Nogomet

Dinamo po Ligu prvaka na krilima pobjedničke serije i tradicije

Ante Zovko • srijeda, 22.08.2012.
Dinamo po Ligu prvaka na krilima pobjedničke serije i tradicije
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je, nakon što je s pola snage prošao Šerif u trećem pretkolu, osigurao europsku jesen. Sada će pokušati ostvariti je u Ligi prvaka kao i prošle godine uz nadu da se ni Maribor neće pokazati kao ravnopravan suparnik. Pa hoće li ispasti da su Modri naopasnijeg protivnika imali na početku ovogodišnjeg europskog puta?

Najviše problema ove sezone Zagrepčani su imali s bugarskim prvakom Ludogorecom, koji je imao prolaz do 98. minute maksimirskog uzvrata i pogotka Domagoja Vide. Zatim se Dinamo revanširao Šerifu, koji je poveznica s jednom zanimljivom statistikom.

Naime, posljednji put kad Dinamo nije pobijedio u pretkolima Lige prvaka i Europske lige upravo je ispadanje od Šerifa u trećem pretkolu elitnog natjecanja 2010. Od tada na domaćem terenu ima osam pobjeda i jedan remi, nijedan poraz. Od Šerifa je Dinamo upisao tek jedan poraz u pretkolima, onaj u Malmöu prošle godine kad je momčad Krunoslava Jurčiča unatoč tome prošla treći put u Ligu prvaka.

Je li vrijeme za ponavljanje tog uspjeha? Ante Čačić rekao je da se njegova ekipa za ovo priprema cijelu godinu: "Dinamo je u pobjedničkom nizu, imamo sedam pobjeda zaredom, veliki broj igrača u odličnoj formi na dispoziciji i puno razloga za optimizam."

Dinamo je svakako favorit protiv Maribora kojeg se međutim ne smije podcijeniti. Momčad je to koja je prošle godine igrala Europsku ligu, a sada želi Dinamovim stopama i zakoračiti na višu razinu.

"Ne očekujem da već u Maksimiru sve riješimo i idemo na izlet u Maribor. Naravno, želimo dobiti utakmicu, cilj je i ne primiti gol, te ćemo se tako i postaviti na terenu, ali sigurno nas čeka teška utakmica i u Sloveniji", mišljenja je Čačić koji ne računa na ozlijeđene Matea Kovačića, Ivana Krstanovića i Ivana Tomečaka. Sammir i Tonel morat će pripaziti kako bi konkurirali za sastav za uzvrat jer im nad glavom visi prijetnja suspenzije.

Bit će to i sudar dviju momčadi neporaženih u svim natjecanjima ove sezone, što je dodatno upozorenje Modrima koji su se posljednji put ogledali s Mariborom u drugom pretkolu Lige prvaka u sezoni 2003./2004. "Dinamo ima odlične pojedince i igrače europskog formata, ali imamo i mi iskustvo igranja u Europskoj ligi", rekao je trener slovenske momčadi Darko Milanič. Dinamo će tražiti šestu uzastopnu pobjedu protiv slovenskih predstavnika.

U dvije utakmice svašta se može dogoditi, kaže Milanič: "Moramo biti hrabri i kolektivni, a na terenu će se vidjeti tko je na kraju favorit. Morao bih se čak ugristi za jezik kad bih rekao da je Dinamo."

Liga prvaka, doigravanje:
Dinamo - Maribor 20:45 h

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Spartak Moskva2:1Fenerbahçe
Helsingborg0:2Celtic
Basel1:2CFR Cluj
København1:0Lille
Borussia M.1:3Dynamo Kijev
AEL Limassol2:1Anderlecht
Dinamo2:1Maribor
BATE Borisov2:0Hapoel Kiryat Shmona
Braga1:1Udinese
Málaga2:0Panathinaikos
Hapoel Kiryat Shmona1:1BATE Borisov
Anderlecht2:0AEL Limassol
Maribor0:1Dinamo
Udinese4:5 **Braga
Panathinaikos0:0Málaga
CFR Cluj1:0Basel
Celtic2:0Helsingborg
Fenerbahçe1:1Spartak Moskva
Dynamo Kijev1:2Borussia M.
Lille2:0 *København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2012. u 16:20
    Tocno, ode Krstanovic u Partizan, zato ne igra http://www.mozzartsport.com/vesti/uric-u-zagrebu-krstanovic-je-partizanov
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2012. u 15:45
    Evo čitam da je Krstanović prodan u Partizan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2012. u 13:58
    Krstanović ozljeđen? Ma dajte hahaha! Viđam ga svaki dan po gradu,nije njemu ništa.
    Obrisan korisnik
  • damac22.08.2012. u 13:42
    mislim taj maribor je birmingham drugoligaš tukao u gostima u europskoj ligi. znam da je engleska druga liga jaka, ali ipak nisu jači od dinama
    damac
  • Obrisan korisnik22.08.2012. u 10:32
    Sretno modri-ajmo po veliki rezultat
    Obrisan korisnik