Ostali sportovi

Perković: "Potiče me rezultat Nadije Müller"

Josip Piršljin • utorak, 20.03.2012.
Perković: "Potiče me rezultat Nadije Müller"
Foto: Kristijan Komarica

Mladi hrvatski atletičari Sandra Perković i Marin Premeru bili su izuzetno uspješni na proteklom Europskom zimskom bacačkom kupu, a najavili su i nastavak dobrih rezultata.

Aktualna europska prvakinja u bacanju diska, Sandra Perković, u konkurenciji mlađih seniorki osvojila je zlatnu medalju na Europskom zimskom bacačkom kupu koji se održao u susjednoj Crnoj Gori.

Perković je pobijedila hicem od 67,19 metara, dok je na seniorskom kupu Njemica Nadija Müller bacila disk na udaljenost od 68,89 metara. "Rezultat Nadije Müller je poticaj za mene. Ako izgubim od nje bit će mi drago da sam izgubila od nekog tko je bolji od mene", rekla je hrvatska atletičarka koja se priprema za miting Dijamantne lige u Šangaju.

Njen trener Ivan Ivančić smatra kako rezultat Njemice ne treba zabrinjavati, te da Sandru tek očekuju bolji rezultati: "Mi nismo inferiorni u odnosu na Müller. Mislim da su 67,19 i 68,89 jako blizu. Sandra se može još dizati", rekao je Ivančić koji ujedno trenira i hrvatskog bacača kugle Marina Premerua.

On je u Crnoj Gori osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih seniora (do 23 godine) bacivši kuglu na udaljenost od 19,49 metara, a sad se okreće pripremama za Europsko prvenstvo u Helsinkiju: "Cilj su mi Olimpijske igre, znam da mogu dobro baciti", optimističan je bio Premeru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!