Nogomet

Ferenčina: "Vjerujem u dečke. Ako prvi zabijemo gol..."

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • srijeda, 08.08.2012.
Ferenčina: "Vjerujem u dečke. Ako prvi zabijemo gol..."
Foto: Ivana Strahija

Svoje je impresije s novinarima podijelio i trener Slaven Belupa, Roy Ferenčina, koji je najavio susret protiv Athletic Bilbaa i gledateljima obećao u potpunosti napadačku igru.

Da je napad bolji dio momčadi dokazao je Slaven Belupo već u Bilbau, a trener Roy Ferenčina planira to još potencirati u četvrtak. Iz prve utakmice Slaven zaostaje 1:3, no koprivnička ekipa ne kani se unaprijed predati. >"Postići preokret bit će teško, ali ja u potpunosti vjerujem u svoje dečke. Dat ćemo svoj maksimum, sve što možemo", kazao je Ferenčina novinarima. Za susret u četvrtak i dalje će mu nedostajati Vugrinec i Gregurina, koji nisu spremni za prvi sastav, ali će biti na klupi.

Zbog negativnog rezultata, Ferenčina i njegovi izabranici nemaju previše izbora: "Od prve minute krećemo s totalnim napadom. Možda to i nije realno, jer igramo s jednom od najboljih europskih momčadi, koja je utakmice prošle sezone dobivala upravo takvim presingom."

Slavenovu šansu trener vidi: "Naš je cilj zabiti gol na samom početku susreta, ako u tome uspijemo možemo otvoriti utakmicu i tada je sve moguće. Čak možemo razmišljati o prolasku."

Ipak, nitko u Hrvatskoj nema velika očekivanja od koprivničkih prvoligaša, pošto je Athletic Bilbao klub nekoliko stepenica iznad Slaven Belupa. "Na nama nema pritiska i teško je reći je li to ili nije prednost. Athletic je jasni favorit, mi nemamo imperativa, pa ćemo dati sve od sebe da se predstavimo u dobom svjetlu."

Upravo to, dokazivanje svijetu da Slaven Belupo igra dobar nogomet, najveća je želja trenera Roya Ferenčine. "Igramo protiv jedne od najboljih europskih ekipa. Želim da igramo dobro i da gostima pokažemo da se u Hrvatskoj igra solidan nogomet."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2012. u 22:30
    Bravo. Samo napadački, bez straha.
    Obrisan korisnik