Rukomet

Novu rukometnu sezonu otvara IHF Super Globe

Mihaela Bradovski • subota, 18.08.2012.
Novu rukometnu sezonu otvara IHF Super Globe
Foto: Davor Sajko

Šesto izdanje IHF Super Globe održat će se u Dohi od 27. kolovoza do 1. rujna. Europski rukomet predstavljat će finalisti Lige prvaka, THW Kiel i Atlético Madrid BM. Uspjehu se nada i domaćin Al Sadd kojeg će pojačati osmorica igrača Montpelliera...

Na ovogodišnjem IHF-ovom turniru sudjelovat će kontinentalni prvaci (THW Kiel, C.D. Sao Bernardo, Al-Zamalek, Mudhar, Sydney University), dvije katarske momčadi (Al Sadd S.C, El Jaish) i finalist europske Lige prvaka Atlético Madrid BM.

Zanimljivost je i ta da će za domaćina Al Sadd zaigrati osam igrača (Nikola Karabatić, William Accambray, Cristian Malmagro, Primož Prošt, Wissem Hmam, Issam Tej, Michael Guigou i Dragan Gajić) francuskog prvaka Montpelliera, a vodit će ih trener Patrice Canayer.

Ždrijebom je odlučeno da će se kroz skupinu A boriti Atlético Madrid BM, Al-Zamalek, El Jaish i C.D. Sao Bernardo, dok bi zbog pojačanja iz Francuske zanimljivija trebala biti skupina B u kojoj će osim domaćina igrati THW Kiel, Mudhar i Sydney University). Osnaženi Al Sadd snage s europskim prvakom odmjerit će već u prvom kolu.

Polufinala su na rasporedu 31. kolovoza nakon dana odmora, dok će se posljednjeg dana turnira također odigrati četiri utakmice kako bi se znao točan poredak svih klubova sudionika.

Prvi IHF Super Globe održan je u Beču 1997. godine. Prvakom je, pobjedom 30:29 nad Drammen HK postala španjolska CB Cantabria. Ovogodišnji Super Globe po četvrti će se puta održati u Dohi. 2002. godine prvo je mjesto, ispred SC Magdeburg, odnio domaćin Al Sadd, dok je 2007. godine u Kairu po prvi puta slavio BM Ciudad Real.

Španjolskom sastavu jedinom je pošlo za rukom osvojiti dva naslova; 2010. je s pet razlike (30:25) svladao Al Sadd. Prošle godine, u namjeri da uzme treću titulu u trećem uzastopnom finalu spriječio ga je THW Kiel. Njemački je sastav od španjolskog predstavnika bio bolji rezultatom 28:25.

1. kolo, 27. kolovoz
Atlético Madrid BM - El Jaish
Al-Zamalek - C.D. Sao Bernardo
THW Kiel - Al Sadd
Mudhar - Sydney University

2. kolo, 28. kolovoz
El Jaish - Al-Zamalek
C.D. Sao Bernardo - Atlético Madrid BM
Al Sadd - Mudhar
Sydney University - THW Kiel

3. kolo, 29. kolovoz
Atlético Madrid BM - Al-Zamalek
El Jaish - C.D. Sao Bernardo
THW Kiel - Mudhar
Al Sadd - Sydney University

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli22.08.2012. u 23:35
    idu gojun, lovro šprem i balic ako je potpisao...
    markoli
  • markoli21.08.2012. u 00:52
    navodno ide dolje i par naših dečki..
    markoli
  • Obrisan korisnik19.08.2012. u 20:30
    Ovaj mi turnir nije bio jasan dovedu par ekipa, onda u svoje klubove dovedu ostatak svijeta i igraju neki turnir. Bolje se sramotit sa svojim igračima nego radit ovo što se radi.
    Obrisan korisnik