Rukomet

Odabrano 15 Hrvatica za prve OI, Canjuga: "Odluka užasno teška"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 09.07.2012.
Odabrano 15 Hrvatica za prve OI, Canjuga: "Odluka užasno teška"
Foto: Uroš Hočevar / IHF

Po prvi će puta u povijesti Olimpijskih igara Hrvatice sudjelovati na rukometnom turniru, a izbornik Vladimir Canjuga je prije početka trećeg dijela priprema odredio konačnih 15 koje vodi sa sobom u London. Izbornik je za Sportnet prokomentirao kako je odlučio koga povesti sa sobom.

Izbornik Vladimir Canjuga objavio je popis 15 rukometašica koje vodi sa sobom. Uz njih, na pripreme će ići i preostale dvije rukometašice koje su otpale, Žana Čović i Marta Žderić.

"Odluka je bila katastrofalno teška, Olimpijske igre su okrutne po tom pitanju. Razgovarao sam i s Martom i sa Žanom, nisam želio da iz medija doznaju stanje stvari", rekao je Canjuga za Sportnet, komentirajući konačni popis. "Najviše muke mi je zadala 15. igračica, koja u stvari ni nije u funkciji zamjene, nago kad je se jednom uvede, u slučaju ozljede neke druge igračice, nema nazad."

Posebno mu je teško bilo kod izbora dviju vratarki, otpala je najmlađa Žderić: "Sve tri su zadužile reprezentaciju svojim rolama, na kraju sam se odlučio za iskustvo, jer je Marta mlada i pitanje je kako bi reagirala na takvom ogromnom natjecanju. Jelčić nas je praktički nosila protiv Španjolske i Danske, ove Igre bit će joj vrh karijere."

Grubišić pak je imala nešto slabijih izdanja, no Canjuga u nju vjeruje: "Protiv Španjolske, Nizozemske i Danske bila je nešto slabija, no Jelena ima iza sebe fantastičnu sezonu s Krimom, u jakim europskim utakmicama. Također, bila je odlična na Svjetskom prvenstvu u Brazilu."

O Žani Čović, posljednjoj koja je ispala, pak je rekao: "Ona u posljednjih šest mjeseci u Lokomotivi nije dobila minutažu, nažalost, no sad na pripremama me oduševila i sigurno će biti u najužoj konkurenciji za Europsko prvenstvo u Srbiji. Posebice ako u Podravci pokaže pravo lice, onda će se i Lidija Horvat morati bojati za svoju poziciju."

Malo je ipak iznenadio izostanak perspektivne Katarine Ježić s popisa, što je izbornik objasnio: "Ne mogu voditi tri pivotkinje, a pošto ona ne može igrati našu standardnu obranu 6-0, izbor je bio jasan. Morao sam se ipak odlučiti za šest vanjskih igračica, kako bih imao nekakve taktičke mogućnosti."

Ženska reprezentacija okuplja se u utorak u Zagrebu odakle odlazi u Novigrad Istarski na posljednju fazu priprema za Olimpijske igre u Londonu.

Popis rukometašica za OI

1. Jelena Grubišić Krim vratar
2. Ivana Jelčić Podravka vratar
3. Maja Zebić Itxaco lijevo krilo
4. Nikica Pušić-Koroljević Podravka lijevo krilo
5. Anita Gaće Podravka desno krilo
6. Dijana Jovetić Budućnost desno krilo
7. Vesna Milanović-Litre Podravka kružni
8. Andrea Šerić Krim kružni
9. Andrea Penezić Krim lijevi vanjski
10. Kristina Franić Krim lijevi /desni vanjski
11. Lidija Horvat Podravka desni vanjski
12. Ivana Lovrić Samobor srednji
13. Sonja Bašić Lokomotiva vanjski
14. Miranda Tatari Podravka srednji
15. Maida Arslanagić Kif Vejen lijevi vanjski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • emilio2115.07.2012. u 21:27
    barem u prvih 5!! http://www.facebook.com/pages/Sport-HR/203707756421941
    emilio21
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 18:17
    Lidija Horvat = igračica manje, bar je do sada tako bilo, ne znam čime je ona zaslužila ići na olimpijadu.
    Obrisan korisnik
  • irilov09.07.2012. u 18:07
    ko je sonja bašić?
    irilov
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 17:52
    Curama puno sreće u Londonu.Vjerujem da je odabir pravi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.07.2012. u 17:36
    ježić trenutno nije zaslužila..mlada je, ima vremena za nju. pa još za vrijeme kvalifikacija u španjolskoj, njezin trener je rekao da je u užasnoj formi i da nije zaslužila poziv. šteta žderićke i šteta kaj je lidija horvat na popisu, koja realno to nije zaslužila. u zadnje 2 godine nije odigrala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik