrivao zadovoljstvo osvojenom broncom, a posebno je pohvalio sve suigrače: "Danas smo u napadu bili konkretniji. U prvom dijelu smo igrali duže napade i dali obrani da predahne. Bilo nam je teško nakon Srbije i zato dajem komplimente svim dečkima. Iako sam bio jako tužan nakon tog polufinala sada sam barem 10 posto sretniji."

"Bilo je malo nervoze, to je bilo sigurno, ali uspjeli smo sve nadvladati. Dobro smo krenuli u drugom dijelu, što nismo učinili protiv Srbije i tu smo suzbili nervozu i tako došli do pobjede" dodao je Lac.

Osvrnuo se hrvatski lijevi vanjski i na predstojeće kvalifikacije: "Sada imamo kvalifikacije i moramo se pripremiti što bolje. Ovo nam je prva bronca s Europskog prvenstva i nadam se da ćemo mnogo naučiti iz ovoga i to potvrditi na Olimpijskim igrama."

Marko Kopljar, inače i najbolji desni vanjski Europskog prvenstva, u prvi plan je stavio cijelu momčad: "Velika je čast što smo uzeli broncu i želim zahvaliti cijeloj momčadi, a smatram da je naša postava trebala cijela biti u najboljem sastavu. Moramo smanjiti crne rupe, ali to je sastavni dio sporta i na tome ćemo poraditi u budućnosti."

"Dogovor je bio da ne odemo kao gubitnici i jako smo željeli ovu broncu" poručio je za kraj Kopljar.

Euro 2012. - Skupina II

1Španjolska (+3)3143:130+139
2Hrvatska (+4)3137:128+97
3Slovenija (+2)3153:156-34
4Mađarska (+3)3125:130-54
5Island 3143:146-33
6Francuska 3128:139-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 17:38
    Izgubljeno polufinale sa Srbijom -namještaljka. Svrha Marko Kopljar, Seha liga i tko zna što još. Dečki su za treće mjesto bili "čista desetka" kaže Goluža, zato jer im je bilo dozvoljeno da budu ono što jesu, svaka im čast, put u ovoj reprezentaciji samo oni dobro znaju kakav je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.01.2012. u 10:12
    niste gubitnici, to nikako, jer ste već osvajali medalje 2009. i 2010., ali da ste me malo razočarali-jeste! drugo poluvrijeme protiv španjolske (u skupini) i srbije je bilo loše. 8-13 u obje te tekme smo imali rezultat u 2. poluvremenu. to je kriminalno loše. moramo poraditi na tome, da nemamo te... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj30.01.2012. u 08:53
    prva sedmorka prvenstva, tko bi reć :)
    Mihalj
  • Obrisan korisnik29.01.2012. u 23:01
    možemo sada pričati što želimo, ali je činjenica da je na ovome prvenstvu Marko odigrao onako kako smo željeli da odigra desni vanjski. Njegove igre do sada svakome su dale pravo sumnje - međutim iznenadio nas je sve - i nadam se da ovo nije slučajnost, i da će nastaviti se i dalje razvijati. bravo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.01.2012. u 22:27
    Za one koji nisu primijetili, legenda Nikša Kaleb je bio u publici danas!
    Obrisan korisnik