Nogomet

Tavares: "Nadamo se dobrom rezultatu na Maksimiru, a samo je pobjeda dobar rezultat"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 20.08.2012.
Tavares: "Nadamo se dobrom rezultatu na Maksimiru, a samo je pobjeda dobar rezultat"

Slovenski prvak Maribor ambiciozno dolazi u srijedu na Maksimir, znajući da ga samo još dvije utakmice dijele od nastupa u prestižnoj Ligi prvaka...

Marcos Tavares donio je momčadi Maribora pobjedu nad Domžalama 2:1 u sklopu slovenskog prvenstva, a nada se da će mreže nastaviti tresti i protiv Dinama u četvrtom, posljednjem pretkolu Lige prvaka.

"Razmišljamo samo o Dinamu. Bit će nam teško jer je Dinamo snažan, što dokazuje i činjenica da je prošle sezone stigao do grupne faze Lige prvaka. U svakom slučaju, dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo se kući vratiti s dobrim rezultatom", izjavio je brazilski napadač za Ekipu.

Odgovorio je i na pitanje što bi Maribor smatrao dobrim rezultatom u Zagrebu.

"Samo je pobjeda u nogometu dobar rezultat. Čuo sam da će nas doći bodriti tisuću naših navijača, što je izvanredno. Hvala im što nas prate na svakom koraku, s njima smo još bolji i na njihovim krilima možemo napraviti velike stvari", dodao je Tavares.

Svoje je mišljenje za Delo ponudio Ante Šimundža, koji je dio igračke karijere proveo upravo u Mariboru, a obnašao je i funkciju pomoćnog trenera aktualnog prvaka Slovenije.

"Ovaj je Maribor samopouzdana momčad koja vjeruje u sebe i svoje sposobnosti. To može biti samo pozitivno, a mislim da je Maribor momčadski jači od Dinama, iako Dinamo ima više vrhunskih pojedinaca. No, u nogometu češće odlučuje kolektiv. Pratim hrvatski nogomet i znam da će Dinamo podcijeniti Maribor - ne zato što želi, nego zato što jednostavno hoće. U Dinamu vjeruju da su bolji, a istina je da će u tih 180 minuta mnogo toga ovisiti o trenutačnoj formi i potezu pojedinca", izjavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2012. u 01:17
    Htjeo sam samo reči, da su Hrvati protiv nas favoriti samo u vaterpolu, a mi protiv Hrvata samo u hokeju. Za sve ostalo su razlike tako male, da se nikad ne zna. Dinamo i Maribor su u tom trenutku dva najbolja nogometna kluba iz prostora bivše Juge.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 15:31
    po kojoj smo logici sa slovencima u rukometu i nogometu na 50-50 objasni mi molim te?spominjes tu i reprezentativni kontekst vidim
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 11:35
    Sve stoji, ali ovo boldano... Bolji je Dinamo, ali bolji ne pobjeđuje uvijek. Osim toga, više volim da jedan Maribor igra LP nego recimo Ludogorec.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 04:29
    Viola neče bit u Zagrebu 1000 nego 1500. A ima njih puno više. Stadion u Mariboru ima kapacitetu od 13.000 mjesta, a na uzvratnom susretu nečete vjerovati svojim očima: 13.000 viola, koje navijaju ko jedan cijelu utakmicu. A što se tiče same utakmice, Maribor je u prošlosti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • nido20.08.2012. u 22:53
    Bit ce gusto i samo me je strah da nam nece sreca nakon toliko drugovanja okrenuti leda kada je najvaznije :-D oni vrijede oko 10mil i puno su slabiji od Ludogoreca ali sve to pada u vodu na terenu...
    nido