Nogomet

Cole: "Svi smo vjerovali u ovo"

Lovro Štrbinić • srijeda, 25.04.2012.
Cole: "Svi smo vjerovali u ovo"
Foto: EPA

Ukupna pobjeda u dva ogleda s Barcelonom uvelike je obradovala igrače, djelatnike i navijače Chelseaja, a većina ključ prolaska vidi u sjajnom momčadskom duhu. Potvrda toga stigla je kroz izjave brojnih aktera polufinalnih ogleda Lige prvaka.

Poslije 180 minuta velike borbe između španjolskog i engleskog predstavnika poznat je prvi finalist Lige prvaka. U Allianz Areni će narednog mjeseca naslov tražiti Chelsea, a u srijedu će se otkriti i tko će biti suparnik klubu sa Stamford Bridgea.

"Svi smo vjerovali. Možda mnogi nisu, ali ova grupa igrača je. I vidite što se dogodilo", rekao je nakon susreta Ashley Cole, lijevi branič londonske momčadi. "Imali smo sreće u nekim trenucima, ali ovu želju, borbu i momčadski duh se ne može pobijediti", poručio je Englez.

Sličnog mišljenja je i vratar Petr Čech, koji ključ vidi u sljedećem: "Postigli smo pogodak u gostima i mislim da je to presudilo. Borili smo se 90 minuta u prvom dvoboju, sad smo ostali s desetoricom i napravili smo što smo mogli. Svatko je dao 150 posto sebe za momčadi i pošteno je reći da smo pokušali preživjeti i uspjeli u tome."

U finalu će Chelsea biti bez Ramiresa, Terryja, Ivanovića i Meirelesa, ali sigurno je kako će pokušati osvojiti naslov, bez obzira tko će stajati s druge strane. No, mnogi još ne razmišljaju o tome, već uživaju u ovom trenutku.

"Znam da su ljudi htjeli gledati prekrasan nogomet, ali biti s igračem manje 50 minuta i izvući se iz zaostatka od dva pogotka, prikazati ovakvu izvedbu, to je nevjerojatno", oduševljeno je govorio Frank Lampard. "Drugo poluvrijeme je trajalo tako dugo, mogao sam odahnuti tek kad je Fernando zaobišao vratara", otkrio je veznjak engleske reprezentacije.

Također, svoje viđenje cijele situacije ponudio je junak prvog susreta i igrač koji je i u uzvratu iznio dobar dio posla. "Došli smo ovdje izboriti prolazak. Obranili smo se i pokušali realizirati prilike koje smo imali", izjavio je Didier Drogba te uputio jasnu poruku: "Zaista sam sretan što sam opet u finalu. Sad idemo po pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33325.04.2012. u 14:00
    Srića
    Hektor333
  • aco07825.04.2012. u 12:39
    KTBFFH!!!!
    aco078