Nogomet

Athletic Bilbao starta s desetoricom iz prvog susreta

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • srijeda, 08.08.2012.
Athletic Bilbao starta s desetoricom iz prvog susreta
Foto: Ivana Strahija

Veliki Athletic Bilbao stigao je u Koprivnicu, odradio (zatvoreni) trening, a trener Marcelo Bielsa s novinarima je porazgovarao o utakmici u četvrtak.

Ponos španjolske regije Baskije, Athletic Bilbao, stigao je u Hrvatsku. Delegacija, na čelu s Marcelom Bielsom, smještena je u obližnji hotel, a prvo iznenađenje kojeg su Baskijci priuštili Koprivničanima bio je zahtjev da trening bude zatvoren.

U Koprivnici se ne sjećaju da je itko od njihovih europskih protivnika, a među njima i Aston Villa i Aris, zahtijevao isključenje javnosti iz treninga. No, zahtjevima gostiju je udovoljeno, a trener je nakon odrađenog bio zadovoljan.

Naučen na desetine tisuća grla koje se ore iz gledališta, Bielsa će u Koprivnici imati mnogo manju publiku. Mali stadion ga međutim ne smeta: "Uspješne ekipe se prilagođavaju svim uvjetima, a svaka je utakmica priča za sebe. Ja sve suparnike doživljavam jednako i ne radim razliku."

Na upit novinara kako će mu izgledati početna postava, Bielsa je odgovorio: "U momčadi će biti desetorica igrača koji su počeli prvu utakmicu. U konkurenciji je i Iker Muniain", dodao je strateg Athletica. Sigurno vijest da se "španjolski Messi" priprema za susret s njima Koprivničanima nije dobro legla, no gledatelji će sigurno biti oduševljeni.

Iz prve utakmice Bilbao ima 3:1, hoće li to utjecati na igru Slavena? "Vjerujem da će Slaven Belupo igrati više napadački nego u Bilbau. Igra se na ispadanje i jasno je da obje momčadi žele dati gledateljima što više."

Svoj je dojam o predstojećem susretu dao i Andoni Iraola, zamjenik kapetana momčadi Athletic Bilbaa: "Mi želimo dominirati u utakmici u četvrtak jednako kao što smo i pred tjedan dana. Očekujem po nas dobar rezultat i potvrdu prolaska. Svjesni smo da popravka nema i da moramo pružiti dobru igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!