Nogomet

Ronaldo: "Želimo pobijediti i u sljedećoj utakmici, cilj nam je finale"

Maj Gašparac • petak, 22.06.2012.
Ronaldo: "Želimo pobijediti i u sljedećoj utakmici, cilj nam je finale"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Portugala svladali su Češku i postali prvi polufinalisti Europskog prvenstva. Odlučujućim se pokazao pogodak Cristiana Ronalda u završnici susreta, a nakon utakmice presretni Portugalci su istaknuli kako vjeruju u osvajanje titule.

"Utakmica je bila jako teška, no mi smo bili dobri", izjavio je portugalski reprezentatvac Nani za BBC te pohvalio svoje suigrače: "Mislim da su svi bili fantastični. Sjajno smo odigrali i jako sam zadovoljan rezultatom."

Portugalce u polufinalu čeka susret s pobjednikom utakmice između Španjolske i Francuske: "Očekuju nas još teže utakmice, no cijela ekipa ima samopouzdanja. Ja vjerujem u uspjeh i sada se moramo samo dobro pripremiti za sljedeći susret", izjavio je Nani.

Nogometaš Manchester Uniteda zatim je posebno istaknuo nastup Cristiana Ronalda, koji je svojim zgoditkom odveo Portugal u polufinale: "Ja sam imao nekoliko prilika, imao ih je i Almeida, no u konačnici je Ronaldo postigao pogodak i pobijedili smo. Svi su presretni", zaključio je Nani.

Strijelac pobjedonosnog zgoditka i kapetan portugalske reprezentacije, Ronaldo, nakon utakmice je najavio kako njegova momčad namjerava ići do samog kraja: "Mislim da smo igrali jako dobro i stvarali mnogo prilika. Znamo da će sljedeća utakmica biti teška, ali smo na to i spremni. Momčad je jako zrela i sposobna za veliku borbu."

"Osjećam se jako sretno. Zasluženo smo pobijedili jer smo igrali bolje", rekao je Ronaldo i prokomentirao sljedeće iskušenje koje očekuje njegovu momčad: "Vidjet ćemo protiv koga ćemo igrati u polufinalu. Nadamo se velikim dostignućima, no moramo ostati na zemlji i ići korak po korak. Želimo pobijediti i u sljedećoj utakmici jer nam je cilj doći do finala", zaključio je napadač Real Madrida.

Portugalski izbornik Paulo Bento posebno je pohvalio igru svojih nogometaša u drugom dijelu: "U nastavku utakmice smo pokazali veliku kvalitetu. Nakon odmora smo stvarali puno prilika i više pucali po golu", prenosi njegovu izjavu uefa.com.

43-godišnji trener zatim je prokomentirao sljedeću utakmicu svoje ekipe: "Nije nam važno protiv koga ćemo igrati. Mi imamo svoj cilj, a to je pobjeda protiv Španjolske ili Francuske. Ne možemo razmišljati drugačije", zaključio je Bento.

Izbornik Češke Michal Bílek izjavio je kako je njegova ekipa razočarana porazom te pohvalio protivnika: "Igrali smo protiv opasne momčadi koja je stvorila mnogo prilika. Dobro smo se borili i želim zahvaliti svojim igračima na tome."

"Imam vjere u ovu momčad. Pokazali smo karakter i snagu", rekao je Bilek.

"Bili su bolji od nas, a to su posebno pokazali u drugom poluvremenu. Imaju sjajne igrače koji igraju u velikim klubovima. Znali smo da nismo na istoj razini kao i oni", zaključio je češki izbornik.

EP 2012. - završnica

četvrtfinale

Češka0:1Portugal
Njemačka4:2Grčka
Španjolska2:0Francuska
Engleska2:4 **Italija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!