Nogomet

Guardiola: "Messi nam je svima primjer"

Lovro Štrbinić • srijeda, 25.04.2012.
Guardiola: "Messi nam je svima primjer"
Foto: EPA

Barcelona će nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka morati još neko vrijeme čekati na obranu europskog naslova, a Kataloncima je neuspjeh protiv Chelseaja prilično teško pao. Fabregas, primjerice, smatra kako sportska pravda nije zadovoljena, dok je Guardiola stao u obranu Lionela Messija.

Unatoč tome što su veći dio susreta proveli na polovici gostiju i što su u jednom trenutku imali prednost od dva pogotka razlike i igrača više, nogometaši Barcelone nisu uspjeli izboriti finalni susret Lige prvaka. Mnogima su to teško podnijeli, ali su isto tako ponosni što su igrali svoju igru do kraja.

Možda bi sve drugačije završilo da je Lionel Messi početkom drugog dijela realizirao jedanaesterac, ali najbolji igrač svijeta nije bio precizan u ključnom trenutku. "Ovdje smo gdje smo danas zahvaljujući njemu i više od svega želim mu zahvaliti na svemu što je napravio. Teško je opisati koliko ga cijenim", rekao je Guardiola o Argentincu.

"Odvažan je, hrabar i igra sjajno u svim uvjetima. U Pamploni je htio igrati i na temperaturi od deset stupnjeva ispod nule. Može nam svima biti primjer", dodao je Pep, opisujući i osjećaje nakon polufinala: "Ponekad se smiješ, a ponekad je na tebi red da budeš tužan."

"Gledam momčad i pokušavam im reći što su napravili krivo i zašto nismo u finalu. I ne znam što da im kažem", jasno je iznio svoje mišljenje strateg katalonskog velikana. Također, osvrnuo se na protivnika: "Moram pohvaliti Chelsea na hrabrosti i na mentalnoj snazi, na prikazanoj obrambenoj igri."

"Nogomet je ponekad nepravedan", odmah je, pak, "ispalio" Cesc Fabregas, koji se našao u početnoj postavi i na travnjaku je boravio do 74. minute. Odmah je nastavio: "No, ako postoji način na koji želiš izgubiti, onda je to ovaj, do kraja dosljedan svom stilu igre."

"Imam 24 godine i nikad nisam vidio da Camp Nou ovako reagira nakon poraza", riječi su Španjolca koji je ovo ljeto stigao iz Arsenala, s namjerom da konačno dođe do trofeja. "Ovo je sjajna momčadi, vratit ćemo se dogodine", poručio je veznjak sastava pod vodstvom Pepa Guardiole.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Charlie Harper25.04.2012. u 19:54
    Glavu gore Messi,morao je se i pad jednom dogoditi.Sljedeće sezone očekujem još boljeg i motiviranijeg Messia Samo nemoj više penale pucati(ne mislim to od sinoć) jer ima u Barci puno boljih izvodjača
    Charlie Harper
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 14:39
    vjerovao u obranu, a i svak normalan je svjestan da neće ova barcina generacija trajat vječno tako da naravno da ''plačem'' posli ovakvog poraza.. a još i više jer sam se nada realu u finalu i popravnom!!!
    Obrisan korisnik
  • javasluk25.04.2012. u 13:08
    Ajde kad plaču navijači onih klubova kojima je to prvo i jedino polufinale, pa kad im tako nakon teške i neravnopravne borbe ispadnu u 96. ili 120.minuti, to razumijem i mogu suosjećati, ali biti navijačem Barce (koja je doduše svoj prvi naslov prvaka Evrope osvojila tek 1992.g. što je iznimno... [više na forumu]
    javasluk
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 12:46
    vidjeti messija nakon tekme u nevjerici,NEPROCJENJIVO!!sve se vraca,sve se placa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 12:27
    Jedan velika nepravda je ispravljena jucer, i svi bi trebali bit sretni...jer se nogomet opet vratio kuci :DD
    Obrisan korisnik