Nogomet

Tko će naslijediti Antu Vukušića?

Bernard Jurišić, Damir Žbulj • nedjelja, 26.08.2012.
Tko će naslijediti Antu Vukušića?
Foto: Bruno Karadža

Nakon uglavnom lijepih vijesti u srpnju i kolovozu, Hajduk je prošlog tjedna dočekao i neke manje lijepe. Jesu li poraz od Lokomotive i prodaja kapetana Vukušića ostavili traga vidjet će se večeras protiv Osijeka. Osječani u Poljud dolaze neporaženi...

Hajduk je prošlog vikenda ubilježio prvi prvenstveni poraz, a od te utakmice po prvi put ove sezone Bili su imali čitav tjedan za pripremu nove utakmice, u punom sastavu na treninzima. S momčadi je sve do subote vježbao i kapetan Ante Vukušić, koji je danas i službeno zaključio transfer u Pescaru.

Splićani će tako obogaćeni financijski, ali oslabljeni igrački krenuti u nastavak sezone, a Osijek će dati prvi odgovor na pitanje koliko Hajduk može bez svog najboljeg igrača i strijelca. Upravo su Vukušićevi pogoci bili "motor" dobre atmosfere u splitskoj momčadi na otvaranju nove sezone, a tko će ga u toj ulozi zamijeniti - vidjet ćemo u nastavku sezone.

Mišo Krstičević

"Osijek nam je dužnik, posebno što su nas dobro premlatili u prvih desetak minuta u prošloj utakmici pa sada i njih očekuje jedna borbena utakmica. Momci su napaljeni da uzvrate Smoji i ekipi za doček koji su nam priredili u Osijeku prošle sezone, ovdje ih sada čeka malo tvrđa utakmica."

Anton Maglica je predodređen za popuniti Vukušićevo mjesto, ali bivši Osječanin još ima problema s ozljedom koju je donio iz Gruzije s utakmice U21 reprezentacija, pa je pitanje hoće li već danas startati u početnom sastavu i koliko će moći dati. Uz njega za vrh napada, uz sigurnog Ivana Vukovića, konkuriraju 18-godišnji Tomislav Kiš i 20-godišnji Marko Bencun, koji su zajedno u devet ovosezonskih utakmica Hajduka odigrali točno - dvije minute.

No, Hajduku nema druge, to je put koji se ove sezone mora proći, a koliko se Hajduk promijenio u odnosu na prošlu godinu najbolje svjedoči podatak da se od 14 igrača koji su prošle sezone u listopadu istrčali na utakmici protiv Osijeka u bijelom dresu, samo još dvojica, Maloča i Luštica, nalaze u splitskom klubu.

Nakon pet odigranih kola Osječani još uvijek ne znaju za poraz, a prvi ovosezonski ligaški pogodak primili su tek protiv Rijeke i to kada su bili s desetoricom igrača na travnjaku. Stanko Mršić odlično je posložio bijelo-plavi dječji vrtić, jer koliko god da je hajdučka mladost eksponirana s jedne strane, slične stvari rade se i u Osijeku, samo bez puno medijske pompe, a prvenstveni rezultat u ovom trenutku gotovo da je identičan.

Lešković, Aleksić, Jugović, Pušić, Pongračić, Petrović, Novaković, Mišić, Perošević, Dugandžić..., sve su to igrači koji su već ove sezone upisali značajnu minutažu, a baš su mladići, poput onih iz splitskog sastava.

Stanko Mršić

"Znali smo mi i tamo odigrati dobre utakmice. Hajduk je favorit, a mi ćemo ih pokušati iznenaditi. Problema imamo, sastav diktiraju ozljede i suspenzija Vrgoča, ali sada je prilika za ostale da se iskažu."

Osijek je već na početku nove prvenstvene sezone preživio teška gostovanja kod Zadra, kod Intera, gdje je Rijeka polomila zube, ali i kod Lokomotive, gdje su također ostali neporaženi, za razliku od njihova idućeg suparnika u šestom prvenstvenom kolu. Uvjereni su kako mogu nastaviti dobru seriju rezultata, ali i prekinuti izuzetno negativnu statistiku s posljednja četiri gostovanja na Poljudu, gdje su upisali upravo toliko poraza.

Mršića muče ozljede možda i najboljeg mladog igrača lige Peroševića, koji nije završio prošli dvoboj s Rijekom i neće biti spreman za Hajduk. Nema niti Dugandžića, Petrovića, Pušića i Kurtovića, a zbog crvenog kartona u prošlom kolu čvrstoj obrani Osijeka posebno će nedostajati pouzdani stoper Vrgoč. Nitko više i ne spominje najboljeg prošlosezonskog osječkog igrača Tomislava Šoršu, koji je već (pre)dugo van stroja i pitanje je kada će se vratiti na travnjak, a primjetno je koliko je upravo njegov izostanak presudan za ovu mladu ekipu.

Osječki strateg bi tako na teren trebao poslati već standardnog Vargića na vratima, u posljednjoj liniji trebali bi biti Ibriks, kapetan Smoje, Novaković i Aleksić, u veznom redu mogli bi se pojaviti Mišić, Lešković, Kvržić, Jugović te možda Pongračić, dok će u vrhu napada biti oporavljeni Miličević.

U ovom trenutku Bijelo-plavi bi bili i presretni s bodom. Možda da su kompletni bili bi i glasniji u najavama, ali i ovako Osječani imaju izuzetno borbenu, rastrčanu ekipu, kojoj ne nedostaje i nogometne kvalitete i koja je svakako u stanju iznenaditi svakog protivnika, pa čak i Hajduk na Poljudu.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava26.08.2012. u 20:28
    ........ajmo Bili......sa sjevera podno Marjana....ale-aleeeeeee
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 18:37
    Evo opet. O tome sam pričao pred par tjedana. Ako se za Dinamo sudi penal to je zbog Mamića. Ako se protiv Dinama sudi penal to je zato da se sakrije činjenica da su suci na našoj strani. Ako se protiv Hajduka sudi penal to je zbog Mamića. Ako se za Hajduk sudi penal to je zato da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 18:34
    nije to teorija zavjere nego stvarnost a tako će bit....... vidit ćete i sami.......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 18:33
    Nažalost, znam. Neki ljudi očito ne mogu živjeti bez teorija zavjere...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2012. u 18:32
    nebi me čudilo da se u kojem sljedećem kolu hajduka suci budu namjerno guralili svirali nepostojeći penal za nas protiv osijeka večeras ili sljedećih par kola tako da nas prikažu nu nu hajdukovce guraju suci...... ko prošle sezone u vinkovcima kad je sudac radija senzaciju od onog tropenala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik