Nogomet

Mršić: "Bili smo hrabri, sve je još uvijek otvoreno"

Damir Žbulj • srijeda, 02.05.2012.
Mršić: "Bili smo hrabri, sve je još uvijek otvoreno"
Foto: Duje Bonačić

U prvoj finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa Osijek je u Gradskom vrtu sačuvao početnih 0:0 te u Maksimir na uzvrat odlazi zadovoljan ostvarenim rezultatom. Trener zagrebačkog sastava uvjeren je kako će na domaćem zagrebačkom terenu ipak završiti drugačije te kako je njegov Dinamo ipak u prednosti za osvajanje trofeja.

Osječki nogometaši borbenom i hrabrom predstavom, pogotovo u otvaranju utakmice uspjeli su zaustaviti sve napade Dinama te na uzvratni dvoboj finala Kupa odlaze s 0:0, koji im otvara šansu za osvajanje naslova. Trener Bijelo-plavih Stanko Mršić prije početka dvoboja priželjkivao je upravo ovaj rezultata, a ovako je nakon susreta komentirao dvoboj: "Hrabro smo se suprotstavili, a stvorili smo i nekoliko opasnih situacija, pogotovo preko desne strane. Naglašavam kako ćemo i u uzvratu biti čvrsti i odlučni. Rezultat je aktivan i vjerujem kako je još uvijek sve otvoreno. Ohrabren sam i učinit ćemo sve što je u našoj moći da osvojimo ovaj pehar."

I trener Dinama Ante Čačić nije na kraju bio previše nezadovoljan konačnim ishodom, jer vjeruje u snagu svoje ekipe na domaćem travnjaku: "Željeli smo i ovdje doći do pobjede, no naš protok lopte nije bio dovoljno brz, a Osijek je bio dobar, ambiciozan i dobro posložen."

I Sammir vjeruje u trofej

"Mislim i da smo danas dokazali da smo bolja momčad. Vjerujemo u trofej, jer je još jedna utakmica pred nama. Dominirali smo, stvarali smo šanse, sve je bilo dobro, osim što nismo zabili pogodak. No, domaćinu čestitke na trudu, borbi i zalaganju. Bili su dobri i uspjeli su se obraniti," kazao je nakon utakmice Dinamovac Sammir, a prenose službene stranice Modrih.

"Mislim da će na našem stadionu biti drugačije i da smo ipak u prednosti pred suparnikom, no, ovaj rezultat je objektivan a odluka će ipak pasti u Zagrebu. Hvala Osijeku na odličnoj organizaciji, a posebno bih pohvalio ambijent koji je u svakom pogledu bio dostojan finala. Šteta što na na našim stadionima nije češće ovakva atmosfera," zaključio je kraj strateg Modrih Čačić.

Jedan od najboljih pojedinaca na terenu bio je i Ivan Tomečak, koji se istaknuo i udarcima prema vrataru Osijeka Vargiću, ali i upošljavanjem svojih suigrača: "Nažalost, nije ovo bio naš dan. Lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Zaslužili smo pobjedu, stvarali smo prilike, a pogodili smo i gredu," podijelio je svoje dojmove za klupske stranice Dinama.

"Siguran sam kako ćemo pred našim navijačima osvojiti Kup, jer izgubili nismo, a uzvrat je u Zagrebu," uvjeren je Tomečak u Dinamovo osvajanje 12. naslova osvajača Hrvatskog nogometnog kupa.

Uzvratni dvoboj na rasporedu je iduće srijede 9. svibnja na zagrebačkom Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 19:02
    I Čelzi je bio autsajder
    Obrisan korisnik
  • russell03.05.2012. u 16:35
    sad se igra samo jedna tekma, imamo šanse
    russell