Nogomet

Ibrahimović: "Važna pobjeda nad Hrvatskom"

S Maksimira:Zvonka Keliš • četvrtak, 01.03.2012.
Ibrahimović: "Važna pobjeda nad Hrvatskom"
Foto: Dejan Popek

Nogometna reprezentacija Švedske u prijateljskom je susretu s Hrvatskom stigla do, za nju, izuzetno važne i vrijedne pobjede. Odličan je na terenu na Maksimiru bio Zlatan Ibrahimović koji je Švedsku naprosto vodio do slavlja. Koliko Šveđanima znači ova pobjeda te koliko cijene Hrvatsku unatoč porazu pojasnili su kako sam Ibrahimović tako i dvostruki maksimirski strijelac, Sebastian Larsson.

Zasigurno najbolji igrač na stadionu Maksimir u susretu Hrvatske i Švedske bio je Zlatan Ibrahimović koji je svoje prste, ili bolje rečeno noge, umiješao u sva tri pogotka koja su Švedsku odvela do konačnog slavlja: "Zadovoljan sam načinom na koji je Švedska danas igrala budući da su nam dobra igra, ali i pobjede važne za nadolazeće Europsko prvenstvo. Također, svidjela mi se uloga i pozicija koju sam danas igrao budući da sam bio malo više povučen natrag, kao što je to i u Milanu. No kao što je i trener rekao, moja pozicija ovisi i o reprezentaciji s kojom igramo", započeo je Ibrahimović.

"Sviđaju mi se obje moje pozicije tako da to na koncu nije previše važno. Ono što jest, jest da sam kao kapetan bio izuzetno zadovoljan igrom svoje reprezentacije", potom je pojasnio švedski reprezentativac.

Odlična Hrvatska

Koliko je pobjeda nad Hrvatskom važna za Šveđane dokazao je i Larsson: "Hrvatska je vrlo, vrlo dobra momčad koja raspolaže s mnogo odličnih igrača tako da smo izuzetno sretni što smo je uspjeli svladati."

Prema reprezentaciji Hrvatske Ibrahimović ima veliko poštovanje, ali je i izuzetno mnogo cijeni što samo dodatno dokazuje koliko pobjeda nad Hrvatima znači reprezentaciji poput Švedske: "Hrvatska je jako dobra momčad tako da nam je ova pobjeda uistinu važna, ali i lijepa."

Dvostruki strijelac u susretu bio je, pak, Sebastian Larsson, koji je, iako je ušao kao zamjena, pokazao što zna te je na kraju bio veoma zadovoljan pobjedom svoje reprezentacije: "Očito je da smo izuzetno sretni zbog pobjede te, naravno, naše igre u susretu s Hrvatskom. Utakmica je bila teška, jednostavno nikada nije lako doći u goste Hrvatskoj. No iako je dvoboj bio prijateljski, mi smo u posljednjih par susreta nanizali lošije rezultate tako da nam je bilo izuzetno važno pokazati da možemo zabiti nekoliko golova te slaviti u teškoj gostujućoj utakmici."

"Nadam se da to znači da ćemo za nadolazeće Europsko prvenstvo biti spremni natjecati se s najboljim momčadima. Na europskoj smotri nikada nije lako, međutim, mi ćemo dati sve od sebe da postignemo što bolji rezultat", zaključio je potom Larsson za kraj cijele priče u Maksimiru.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo901.03.2012. u 11:20
    nešto slicno sam ja vec davnih dana napisao, i dobio sam brdo minusa, uglavnom apsolutno se slažem s tim,, motivirani igrač s manjom kvalitetom je bolji od onoga nemotiviranog s vecom nogometnom kvalitetom
    Ronaldo9
  • Torca-Dubrava01.03.2012. u 10:16
    Dok je Modrić igrao u Dinamu, to jest u trenutcima kada se je trebao prodati van, njegova igra za reprezentaciju bila ja na razini najboljih igrača svijeta. Ja u njemu ne vidim želju koju je nekada imao, a vidim da mnogi od nas to vide. Mi smo mala zemlja, mi nemamo toliko puno igrača stoga nam je... [više na forumu]
    Torca-Dubrava
  • Torca-Dubrava01.03.2012. u 09:49
    BILIĆU ,pronađi nekog da ovi (dolje)majmuni konačno nauče hrvatsku himnu i da ju pjevaju,ili ih ne zovi pod nacionalnu zastavu Schildenfeld, nije pjevao „Lijepu našu“-nek se srami Šimunić, nije pjevao „Lijepu našu“-nek se srami Dujmović, nije pjevao „Lijepu našu“-nek se srami Modrić, nije pjevao... [više na forumu]
    Torca-Dubrava
  • Torca-Dubrava01.03.2012. u 09:48
    Osim sramotnih „hrvatskih“ dresova, ustvari modificiranih Dinamovih (pa gdje baš njihovih, s „veličanstvenim“ međunarodnim hodogramom?), sramotna i igra! Posebice srednjeg reda i posebice „velikana“ Modrića (koji za repku nije zaigrao bogtepitaj otkad).
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik01.03.2012. u 08:40
    jedino mi zal kaj su si zabili sami taj jedan gol...
    Obrisan korisnik