Nogomet

Ivković: "Nadam se da ćemo mi biti prvi koji će Čačiću nanijeti poraz"

Ivana Strahija • četvrtak, 30.08.2012.
Ivković: "Nadam se da ćemo mi biti prvi koji će Čačiću nanijeti poraz"
Foto: Kristijan Komarica

Puleni Tomislava Ivkovića nastavili su s dobrim igrama iz domaćeg prvenstva te su u pretkolu Kupa upisali najuvjerljiviju pobjedu i prošli u šesnaestinu finala sa 7:0 protiv Slavije. Takva pobjeda "rezervista" Lokomotive treneru Ivkoviću dala je za pravo nadati se pobjedi i u derbiju protiv Dinama u subotu.

Utakmica je dakako za prvoligašku četu bila na razini onih trening susreta koje igraju svakog tjedna, priznao je Ivković, no pobjeda zbog toga nije manje veselje. Korak je to prema zacrtanom cilju prolaska što dalje u tom natjecanju.

"Igrali su oni koji su dobili manje minuta u prvenstvu i mogu reći da su svoju šansu dobro iskoristili. Svi su pokazali da mogu i da se s njima može računati. Posebno veseli dobra debitanstka rola Domagoja Pavičića, juniora Dinama, on je potvrdio svoju kvalitetu. Talent je neosporan, no trebat će mu dakako jedno vrijeme da se prešalta u seniorski nogomet", rekao je trener za Sportnet.

Ipak, nisu sve vijesti s Kajzerice toliko dobre. U 25. minuti susreta ozlijedio se naime napadač Filip Škvorc, a neslužbena je informacija da se radi o ozljedi križnog ligamenta. To znači i dugotrajni oporavak.

"Najgore je kad se igrač ozlijedi, posebno na takav bezvezni način, zapeo je čepovima za travu i iskrenuo nogu", kazao je Ivković, koji još uvijek čeka nalaze liječnika.

"Nezgodno je jer nam Filip bio opcija uz Kramarića, no na sreću se oporavio Šitum, koji može odigrati tu poziciju ako bude trebalo", već ima trener Lokosa plan.

S obzirom da ima vrlo mladu momčad, Ivković nije ni malo zabrinut zbog tempa srijeda-subota koja Lokomotivu sljeduje ovog tjedna. "U stvari nam je ovaj susret došao jako dobro, da vidimo čime sve raspolažemo i na koga možemo računati."

No, u subotu se igra protiv Dinama, susret koji je Lokomotivi sigurno najzanimljiviji ove jeseni. Ivković po običaju nimalo ne sumnja u svoje trupe: "Nadam se da ćemo mi biti prvi koji će Čačiću nanijeti poraz. Bolje da ga dobijemo mi nego netko drugi. Rezultat je produkt igre, ako budemo dobro igrali imat ćemo i dobar rezultat", uvjeren je trener Lokosa.

Hrvatski nogometni kup

1. pretkolo

Vrsar5:0Tomislav Pan
GOŠK Dubrovnik3:0Jedinstvo Omladinac
Novalja3:1Zagorec
Zelina9:0Mladost M. Otok
Koprivnica5:4Vuteks Sloga
Virovitica1:4Split
Krka0:3Nedelišće
Libertas2:1Mladost Ždralovi
Slunj2:1Zadrugar
Tekstilac5:6Višnjevac
Ivančica6:5Oriolik
Mladost Repušnica1:2Zrinski
Gorica4:0Sloboda Slakovec
Bjelovar1:2Vinodol
Lokomotiva7:0Slavija Pleternica
Zadar5:1Belišće

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2012. u 09:53
    "Bolje da ga dobijemo mi nego netko drugi." a komedijeee...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.08.2012. u 22:52
    tako ste pisali i o inkeru kako je to dinamova filijala bla bla bla, a vidi tko nam je uzeo bodove ove szone samo oni kako vi to volite reci i sebi opravdati predstavnik tramvaj lige
    Obrisan korisnik
  • Lucky number 1330.08.2012. u 10:53
    Sve i da može Ivković nije lud da grize ruku koja ga hrani. Jednostavno, niko neće dozvolit da druga momčad pobjedi prvu. Zato je HNL posebno regularan jer Dinamo ulazi sa 6 bodova u prvenstvo. Zaključak: Ivković pila naopako!
    Lucky number 13
  • snoopy30.08.2012. u 09:55
    trebotić je došao u Lokomotivu, tako da je ova utakmica svojevrsna proba za Antolića i Brozovića da se dokažu i da ih Dinamo uzme...
    snoopy
  • Obrisan korisnik30.08.2012. u 09:07
    Ivkovic je fantastican trener i nadam se da je jednom imati priliku preuzeti repku, jer mislim da on to zasluzuje
    Obrisan korisnik