Rukomet

HSV svladao Metalurg, Wisla u osmini

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.02.2012.
HSV svladao Metalurg, Wisla u osmini
Foto: EPA

Posljednje kolo po skupinama u najjačem europskom rukometnom natjecanju pobjedama su okončali rukometaši Barcelone, Wisle Plock i HSV-a. U sva tri susreta slavili su gosti, najuvjerljiviji je bio španjolski predstavnik dok je u Skoplju hamburški sastav pogocima predvodio Domagoj Duvnjak. Poljska Wisla posljednja je momčad koja je osigurala prolazak dalje...

Skupina A

IK Sävehof - FC Barcelona Intersport

39 pogodaka postigli su rukometaši Barcelone u posljednjem kolu Skupine A. Domaći Sävehof ostavili su na +13, a ključne su se minute odigrale krajem prvog dijela kada je sastav Xaviera Pascuala ostvarila 6-0 seriju. I sam početak utakmice, u koju su obje momčadi ušle rasterećene zbog ranije potvrđenom plasmana u iduću fazu natjecanja, pripao je gostima. Povela je Barcelona 3:1, a zatim i 6:4.

U idućim minuta momčad Sävehofa uspjela se približiti na pogodak razlike, no samo trenutak kasnije Barcelona je ponovno bila u značajnijem vodstvu. Prvih pola sata igre završilo je rezultatom 19:11. Osam minuta nastavka trebalo je gostima da stignu do dvoznamenkaste prednosti. Osim pri 32:22 španjolski je predstavnik +10 imao i pri 35:25, a do kraja je i ovako visoka prednost još dodatno narasla.

Najuspješniji u redovima pobjedničkog tima bio je Noddesbo s devet pogodaka. Igropulo je postigao šest, Raúl Entrerríos pet, a Víctor Tomás četiri. Na drugoj strani u listu strijelaca najviše se puta, osam, upisao Larsson.

Skupina C

St. Peterburg - Orlen Wisla Plock

Pobjeda u posljednjem kolu poljskoj Wisli osigurala je mjesto u društvu najboljih 16 momčadi. Uz stalno vodstvo gostiju rezultat se lomio sve do 19 minute kada je semafor po prvi put pokazao četiri pogotka prednosti za sastav Larsa Walthera. Pogodak za 11:7 postigao je Eklemović. S +4 otišlo se i na odmor.

Raspoloženi Eklemović pogotkom je otvorio drugu polovicu dvoboja, a zatim, u 41. minuti, završio 4-0 seriju svoje momčadi za velikih 24:14. U posljednji dvije minute domaćin je uspio iskoristiti period bez protivničkog pogotka i na kraju umanjiti poraz. Susret je završio rezultatom 32:24.

Osim Eklemovića koji je postigao šest pogodaka, uspješan je dan imao i Spann, strijelac posljednja dva pogotka Wisle, ukupno njih sedam. Sedam je u dresu St. Petersburga postigao Šindin.

Metalurg Skoplje - HSV Hamburg

I u posljednjoj utakmici iste skupine do slavlja je stigao gostujući sastav. Momčad Line Červara prvu dionicu dvoboja završila je s dva pogotka prednosti u svoju korist, no lošiji ulazak u nastavak Nijemcima je u 37. minuti dao priliku za dolazak u prednost koju su zatim do kraja uspješno sačuvali.

Nakon početnih 2:0 u strijelce su se u sedmoj minuti upisali Domagoj Duvnjak i Igor Vori čiji je pogodak donio i prvu HSV-ovu prednost na ovoj utakmici. U periodu od 16. do 22. minute šuteri Metalurga bezuspješno su pokušavali svladati protivničkog vratara pa se 9:6 prednost do četvrtog pogotka Duvnjaka potpuno istopila. No kako se ista situacija ponovila i na drugoj strani (HSV šest minuta bez gola) domaćin je nastavak dočekao u plusu.

11 minuta nastavka trebalo je rukometašima makedonskog predstavnika za postizanje novog pogotka. 15 pogodak djelo je Filipa Mirkulovskog, no tada je HSV već držao +2 prednost. Nekoliko puta domaćin se približio na svega zgoditak prednost, posljednji puta u 34. minuti preko Dimovskog. U idućim akcijama Vori i Mojsovski promašili su svoje šuteve, no zato je četiri minute prije kraja još jednom uspješan bio Duvnjak.

Duvnjak je susret završio s pet zgoditaka na kontu, jednako broj uspješnih pokušaja imao je i Lindberg, Vori je postigao dva gola, a Blaženko Lacković jedan, posljednji HSV-ov u prvih pola sata igre. Najraspoloženiji u Červarovom sastavu bio je Marković sa sedam pogodaka.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Chambéry 40:19Bosna BH Telecom
RK Zagreb31:28Kadetten
IK Sävehof26:39Barcelona
1Barcelona 10336:245+9118
2RK Zagreb 10289:255+3416
3IK Sävehof 10291:300-910
4Kadetten 10309:283+268
5Chambéry  10276:270+68
6Bosna BH Telecom 10195:343-1480

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!