Nogomet

Milanič: "Protiv jačih, europskih protivnika Dinamo pokazuje slabosti"

Borna Rupnik • utorak, 21.08.2012.
Milanič: "Protiv jačih, europskih protivnika Dinamo pokazuje slabosti"
Foto: Ivana Strahija

Darko Milanič, trener nogometaša Maribora, marljivo se priprema za okršaj četvrtog pretkola Lige prvaka sa zagrebačkim Dinamom, kojemu je, kaže, otkrio i neke slabosti...

Hrvatski prvak Dinamo u europskim utakmicama još nije ispao od slovenskih predstavnika, a ove mu je sezone posljednja prepreka na putu prema Ligi prvaka upravo Maribor. Prva je utakmica na rasporedu u srijedu navečer na Maksimiru.

"Sada je prilika da se to promijeni, da prekinemo tu tradiciju. Jedva čekamo da susret počne", najavio je trener Maribora Darko Milanič.

Milanič je sastav pod vodstvom Ante Čačića vrlo dobro proučio te je ponudio neka svoja zapažanja: "Površno govoreći, u Hrvatskoj Dinamo dominira i igra vrlo ofenzivno. No, kada mu se u Europi suprotstavi jači protivnik od onih u prvenstvu, Dinamo pokazuje slabosti".

"Dinamo sigurno ima i talente europskog potencijala, ima i iskustvo igranja u Europi do prosinca iz proteklih sezona. Vidjeli smo i kako Zagrepčani ponekad prepuste protivniku dominaciju i onda strahovito dobro krenu u napad. Imaju kvalitetu, ali moramo biti svjesni da je imamo i mi", nastavio je strateg Slovenaca.

Očekuje se da će za vrijeme utakmice vladati "pravo ljetno" vrijeme, stoga je Milanič podsjetio i na važnost tjelesne pripreme momčadi, makar zbog vrućina ne uspijeva u potpunosti provoditi plan treninga.

"Morat ćemo biti potpuno usredotočeni, psihički snažni, a vrućine nam neće štetiti toliko da ne bismo mogli pokazati što znamo. Vrućina će utjecati na igru, ali na igru obje momčadi. Vjerujem da će Dinamo pokušati smiriti igru, tako da moramo biti vrlo pažljivi, a naš je cilj igrati nogomet, imati posjed lopte i natjerati Dinamo da trči za loptom, a to ne voli", zaključio je Milanič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2012. u 06:57
    Razvalite ih veceras modri pa nek se vrate u dezelu s min. 3 komada u svojoj mrezi..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 23:08
    Da, baš tako, Maribor ne spada u krug tih ekipa protiv kojih je Dinamo pokazivao slabosti ali valjda čovjek htio reći da žele natjerati Dinamo na te iste slabosti i onda ih iskoristiti... U svakom slučaju, Dinamo je već igrao protiv njih 2003 i bilo je 2-1 na Maksimiru i 1-1 tamo, nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • San Lorenzo21.08.2012. u 18:22
    Da, protiv jačih, europskih protivnika Dinamo pokazuje slabosti... samo je problem za trenera Maribora što Maribor baš i ne spada u isti rang s Lyonom, Realom, Arsenalom itd.
    San Lorenzo
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 17:59
    Maribor je jak kao i Slovenija.....s kojom bi i lovačko društvo iz Pušče donje izašlo na kraj..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2012. u 16:18
    pokazuje dinamo slabosti u hnl-u, ali uvijek kad zagusti sudac isključi protivniku igrača i dosudi penal-dva da mamić nema glavobolju. srećom u europi ne sude domaći suci
    Obrisan korisnik