Košarka

Anzulović: "Teško je igrati kad nemaš energiju i agresivnost"

Iz Doma sportova:Edvard Burić • četvrtak, 17.05.2012.
Anzulović: "Teško je igrati kad nemaš energiju i agresivnost"
Foto: Davor Sajko

Cedevita je uz jako puno muke iščupala pobjedu protiv Splita (87:84) i zabrinuto čeka nastavak doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Anzulović je poslije utakmice bio vrlo nezadovoljan pristupom svojih igrača, a Bavčević se usprkos zaostatku od 1-0 nada povratku u Zagreb.

Cedevita je do vodstva u polufinalnoj seriji stigla pobjedom u posljednjoj minuti protiv vrlo razigranog i motiviranog Splita. Gosti mogu žaliti za propuštenom prilikom i nadati se da će na svom parketu u subotu uspjeti izjednačiti omjer na 1-1 i seriju vratiti u glavni grad.

"Teško je bilo što reći. Dali smo sve od sebe. Vjerojatno nitko nije očekivao da ćemo imati pobjedu u rukama. Na kraju je presudilo nekoliko grešaka u završnici i trice Vukušića dok je Sobin bio na podu", razočaran je poslije utakmice bio Srđan Subotić.

Gosti su jako dobro iskautirali Cedevitu, a zadovoljstvo tim segmentom naglasio je i gostujući strateg Bavčević.

"Mislim da smo dobro pročitali njihovu igru i mislim da smo zaustavili neke stvari koje su veoma bitne u Cedevitinoj igri. Raduje me tečnost naše igre i 19 asistencija", poslije utakmice rekao je trener Splita Nikša Bavčević i dodao: "Pokazali smo da možemo igrati i dobru obranu i atraktivnu košarku. Žao mi je što nismo dobili. Nadam se da ćemo imati još jednu šansu u Zagrebu".

Zagrepčani mogu biti zadovoljni pobjedom, ali pristupom nikako ne. Ovog puta loš pristup ih nije koštao, ali samo je pitanje vremena kada će im se takav odnos prema igri obiti o glavu i vratiti kao bumerang.

"Događalo nam se već ove godine da uđemo loše u utakmicu. Protiv Splita koji je u odličnoj formi otvorili smo loše. Oni su se razigrali i dugo nam je trebalo da uhvatimo ritam i nađemo petorku koja će stisnuti. U zadnjih deset minuta smo stisli i uz malo sreće pobijedili", poslije utakmice rekao je Ivan Opačak.

Cedevitin trener Dražen Anzulović nikako ne može biti zadovoljan predstavom svojih igrača. Iako, sam početak utakmice nije dao naslutiti kako će Cedevita imati problema protiv Splita.

"Mislim da smo otvorili utakmicu onako kako smo htjeli otvoriti. Bilo je 10:4 za nas. Agresivno i mobilizirano. Onda se pokazao onaj mentalitet koji se nama često događa ove sezone. U tom trenutku vidio sam jednu sliku - ovo će završiti s 20 razlike", opisao je domaći trener stanje svojih igrača nakon nekoliko minuta igre.

"Prestali smo igrati obranu i u šest minuta primili smo 20 poena. Teško je igrati kad nemaš energiju i agresivnost koju mi trebamo", dodao je Anzulović i zaključio: "Najbitnije je da smo dobili, a energija koju smo pokazali jedno 27 minuta bila je nedopustiva za playoff".

U svakom slučaju, uzvrat u Splitu bit će vrlo zanimljiv, a nikako nije isključeno da se polufinalna serija vrati u Zagreb. Rasterećeni Split može pobijediti ovakvu Cedevitu i izboriti majstoricu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 16:14
    pa ovo nije zadnje polje jer lopta nije bila u posjedu sokića. ispravna sudačka odluka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 11:13
    Ajde objasni onda u skoku čija je lopta bila???? Od igrača cedevite??? normalno da nije ni od igrača splita ni od igrača cedevite. E Zula, Zula.... trebalo je na početku godine dovesti kojeg mlađeg igrača koji ima snage trčati i igrati presing više od 3 minute. Ovi su svi istrošeni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 10:08
    Moram reći da je odluka nedosuđivanja zadnjega polja bila ispravna. Pošto sam i sam košarkaški sudac,moram priznati da bi ja dosudio također zadnje polje. ALI, nakon što sam uzeo pravilnik u ruke i nakon što sam proučio, moram priznati da su suci ispravno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 09:41
    a tko je kriva za to zula? možda ti:)?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 09:24
    Zula mjesecima vrti istu priču, a na terenu pomaka nema.
    Obrisan korisnik