Košarka

Bavčević: "Moramo žaliti za prvom utakmicom, držali smo se koliko je bilo snage"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • četvrtak, 24.05.2012.
Bavčević: "Moramo žaliti za prvom utakmicom, držali smo se koliko je bilo snage"
Foto: Kristijan Komarica

Prve dvije utakmice bile su vrlo napete, a nakon što je od te dvije samo jedna otišla na njihovu stranu, igračima Splita nije ostalo dovoljno energije i moći da iznenade Cedevitu i uđu u finale hrvatskog prvenstva. U srijedu navečer u zagrebačkom Domu sportova sve je prelomila druga četvrtina, koju su domaći dobili sa 16 razlike, pa u nastavku bez puno muke čuvali i povećavali uvjerljivu prednost...

Iako su izgubili i završili svoj ovosezonski put u prvenstvu porazom u polufinalnom ogledu s Cedevitom, u taboru Splita bili su ponosni na sve što su ostvarili u proteklim mjesecima. S obzirom na situaciju u kojoj je klub, nije im bilo jednostavno, a za još nešto više, nedostajalo je više snage ponajprije kod najiskusnijih igrača, koje je sezona osobito iscrpila.

U odlučujućoj utakmici polufinala je i to došlo na naplatu, na putu do konačnih 96:70 u Cedevitinu korist.

"Iskrene čestitke Cedeviti na apsolutno zasluženoj pobjedi", kazao je Splitov trener Nikša Bavčević poslije poraza: "Mi smo se držali koliko smo mogli, bili smo dobri u prvoj četvrtini, nešto smo probali u trećoj, ali bio je evidentan pad snage, pogotov u drugoj četvrtini kada smo bili nadskakani. Pali smo i trkački, što se odrazilo na našem broju asistencija, ne događa se često da je suparnik u tom segmentu jači od nas."

"Moramo žaliti za prvom utakmicom u kojoj smo bili jako, jako blizu pobjede, za jednu loptu otišlo je na drugu stranu. Poslije toga, kako se igralo svaka tri dana, nismo izdržali do kraja, išlo je koliko je bilo snage", nastavio je Bavčević.

"Moram zahvaliti svojim mladićima na fenomenalnoj sezoni, zahvaljujem ljudima u klubu koji su izvukli maksimum, a moram zahvaliti i navijačima, nakon dugo godina bilo je navijača u žutom u Zagrebu", dodao je Splitov trener: "Raspirili smo vatru, a koliko će vatra buktiti - za to već treba puno šira podrška. Pokazali smo da vraćamo Split tamo gdje mu je mjesto, ako bude sluha ta priča može ići dalje."

U srijedu navečer Žuti su naišli na bolje: "Moj kolega Anzulović pripremio je momčad tako da bude spremnija od naše, naša letvica je ovog puta pala. Nikada nisam u atletici volio skok s motkom i skok u vis, jednom mora pasti, a kada su očekivanja bila velika možda je pala prije nego smo mi to svi očekivali."

Nikola Vujčić završio je sezonu u dvostrukoj ulozi, kao sportski direktor kluba i igrač, a obje uloge dovele su do toga da u ovoj utakmici nije ostalo puno za parket: "Čestitam Cedeviti, mi smo im bili dostojan protivnik, malo smo pali u zadnjoj utakmici, ali moramo biti ponosni zbog onoga što smo napravili."

"Osobno sam na izmaku snaga malo duže, s obzirom na sve, danas sam odigrao lošu utakmicu, ali nisam imao fizičke snage da bi se moglo gurati - idućeg tjedna se moram početi rješavati tih problema. Ova utakmica je došla na kraju, kao što kaže trener, u skoku u vis uvijek moraš završiti sa srušenom letvicom. No, dignuli smo interes za košarku i sada to moramo iskoristiti", zaključio je Vujčić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 10:21
    Svaka vam cast. Bilo bi vanredno izbaciti Cedevitu a to ste skoro uspili...;-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 01:07
    bravo Žuti
    Obrisan korisnik