Nogomet

Video: Biliću pobjeda u prvenstvenom debiju, Ćorluka zabio prvijenac

Josip Tolić • petak, 20.07.2012.
Video: Biliću pobjeda u prvenstvenom debiju, Ćorluka zabio prvijenac
Foto: Aldo Šuran

U prvom kolu ruskog nogometnog prvenstva hrvatska kolonija u Lokomotivu iz Moskve upisala je pobjedu. Na gostovanju kod Mordovije iz Saranska Slaven Bilić slavio je sa svojim stručnim stožerom pobjedu rezultatom 3:2, a strijelac trećeg pogotka bio je Vedran Ćorluka.

U prvoj službenoj utakmici za svoj novi klub, hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka postigao je pogodak. Na startu ruske Premier lige Lokomotiv iz Moskve slavio je na gostovanju kod Mordovije iz Saranska rezultatom 3:2, a bivši igrač Bayera, Tottenhama i Dinama postigao je treći pogodak svoje momčadi za vodstvo 3:1.

Domaćini su poveli u 16. minuti preko Pančenka, da bi na isteku pola sata igre izjednačio Dmitri Torbinskiy. Samo četiri minute potom vodstvo momčadi Slavena Bilića donio je Ozdojev, a već u 38. minuti Lokomotiv je poveo 3:1 nakon što je s desnog boka ubacio Roman Šuškin, a hrvatski branič glavom poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Vezane vijesti

U drugom poluvremenu Mordovia je uspjela smanjiti na 3:2 golom Osipova u 62. minuti, no do boda nije uspjela doći. Umjesto toga, kraj je dvoboja dočekala s igračem više jer je tri minute prije kraja crveni karton dobio strijelac Ozdojev. Vedran Ćorluka u posljednjim je minutama također završio u sudačkoj bilježnici, no samo s javnom opomenom. Na drugoj je strani drugi hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović igrao do 83. minute u veznom redu sastava iz Saranska.

"Bilo je nervoze, ali to je prvenstvo. Igrali smo jedan težak susret, mislim da smo zaslužili tri boda. U prvom poluvremenu Mordavia je zabila eurogol, ali moji su igrači pokazali karakter. Vrlo brzo vratili su se s tri krasna gola", rekao je nakon utakmice u televizijske kamere na rusko-hrvatskom trener Lokomotiva Slaven Bilić.

"Znali smo da će u drugom poluvremenu biti teško i sami smo se doveli u problematičnu situaciju. Mnogo ranije mogli smo zabiti četvrti gol koji bi riješio pobjednika. Zadovoljan sam igračima, no cilj Lokomotiva nije samo pobijediti Mordoviju, nego biti u vrhu ruskog prvenstva", dodao je.

Ruska Premier liga, 1. kolo:
Mordovia Saransk - Lokomotiv Moskva 2:3 (1:3)

Lokomotiv: Lobantsev, Burlak, Ćorluka, Šiškin, Jesčenko, Glušakov, Samedov (Grigorjev), Torbinskiy (Zapatero), Ozdojev, Obinna, Pavljučenko (Caicedo).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2012. u 01:29
    Drago mi je vidit da Bilic i Corluka caruju rusijom :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 23:56
    A di im je Ibro? Već je propao?
    Obrisan korisnik
  • beaver20.07.2012. u 23:46
    corluka glavom ... bravo ali premalo golova glavom za njegov stas
    beaver
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 22:07
    E da a Lokomotiv ima odličan ma prelagan raspored u prvih 5 kola nakon Mordovije,čekaju kući Krilju Sovjetov,pa onda u goste Krasnodaru,pa kući,Alanija i onda kod Volge.Inače pošteno kazano Lokomotiv je slabij od Zenita,Spartaka,Cska,pa i Anžija!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.07.2012. u 22:01
    Gledao sam meč,drago mi je zbog naših,i želim im svu sreću u Rusiji.Ovaj Bilićev intervju na"Ruskom" malo je bolji od "pričanja Ruskog" Mladena Horvata u večernjoj školi sa onom ruskom pedagogicom baleta, Aljonom Kremljovom,koja inače živi u ZG!!
    Obrisan korisnik