Nogomet

Lovrenov prvijenac, Mandžo ponovno tresao

Pišu:Vedran Babić, Josip Piršljin, Josip Tolić • ponedjeljak, 26.03.2012.
Lovrenov prvijenac, Mandžo ponovno tresao
Foto: Davor Sajko

U tjednu što je za nama hrvatski reprezentativni kadar odigrao je većinom dobre utakmice širom europskih liga. Dejan Lovren istakao se prvim golom za Lyon, Mandžukić je drugi put u dva kola poentirao, a Olić i Pranjić neočekivano su startali za Bayern...

Kockasti kutak

U Kockastom kutku pratit ćemo aktualne reprezentativce i one koji se nalaze u širem kadru, kao i najbolje pojedince koji iz nekog razloga (oproštaj, neslaganje s izbornikom...) trenutno ne konkuriraju. Popis od 30 imena osvježavat ćemo periodično ovisno o trenutnim događanjima na travnjacima, pa će možda dolazak na Sportnetov popis nekome olakšati dolazak i na izbornikov...

Igrač tjedna

Dejan Lovren (Lyon): Vratio se nakon jedne utakmice suspenzije na najbolji mogući način način. U 90 minuta u pobjedi svog Lyona nad Sochauxom (2:1) upisao se u strijelce već u trećoj minuti, što mu je bio prvi ligaški pogodak za Lavove. "Jako je teško zabiti, ali eto, dogodilo se ovaj put. Uzeli smo tri boda i to je odlično", izjavio je nakon utakmice.

Forma u usponu

Nikica Jelavić (Everton): U porazu od Arsenala (1:0) proveo je svih 90 minuta na terenu, dok je u subotnjem slavlju protiv Swanseaja (2:0) igrao do 81. minute i postigao drugi pogodak za svoj novi klub nakon što je dobro ispratio akciju Fellainija.

Ivica Olić (Bayern München): U utakmici polufinala Njemačkog kupa protiv Borussije Mönchengladbach dobio posljednjih deset minuta produžetaka nakon kojih su Bavarci na penale prošli u finale, a u bundesligaškom ogledu protiv Hannovera (2:1) startao od prve minute i na terenu se zadržao do 61. minute, kada ga je zamijenio kasniji strijelac Gómez.

Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev): Asistirao za pobjednički gol Ideyea na gostovanju kod Illičiveca u Mariupolu uz 90 odigranih minuta.

Danijel Pranjić (Bayern München): Prolaz Bayerna u finale Njemačkog kupa protiv Mönchengladbacha pratio s klupe za pričuve, dok je ogled s Hannoverom, baš kao i Olić, neočekivano započeo od prve minute. U sedmoj minuti dobio je žuti karton, a izašao je u 57.

Darijo Srna (Šahtar): Igrao cijeli susret protiv Volyna koji je Šahtar dobio s 3:2 i zaradio žuti karton.

Vjekoslav Tomić (Karabükspor): Nakon što je odradio utakmicu pauze zbog tri žuta kartona, Tomić se vratio među vratnice svog kluba u pobjedi nad Kayserisporom (2:0).

Na standardnoj razini

Mario Mandžukić (Wolfsburg): Odličnu golgetersku formu potvrdio novim golom za Vukove. Zabio vodeći pogodak u ogledu protiv HSV-a u 46. minuti, a na terenu se zadržao cijelu utakmicu.

Luka Modrić (Tottenham): Spursi su ovog tjedna dva puta odigrali neriješeno, a Modrić je i protiv Stoke Cityja (1:1) i protiv Chelseaja (0:0) igrao svih 90 minuta. Na Stamford Bridgeu bio je jedan od boljih u redovima Tottenhama.

Domagoj Vida (Dinamo): Još jednom odradio svih 90 minuta u pobjedi Dinama nad Varaždinom 4:0.

Nikola Kalinić (Dnipro): U slavlju nad Zoryom (3:1) igrao do 70. minute, no nije se upisivao u strijelce.

Ivan Perišić (Borussia Dortmund): Trener Klopp nastavlja ga uvoditi 15-ak minuta prije kraja utakmice. U dramatičnoj pobjedi u polufinalu Njemačkog kupa nad Greuther Fürthom (0:1) odigrao drugi produžetak, a u Bundesligi je ponovno zabio nakon što je ušao u igru. Ovaj put poentirao je u 84. minuti golijade BVB-a u Kölnu (1:6), 11 minuta poslije ulaska umjesto Großkreutza.

Ivan Strinić (Dnipro): Nakon kijevskog Dynama, Strinić je igrao svih 90 minuta i protiv Zorye (3:1).

Tomislav Dujmović (Zaragoza): Od prve minute krenuo u okršaj s madridskim Atléticom (1:0) i igru napustio u 49. minuti. U prvom dijelu imao je jednu šansu za pogodak, ali je glavom pucao preko vrata.

Stipe Pletikosa (Rostov): U kup-susretu protiv Fakela sačuvao svoju mrežu (0:0), a u prvenstvenom slavlju protiv Nalčika (2:1) primio jedan gol.

Ivo Iličević (HSV): Njegova momčad niže poraze, no Ivo postaje standardan u momčadi. Na gostovanju u Wolfsburgu i porazu 2:1 odigrao do 80. minute.

Mladen Petrić (HSV): Jednako kao i Iličević, bio član je prvih 11 HSV-a koji se nalazi na rubu opasne zone, samo što je odigrao cijelu utakmicu.

Forma u padu

Danijel Subašić (Monaco): Klub iz kneževine zaredao je sa šest utakmica bez poraza, a Subašić je u pobjedi nad Chateaurouxom (2:1) primio gol nakon više od 300 minuta.

Ivan Rakitić (Sevilla): Sevilla je u četvrtak slavila u Santanderu 3:0, a Rakitić je u igru ušao u 67. minuti. U ponedjeljak njegova momčad gostuje kod Granade.

Niko Kranjčar (Tottenham): Bivši igrač Dinama i Hajduka u srijedu je dobio prvo poluvrijeme protiv Stokea (1:1), no u susretu s Chelseajem (0:0) sjedio je na klupi.

Ivan Klasnić (Bolton): Njegov je klub odigrao prvu utakmicu nakon nesreće Fabricea Muambe, a najbolji strijelac Boltona je u pobjedi protiv Blackburna (2:1) dobio tek posljednjih desetak minuta.

Igor Budan (Palermo): Ponovno utakmicu započeo na klupi, no za razliku od prošlog tjedna, ovaj put nije ni ulazio u igru. Palermo je kod kuće odigrao 1:1 s Udineseom.

Mate Bilić (Sporting Gijón): Nije se našao u zapisniku utakmice protiv Athletica Bilbaa (1:1).

Tribina, doktori, ostalo...

Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen): I dalje izvan pogona zbog ozljede. Njegovi su suigrači izgubili na gostovanju kod Schalkea (2:0).

Milan Badelj (Dinamo): Zbog lakše ozljede palca nije sudjelovao u visokoj pobjedi Modrih u Varaždinu, već je susret odgledao s klupe za pričuve.

Eduardo da Silva (Šahtar): Zbog ozljede nije konkurirao za susret protiv Volyna u Lutsku (1:2).

Josip Šimunić (Dinamo): Nije igrao ni protiv Slaven Belupa, ni protiv Varaždina, no Dinamo je i bez njega bio uspješan.

Mato Jajalo (Köln): Na suspenziji zbog crvenog kartona u pretprošlom kolu.

Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt): Susret Union Berlina i Eintrachta na rasporedu je u ponedjeljak.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DC28.03.2012. u 17:33
    Subasicu je forma u padu nakon sto mu je klub odigrao 6 utakmica bez poraza, a on je primio gol nakon 300 minuta. Kave sli su ovo gluposti? je li netko uopce netko kontrolira sto ovi 'novinarski pripravnici pisu'. Nakon ovoga, ne bi me iznenadilo da procitam kako su uspjesnost izbornika Bilica i... [više na forumu]
    DC
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 15:23
    Potpisujem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 15:08
    Olić i Pranjić su u formi u usponu samo zato što su odigrali od početka nakon pola godine?
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.03.2012. u 13:56
    cim sam procitao clanak i ja sam to htio komentirati ... zanimljiv stav u svakom slucaju! :D
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 09:40
    Koji pametnjaković ovo piše pa tu stavlja Suvbašića u padu jer je primio gol nakon 300 minuta...........................
    Obrisan korisnik