Nogomet

Video: Kijevljani slavili u Njemačkoj, Vukojević zamijenio Kranjčara

Borna Rupnik • utorak, 21.08.2012.
Video: Kijevljani slavili u Njemačkoj, Vukojević zamijenio Kranjčara
Foto: EPA

U prvim utakmicama četvrtog pretkola Lige prvaka nastupio je i ukrajinski Dynamo iz Kijeva te stvorio vrlo lijepu prednost za uzvrat, a velik dio posla napravili su još Celtic i Cluj...

U utorak je odigrano pet utakmica četvrtog pretkola elitnog europskog natjecanja, a na scenu su izašli i hrvatski nogometaši u dresu Dynama iz Kijeva, Niko Kranjčar i Ognjen Vukojević. Upravo je Vukojević, na gostovanju kod Borussije iz Mönchengladbacha, zamijenio Kranjčara u 64. minuti utakmice.

Ukrajinci se pritom kući vraćaju s pobjedom 3:1 u džepu, makar je njemački predstavnik poveo već u 13. minuti preko Ringa. No, Taras Myhalyk je u 28. minuti uz malu pomoć Daemsa poravnao na 1:1, a prednost kijevskom sastavu donio je Jarmolenko lijepim pogotkom osam minuta kasnije.

Deset minuta prije kraja utakmice domaći je napadač Luuk de Jong loptu Miguela Velosa poslao u vlastitu mrežu i tako Borussiji uvelike otežao uzvrat.


Pobjede s gostovanja donijeli su još škotski Celtic i rumunjski Cluj. Škoti su bili bolji od švedskog Helsingborgsa 2:0, a prvi je pogodak na dodavanje Samarasa bio djelo Commonsa na samom otvaranju utakmice. Grčki se napadač u strijelca pretvorio u 75. minuti te postavio konačni rezultat.

Pogotkom Strellera tik prije odlaska na odmor švicarski je Basel imao obećavajući rezultat protiv Cluja, no Sougou je u samo pet minuta nastavka, između 66. i 71. minute, s dva pogotka donio veliku prednost Rumunjima.

Mreže su u Moskvi, u dvoboju Spartaka i Fenerbahčea, mirovale sve do 59. minute, kada je za Ruse pogodio Emenike. Samo šest minuta poslije Nizozemac Kuijt osigurava poravnanje, zabivši vrijedan gol u gostima, ali za Spartak je već u 69. minuti bio precizan Kombarov.

Minimalnu je prednost stekao danski Kobenhavn. Jedini je strijelac protiv Lillea bio Santin u 38. minuti, stoga Francuzima preostaje idući tjedan pružiti učinkovitiju partiju na svom novom stadionu, Grand Stade Lille Metropoleu, kako bi na njemu mogli ugostiti ponajbolje momčadi Europe.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Spartak Moskva2:1Fenerbahçe
Helsingborg0:2Celtic
Basel1:2CFR Cluj
København1:0Lille
Borussia M.1:3Dynamo Kijev
AEL Limassol2:1Anderlecht
Dinamo2:1Maribor
BATE Borisov2:0Hapoel Kiryat Shmona
Braga1:1Udinese
Málaga2:0Panathinaikos
Hapoel Kiryat Shmona1:1BATE Borisov
Anderlecht2:0AEL Limassol
Maribor0:1Dinamo
Udinese4:5 **Braga
Panathinaikos0:0Málaga
CFR Cluj1:0Basel
Celtic2:0Helsingborg
Fenerbahçe1:1Spartak Moskva
Dynamo Kijev1:2Borussia M.
Lille2:0 *København

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!