Tenis

Ljubičić: "Klađenje stavlja tenis u opasnu situaciju"

Borna Rupnik • petak, 04.05.2012.
Ljubičić: "Klađenje stavlja tenis u opasnu situaciju"
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Ljubičić, koji se nedavno bio povukao u tenisku mirovinu, prokomentirao je kao predstavnik igrača štetan utjecaj klađenja na njegov sport...

O problemu klađenja u tenisu, odnosno mogućim zloupotrebama, govorio je i iskusni Ivan Ljubičić, hrvatski tenisač koji je u Monte Carlu okončao svoju karijeru.

"Više me brine klađenje nego doping. Klađenje može ozbiljno naštetiti sportu", upozorio je Ljubičić u razgovoru za TheTennisSpace.

Problem je, kaže, prije svega u klađenju na manje turnire: "Na neke se mečeve ne bi trebalo moći kladiti, poput onih na Futuresima i Challengerima. Tamo igrači igraju za 100 eura i onda im netko ponudi 50.000 eura da namjerno izgube. Tada se pitaju kada će opet imati priliku zaraditi takav novac".

Ljubičić je kao predstavnik igrača već razgovarao s predstavnicima velikih kladionica i iznio im svoje stavove, pokušavajući uvesti promjene.

"Rekao sam im da mi je jasno da moraju imati teniske mečeve u ponudi, svaki dan, ali da stavljaju naš sport u vrlo opasnu situaciju", zaključio je Ljubičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.05.2012. u 01:11
    faking kukac turniri
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 22:25
    meni se pari da si i ti njih masu namjestio,jer sam se napadao na tvojim mecevima po 1,25
    Obrisan korisnik
  • 280404.05.2012. u 15:03
    Bravo Ljubo :D
    2804